El Fares toch uitgeroepen tot ritwinnaar in Frankrijk (+beeld)

zaterdag 13 februari 2010 om 22:07

De vierde etappe van de Ronde van de Middellandse Zee kent toch een officiële winnaar. Door problemen met de vrieskou zou de rit van vandaag geneutraliseerd worden, maar uiteindelijk is besloten om Julien El Fares toch tot winnaar uit te roepen. De tijdverschillen zullen echter niet meegenomen worden in het klassement, de Fin Jussi Veikkanen mag de leiderstrui dus ook morgen dragen.

Ongeveer een uur na de start in La Londe werd bekend gemaakt dat de renners het departement Alpes-Maritimes, waar de oorspronkelijk geplande finishplaats Biot ligt, niet binnen mochten. Het departement besloot hiertoe vanwege de vanwege de gladde wegen in het gebied. De organisatie trok daardoor een geïmproviseerde streep in Saint-Paul-en-Fôret, vlak voor de grens met Alpes-Maritimes. De problemen verdwenen hiermee echter niet, want door een grote hoeveelheid sneeuw op de wegen moest de rit tot tweemaal toe tijdelijk stilgelegd worden.

Door al de perikelen slaagde het peloton er niet meer in om de drie koplopers Julien El Fares, Jonathan Thiré en Dominique Cornu in te rekenen. De Fransman van Cofidis, zijn bij BigMat rijdende landgenoot en de Belg van Skil-Shimano mochten dus uitmaken wie als eerste de ‘nieuwe’ finishlijn mocht passeren. El Fares won deze strijd, maar moest nadien nog lang wachten voordat hij te horen kreeg dat hij ook officieel tot etappewinnaar uitgeroepen worden.

Samenvatting

Tour de Méditerraneén (2.1)
Etappe 4: La Londe – Saint-Paul en Fôret (114 km)

1. Julien El Fares (Fra/Cofidis) 2u55m14s
2. Jonathan Thiré (Fra/BigMat-Auber 93) z.t.
3. Dominique Cornu (Bel/Skil-Shimano) z.t.

Algemeen klassement na etappe 4
1. Jussi Veikkanen (Fin/Française des Jeux) 11u37m25s
2. William Bonnet (Fra/BBox Bouygues Télécom) + 4s
3. Mathieu Drujon (Fra/Caisse d’Epargne) + 6s
4. Maxim Iglinkiy (Kaz/Astana) z.t.
5. Arnaud Coyot (Fra/Caisse d’Epargne) + 10s
6. Alejandro Valverde (Spa/Caisse d’Epargne) z.t.
7. Anthony Ravard (Fra/AG2R-La Mondiale)
8. Johnny Hoogerland (Ned/Vacansoleil)
9. Rinaldo Nocentini (Ita/AGR2-La Mondiale)
10. Jean-Marc Marino (Fra/Saur-Sojasun) + 17s

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair