Eli Iserbyt: “Eerst de Koppenberg en dan het duel met Mathieu”

zondag 27 oktober 2019 om 18:09
Eli Iserbyt: “Eerst de Koppenberg en dan het duel met Mathieu”

foto: Cor Vos (archief)

Eli Iserbyt is maar wat blij met zijn zesde overwinning van het seizoen, die hij zondag behaalde in de Superprestige van Gavere. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal reed bijna een minuut weg van Lars van der Haar en Laurens Sweeck. Komende week komt Iserbyt voor het eerst Mathieu van der Poel tegen.

Zijn race in Gavere wil de kleine Belg in ieder geval niet vergelijken met de klasse die Van der Poel vorig seizoen liet zien. “Dan zou ik in de eerste ronde moeten wegrijden, dus dat is een beetje overdreven”, zegt Iserbyt in het flashinterview. “Mijn start was iets minder en Toon Aerts zette veel druk. Ik heb dan geprobeerd om hem samen met Michael uit zijn kot proberen te lokken en dat is gelukt.”

Komend weekend maakt Van der Poel zijn rentree in het veld. De wereldkampioen start op zondag in Ruddervoorde. Voor Iserbyt, de heerser van de eerste crossweken, is dat nog ver weg. “Ik kijk eerst uit naar de veldrit op de Koppenberg (vrijdag, red.) en dan naar het duel met Mathieu in Ruddervoorde”, aldus de veelwinnaar.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Martino87 27 oktober 2019 om 18:22

‘Krijgen we een duel?’

Franco Ballerini 27 oktober 2019 om 18:33

Ja, ik denk het wel. Mooi dat Iserbyt zulke stappen heeft gezet. Als ik mijn geld had moeten inzetten op het volgende grootste talent had ik dat op Pidcock gedaan, maar dit is een aangename verrassing.

Samlambeej 27 oktober 2019 om 18:39

Pidcock weert zich als een leeuw. Hij kende vandaag, maar ook in eerdere crossen, een klein ‘pechmomentje’ maar rijdt dan toch nog richting een podium. Zo rijdt ie na Iserbyt wss de sterkste cross. Iserbyt met 2 soevereine wereldtitels bij de beloften natuurlijk ook een groot talent. Alleen wat minder gehyped.

Oblomov 27 oktober 2019 om 20:42

Welke hype zou er moeten zijn geweest over een renner die in twee van zijn vier seizoenen als belofte volkomen is gedomineerd door een andere renner en in een derde seizoen hooguit evenwaardig was?

Samlambeej 27 oktober 2019 om 21:01

@Oblomov
Ik zag al in het andere artikel dat je niet zo positief bent over Iserbyt (insinuaties maakte) dus ik ga je niet verder proberen overtuigen.

Oblomov 28 oktober 2019 om 16:29

Hoe zou je überhaupt iemand kunnen overtuigen, terwijl er nog niet het begin van een verklaring voor deze bizarre sprong in niveau is gegeven? Betsema had teminste nog een verhaal. Die had zichtbaar gewicht verloren en voor het eerst een zomer met een in veldrijden gespecialiseerde coach gewerkt.

Het zou een mooie klus voor Nico Dick zijn om de data boven tafel te krijgen hoe ze dit precies klaar hebben gespeeld in één zomertje.

HSV 27 oktober 2019 om 18:30

In elk geval gaat Iserbyt de strijd aan. Mathieu krijgt geen tijd om erin te komen en heeft een een achterstand in koersritme. Of dat genoeg is voor Iserbyt weet en hoop ik niet, maar gezien het verschil tussen Iserbyt en Toon Aerts dit seizoen kun je ervan uitgaan dat Mathieu de overwinningen niet op een presenteerblaadje krijgt.

Deel Koeper 27 oktober 2019 om 18:32

Van der Poel weet waar hij moet beginnen. In Ruddervoorde kan zelfs een matige VDP het wel halen van de allerbeste Iserbyt. Ondanks dat VDP een alleskunner is, ligt dat gezigzag tussen bomen hem nog altijd beter dan de zwaardere crossen. 100% winstkans tegen 90% winstkans, beter niet beginnen met een weliswaar kleine kans op verlies.

Samlambeej 27 oktober 2019 om 18:40

Ruddervoorde is een van z’n favoriete omlopen.

Beekman 27 oktober 2019 om 22:13

Afwachten hoe vdP er staat, als hij zoals gewoonlijk van begin af aan de gashendel opendraait wil ik nog wel eens zien of die kleine kan volgen.

Lalsacien 27 oktober 2019 om 22:46

Moet MVDP niet bij de eerste cross achteraan starten?

vanSpringel 28 oktober 2019 om 00:15

Ook dan is het een ongelijke strijd.

Boomie1 28 oktober 2019 om 08:16

Volg je de cross? MvdP staat op de UCI ranking nog steeds 2e dus ook startplek 2.

Boomie1 28 oktober 2019 om 08:19

Fel overtrokken allemaal die zogenaamde dominantie van Iserbyt. Laat hem dit in januari nog maar tonen. Ik denk eerder dat ie in een flow zit over een paar weken terug zal vallen.

Hij geeft zelf al aan bewust naar dit moment in het seizoen gepiekt te hebben. Juist omdat Mathieu en Wout niet van start gaan nu.

Romāns Vainšteins 28 oktober 2019 om 08:56

Mooi om te zien hoe de mvdp fanboys m aan het knijpen zijn.

robert-jan 28 oktober 2019 om 09:26

Volgens mij valt dat reuze mee.

Beekman 28 oktober 2019 om 15:40

Ik knijp echt niet en heb het volste vertrouwen in MvdP. Denk eerder dat de belgen op een wolk zitten nu Isserbit de koersjes wint, bij afwezigheid van de grote patron. De waardeverhoudingen zullen snel duidelijk zijn en dan word het weer jammeren voor onze zuiderburen.

Melkzuur 28 oktober 2019 om 11:59

Leuk dat sommige mensen denken dat het spannend zal worden vanaf Ruddervoorde. De eerste cross na Ruddervoorde zal echter alweer de volgende vraag gesteld worden: “Met welke voorsprong komt Mathieu vandaag over de meet?”

Headlines

Materiaalzone

Populair