‘EF Pro Cycling trekt Nippo aan als extra sponsor’

zaterdag 31 oktober 2020 om 12:03
‘EF Pro Cycling trekt Nippo aan als extra sponsor’

foto: Cor Vos

EF Pro Cycling kan volgend seizoen mogelijk beschikken over de sponsorgelden van het Japanse bouwbedrijf Nippo, dat momenteel Nippo Delko One Provence ondersteunt. Met het binnenhalen van Hideto Nakane is inmiddels al een eerste stap gezet.

Het is het Italiaanse Tuttobiciweb dat de geluiden rond een samenwerking tussen EF Pro Cycling en Nippo verder versterkt. De huidige hoofdsponsor, taalonderwijsbureau EF, is hard getroffen in de coronacrisis. Dat zorgde ervoor dat de ploeg al kostenbesparende maatregelen moest nemen, maar EF blijft ook na dit seizoen hoofdsponsor van de WorldTour-formatie. Wel is teammanager Jonathan Vaughters al langer op zoek naar extra geldschieters met het oog op de toekomst.

Nippo lijkt nu een van de sponsors voor volgend seizoen te gaan worden, al is de samenwerking nog niet officieel aangekondigd. Naar verluidt moet Vaughters nog wel verder blijven zoeken naar extra sponsors, omdat de komst van het bouwbedrijf niet voldoende zou zijn. Het aantrekken van Hideto Nakane is in dat licht geen toeval, omdat de Japanner haast een ‘vertrouweling’ is van het bedrijf; eerder koerste hij al voor Nippo Vini Fantini en Nippo Delko One Provence.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sagan=hulk 31 oktober 2020 om 12:08

Mooi geregeld van Vaughters om opnieuw een sponsor – die reeds in het profpeloton aanwezig is – naar zijn team te halen. Vanaf het officieel is, zullen ze ook wel de transfer van Valgren Andersen kunnen bevestigen.

LB108 31 oktober 2020 om 12:41

Doet hij het weer ja – sponsor ergens anders weg halen, hoeveelste is dit?

Scott Sunderland 31 oktober 2020 om 13:00

Ik ben benieuwd of Uran zal blijven. Ik vermoed van wel, zeker als deze deal doorgaat. Van Garderen en Langeveld twijfelachtig op grond van hun recente prestaties.

KnightBiker 31 oktober 2020 om 14:13

Als ze akkoord gingen met de tijdelijke salaris verlaging Wegens Corona dit seizoen zou er in principe een contract zijn zoals bericht in de media.
Dus, het is waarschijnlijker dat huidige renners blijven dan dat Valgren komt.

Headlines

Populair

Materiaalzone