Eindwinnaar Van Baarle: “Fantastisch als het plan uitkomt”

zondag 3 februari 2019 om 08:11
Eindwinnaar Van Baarle: “Fantastisch als het plan uitkomt”

foto: Cor Vos

Dylan van Baarle heeft zijn seizoensstart niet gemist. De Nederlander van Team Sky maakte in de Tour Down Under indruk als luxeknecht van Wout Poels, en wist die lijn door te trekken in de Herald Sun Tour. “Ik ben heel erg blij met deze eindzege”, zo vertelde hij na afloop.

Van Baarle wist in de voorlaatste etappe van de Australische rittenkoers de macht te grijpen. In de slotrit naar Melbourne kwam de 26-jarige renner vervolgens niet meer in de problemen. “Ik moet het hele team bedanken”, zo is hij lovend over zijn ploeggenoten.

“Ze hebben het vandaag echt fantastisch gedaan. Natuurlijk denk je aan winnen, maar het is geweldig als een plan ook daadwerkelijk uitkomt. Het is een prachtige reis geweest door Australië. De Herald Sun Tour is een schitterende wedstrijd: ik heb er echt van genoten! Ik kijk ernaar uit om weer terug te keren”, aldus Van Baarle.

Ritwinnaar Halvorsen: “Niet in paniek geraakt”
Van Baarle mag vandaag dubbel feest vieren, aangezien zijn ploeggenoot Kristoffer Halvorsen de slotetappe wist te winnen. “Dit is ongelofelijk”, aldus de jonge Noorse sprinter, die zijn eerste zege boekte voor Team Sky. “Vandaag hebben we laten zien hoe sterk we zijn. We zijn niet in paniek geraakt, aangezien we Luke Rowe en Christian Knees in ons team hebben. Het was een erg goede dag!”

Dit artikel delen:

7 Reacties

platteprijs 3 februari 2019 om 08:43

Mooi. 1e NL zege 2019.

chasse patat 3 februari 2019 om 09:02

Een hele knappe overwinning in deze ronde, die ook alleen mogelijk was dankzij de sterke ploeg. Rowe en Knees zijn toch wel flink onderschatte knechten. Hopelijk heeft Dylan nu ook ontdekt waarom Rowe telkens voor de Tour wordt geselecteerd.

Stenalic 3 februari 2019 om 10:20

Rowe en Knees onderschat als knecht?

KennyKlimmen 3 februari 2019 om 09:19

I love it when a plan comes together

Mwielerfan 3 februari 2019 om 09:22

Ja dacht ik ook!

assen 3 februari 2019 om 09:51

Echt een teamprestatie van Sky. Je zou zowaar nog sympathie krijgen voor die ploeg.
Deel van deze ploeg zien we terug in de klassiekers, neem ik aan?

Wheely 3 februari 2019 om 09:58

Mooi Dylan!

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone