Egan Bernal trekt als titelverdediger naar de Tour, slaat Giro over

vrijdag 27 december 2019 om 13:51
Egan Bernal trekt als titelverdediger naar de Tour, slaat Giro over

foto: Cor Vos (archief)

Egan Bernal zal volgend jaar dan toch niet deelnemen aan de Giro d’Italia, zo heeft hij laten weten op een persconferentie in zijn thuisland Colombia. De renner van Team Ineos zet alles op de Tour de France, waar hij als titelverdediger aan de start zal staan.

Ruim één maand geleden sprak Bernal nog uitgebreid over zijn liefde voor de Italiaanse ronde, terwijl hij begin deze maand nog dacht aan de combinatie Giro-Tour. De 22-jarige klimmer heeft na lang nadenken echter besloten om te passen voor de Italiaanse ronde, in de hoop zo fris mogelijk aan de start te verschijnen van de Ronde van Frankrijk.

Het is nu aan de ploegleiding van Team Ineos om alle kopmannen op één lijn te krijgen, aangezien ook Chris Froome en Geraint Thomas een gooi willen doen naar Tourwinst. Froome hoopt volgend jaar zelfs geschiedenis te schrijven door voor een vijfde keer de Tour te winnen. Nieuwkomer Richard Carapaz zou dan weer zijn titel willen verdedigen in de Giro.

Nicolas Portal, ploegleider bij Team Ineos, is echter niet bang voor muiterij. “Het is niet de eerste keer dat we veel talent aan boord hebben. We praten constant met elkaar en dat gaat allemaal goed. Het is juist mooi om een mix te hebben van gearriveerde renners en jong talent”, zo vertelt de Fransman.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Geit in mijn Kelderman 27 december 2019 om 14:06

Wordt dringen in de Tour. De tendens die ik een paar jaar geleden dacht te zien met meer toppers die naar de Giro gaan is wel echt volledig pleite. Alle echte toppers kiezen dit jaar ‘gewoon’ voor de Tour, ondanks dat velen beweren dat het voor de combi met de OS het handiger is om voor de Giro te kiezen. Bewijst maar weer, geen grote ronde kan in de schaduw staan van de Tour.

FDJ 27 december 2019 om 21:20

Dat toppers voor de Giro was vooral hier een beetje een overhyped item. De Tour heeft uiteindelijk elk jaar het sterkste deelnemersveld. Tour is ver boven alle andere wielerkoersen verheven en internationaal ook het best verkopende wielerevenement.

dikkechaap 27 december 2019 om 14:11

El tridente vs El tridente. Dat wordt een leuke strijd, de andere ploegen kunnen zich beter op de giro/vuelta gaan richten.

Kuiperberg 27 december 2019 om 15:40

Daar waar twee ploegen vechten om een been, gaat een derde er mee heen!
Hup Pinot, hup Alaphillipe, hup Valverde, hup Yates, hup Mas, hup Pogacar.

Ps. Mooi dat Bernal zich niet van de wijs laat brengen en ook zelf z’n ambitie voor de Tour uitspreekt.

Thoin 27 december 2019 om 14:21

Giro: Carapaz-Sosa-Sivakov-Moscon-Dennis-Puccio-Kyrienka-Dunbar
Tour: Bernal-Froome-Thomas-Kwiat-Van Baarle-Hart-Rowe-Castrovejo
Dan is er nog de hangende komst van Amador…
Een talent als Hayter die weliswaar meer een spurter is, Ganna die voor OS gaat.
Ben vooral benieuwd naar die Smith Rivera, de beste vriend van Bernal.
Wordt dat ook een goeie of wordt dat de Hernandez van Contador?
Ook die jonge spanjaard van 18 Rodriguez zal in de gaten worden gehouden.

Goh wat een luxe daar

Geit in mijn Kelderman 27 december 2019 om 14:50

Dit heeft niks meer met luxe te maken, dit is een veredelde monopolie. Veel leuker als er meer ploegen zijn met toppers verdeeld over de verschillende ploegen.

tendam 27 december 2019 om 17:00

Dit jaar was Ineos in de Giro en de Vuelta vrij matig, eigenlijk was het aantrekken van Carapaz vanuit hun oogpunt bezien gewoon noodzakelijk om ook buiten de Tour iets te kunnen uitrichten.

Koers 27 december 2019 om 15:01

De drie laatste gele truien tegen de 3 mannen in het geel, kom maar op! Ergens denk ik dat ineos een duidelijk kopman(de man die voor zijn 5e gaat) heeft waarbij de rest prima wil knechten, bij jumbo moet ik dat nog zien

Poeksel 27 december 2019 om 15:17

De kopman bij Jumbo lijkt me duidelijk. Bij Ineos willen ze alle drie de kopman zijn denk ik.

Panache 27 december 2019 om 16:53

Ineos heeft al bewezen dat plan-b gewoon uitgevoerd wordt (in 2018-2019). Ik denk dat beide ploegen nog geen idee hebben wie kopman wordt. Misschien eind juni een lichte voorkeur (wat ook nog tijdens de Tour kan veranderen).

Scott Sunderland 27 december 2019 om 17:08

Dat Bernal gewoon zijn titel gaat verdedigen lag wel in de lijn der verwachting. Het zal wellicht inderdaad Bernal/Thomas/Froome tegen Roglic/Dumoulin/Kruijswijk worden. En waar voor Jumbo jongens als Bennett en Tolhoek naar de andere rondes zullen gaan, hebben ze bij INEOS jongens als Carapaz, Sosa en Sivakov klaarstaan.

KnightBiker 27 december 2019 om 17:14

Dat ze als collectief willen rijden bij JumboVisma daar kan ik nog inkomen, dat dat bij Ineos gaat werken met een Chris Froome die naar 5 x Tour kan, Gerraint die zich vorig jaar al opgeofferd heeft en Bernal die de volgende dominante renner van zijn generatie moet/kan worden, daar heb ik een hard hoofd in.

Marveloke 27 december 2019 om 17:50

Vroeger ben ik altijd een Froome hater geweest, maar nu hoop ik diep van binnen toch dat hij de Tour gaat winnen in 2020. Het zou de ultieme comeback zijn na zijn horrorcrash in de Dauphiné. Daarnaast zou het ook ontzettend straf zijn om de Tour op je 35e nog te kunnen winnen. Bernal heeft later waarschijnlijk nog wel een paar kansen, al wordt het voor hem wel lastig om op te boksen tegen Pogacar.

Pascal De Kooning 27 december 2019 om 19:20

Het is inmiddels wel duidelijk wat met afstand de belangrijkste grote ronde is. De Giro leek qua belangrijkheid richting de Tour te schuiven maar inmiddels zijn de verhoudingen wel duidelijk. De toppers willen vele malen liever de Tour winnen dan de Giro.

Headlines

Materiaalzone

Populair