‘Richard Carapaz ook in 2020 naar Giro d’Italia’

dinsdag 17 december 2019 om 09:31
‘Richard Carapaz ook in 2020 naar Giro d’Italia’

foto: Cor Vos

Dit jaar schreef Richard Carapaz historie door als eerste wielrenner uit Ecuador een grote ronde te winnen. Na drie weken koersen door Italië mocht hij de laatste roze trui aantrekken. Dat zal ook komend jaar zijn doel worden, schrijf Gazzetta. Volgens de Italiaanse sportkrant wil Carapaz zijn titel namelijk gaan verdedigen.

Peter Sagan maakte zijn deelname aan de roze ronde reeds bekend, net als klassementsrenners Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Jakob Fuglsang (Astana), Wilco Kelderman (Team Sunweb), Rafal Majka (BORA-hansgrohe) en Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo). Laatstgenoemde moest afgelopen jaar enkel Carapaz voor zich dulden in het eindklassement van de Giro.

Het heeft er alle schijn van dat de twee elkaar komend jaar weer tegen zullen komen op de Italiaanse wegen. Hoewel de deelname van Carapaz nog niet officieel is aangekondigd zou de toekomstige Ineos-renner er wel heel dichtbij zijn.

De Giro d’Italia begint komend jaar op 9 mei met een korte chronoproef in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Op 31 mei wordt de ronde afgesloten met een individuele tijdrit in Milaan.

Dit artikel delen:

8 Reacties

piet kierewiet 17 december 2019 om 11:27

en dan wint hij hem niet

Scott Sunderland 17 december 2019 om 11:55

Bernal en Thomas zullen wel de Tour tot hoofddoel maken weer en dus moet Carapaz zijn titel in de Giro verdedigen. Een voorspelbaar scenario. Weer winnen zal lastig worden, maar helemaal onmogelijk ook niet hoor.

vevie 17 december 2019 om 12:04

Vergeet Froome niet. Wellicht zal Thomas ook wel moeten uitwijken naar de Giro. Bernal en Froome zullen zo goed als zeker de Tour rijden. Ik denk niet dat je de Tour kunt rijden met Froome, Bernal én Thomas. Dat wordt ongetwijfeld issues.

Scott Sunderland 17 december 2019 om 12:59

Froome zal wellicht de Tour rijden maar ik geloof niet als kopman hoor. Zoveel mogelijk goede kilometers maken en proberen weer een bepaald niveau te halen. Maar alsnog in dienst van Bernal en Thomas in deze Tour, is mijn verwachting. Als hij qua gezondheid de Tour haalt.

Jan Blokland 17 december 2019 om 13:52

Ik geloof helemaal niet meer in Froome. Met al die jonge honden (Carapaz, Bernal, Pocagar, etc.., en steeds ouder wordende Froome die van ver moet komen zal het zo goed als zeker klaar zijn.
Daarnaast heb je dan nog Roglic en nog een paar kleppers die het Froome ook lastig zullen maken.

west 17 december 2019 om 16:12

Froome en Thomas blijven Britten, en die worden nu eenmaal helemaal leip van Olympische spelen. Ik neem aan dat alles wat ze rijden dit jaar in dienst is van Tokio. Of het nu de Tour is of de Giro..

Scibby 17 december 2019 om 16:49

Als hij bij movistar was gebleven had hij naar de Tour gekund.

jsprunk 17 december 2019 om 18:11

Ik ben heel benieuwd wat hij gaat presteren. Blijft ongelofelijk dat hij buiten 2 keer de Giro nooit maar in de buurt van een resultaat is gekomen in welke WT-wedstrijd dan ook.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair