Teammanager Vaughters: “EF Education First verdwijnt niet als sponsor”

vrijdag 29 mei 2020 om 11:40
Teammanager Vaughters: “EF Education First verdwijnt niet als sponsor”

foto: Cor Vos (archief)

Teammanager Jonathan Vaughters is duidelijk op Twitter: EF Education First is ook na dit seizoen nog hoofdsponsor van WorldTour-formatie EF Pro Cycling. Er gaan geruchten dat het bedrijf zal verdwijnen uit de wielersport, maar Vaughters schetst een heel ander beeld.

EF Education First – een bedrijf gespecialiseerd in het aanbieden van taalcursussen- en reizen – is zwaar getroffen door de coronacrisis. Het bedrijf moest eerder al veel werknemers ontslaan. “Als gevolg daarvan moeten we kostenbesparende maatregelen nemen”, zo liet Vaughters eerder weten.

EF Pro Cycling onderhandelde midden april met medewerkers en coureurs van de ploeg over salarisvermindering. “We overleggen met ze op individuele basis”, aldus Vaughters. “We hebben hun handtekening en bereidheid nodig om dit te laten werken.” Een zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor is echter niet nodig.

Op zoek naar extra sponsoren 
Vaughters reageert fel op het ‘nieuws’ dat EF Education First zich zou terugtrekken als geldschieter. “Lieve journalisten. Het is misschien goed om voor het publiceren van bullshit met mensen te praten die dichtbij de ploeg staan. Gaat EF Education First het wielrennen verlaten? Nee. Zijn we geïnteresseerd in extra sponsoren om uit deze ellende te komen? Ja.”

De oud-renner van onder meer US Postal benadrukt dat het niet eenvoudig is om als wielerploeg te overleven. “Het is voor veel mensen een moeilijke situatie. We moeten enkele flinke bezuinigingen doorvoeren. En we zoeken dus ook naar nieuwe geldschieters voor de toekomst. Maar EF zal het wielrennen niet verlaten”, klinkt het stellig.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Cyclinglife 29 mei 2020 om 12:59

In ieder geval is hij duidelijk. Volgend jaar is de roze brigade er ook weer bij

EducationSecond 29 mei 2020 om 14:46

Gelukkig maar! Mooie ploeg dit, zou zonde zijn als ze verdwijnen!

KnightBiker 29 mei 2020 om 15:13

Hopen dat dit klopt – ploegen als deze heb je nodig: altijd een goede underdog!

Japsie 29 mei 2020 om 16:12

Leuke ploeg, maar verschrikkelijk vervelende man die Vaughters.

xistnc 29 mei 2020 om 16:52

Hoeveel voorspellingen van Vaughters zijn uitgekomen?

josi 29 mei 2020 om 19:02

Hmm, nou ja, niet zoveel, maar het kan theoretisch natuurlijk altijd nog gebeuren dat Rolland de Tour naar z’n hand zet, Formolo de Giro wint en Slagter tot de nieuwe Purito uitgroeit. Of wat hij verder allemaal nog voorspeld heeft.

Titaantje 29 mei 2020 om 20:20

Ach, en anders heeft Vaughters natuurlijk altijd nog de tactiek m met een andere WT ploeg te fuseren, waarbij op miraculeuze wijze het team op zijn licentie blijft draaien en hij de ploegleider / eigenaar blijft.

Minder cynisch vind ik Vaughters juist wel een mooie realistische kerel die toch in staat is om sponsoren de wielerwereld in te brengen, al is het soms meer een agglomeratie van vele kleine budgetten.

Headlines

Materiaalzone

Populair