Elijzen: “Had het gevoel minder betrokken te worden bij het geheel”

zaterdag 15 november 2014 om 12:56

Michiel Elijzen maakte in augustus bekend te stoppen als ploegleider bij Belkin. Tegenover Wieler Revue geeft hij meer uitleg over zijn keuze. “Waar ik bij Blanco echt over alles mocht meedenken, werd dat steeds minder.”

Eind 2012 maakte Elijzen de overstap van Lotto-Belisol naar Rabobank. “Toen Rabobank mij benaderde, was dat met het idee om de boel daar wat op te schudden”, aldus Elijzen. “Rabobank, dat was een instituut. Een van de rijkste WorldTour-ploegen. Ik ging ook niet weg bij Lotto omdat ik het daar niet naar mijn zin had, maar omdat ik dacht: ‘Nu wordt het nóg beter!’ Misschien was ik wel te snel, te ambitieus. Achteraf was het misschien ook goed geweest als ik daar was gebleven en nog wat meer had geleerd, maar ik wilde gewoon snel hogerop.”

Zijn periode bij Blanco en later Belkin pakte anders uit dan verwacht. “Ik tekende bij een andere ploeg dan het uiteindelijk werd”, stelt de ex-prof. Bij Blanco had iedereen nog veel contact met elkaar. “Wij met het management, het management met de renners. Dat vond ik prettig. En daar functioneerde ik zelf ook goed bij.” Maar dat veranderde bij Belkin.

“Ik vond dat de kloof tussen het management en ons groter werd. Ik had het gevoel minder betrokken te worden bij het geheel. Waar ik bij Blanco echt over alles mocht meedenken, werd dat steeds minder. Ik had het gevoel dat ik de ambities waarmee ik bij Rabobank kwam en uit die beginperiode van Blanco weer een beetje opzij moest schuiven”, besluit Elijzen.

De 32-jarige Nederlander gaat volgend seizoen aan de slag bij SEG Racing. Elijzen wordt bij de opleidingsploeg van de gebroeders Berkhout Performance Director.

Lees ook:
Michiel Elijzen stopt als ploegleider bij Belkin
Michiel Elijzen aan de slag bij SEG Racing

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone