EF Education First-Drapac contracteert Ronde van Vlaanderen U23-winnaar Whelan

vrijdag 1 juni 2018 om 09:27
EF Education First-Drapac contracteert Ronde van Vlaanderen U23-winnaar Whelan

foto: Drapac-EF

EF Education First-Drapac heeft de eerste aanwinst voor volgend jaar al binnen. De Amerikaanse formatie heeft James Whelan weten te contracteren. De 21-jarige Australiër wist dit jaar indruk te maken met tweede plaatsen op zowel het Australisch als Oceanisch kampioenschap en de winst in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Hij start per 1 augustus van dit jaar reeds als stagiair en heeft voor drie jaar getekend.

De 21-jarige Whelan is vanzelfsprekend in de zevende hemel met zijn contract. “Als iemand mij zes maanden geleden had gezegd dat ik nu een driejarig contract zou tekenen bij een WorldTour-ploeg, had ik diegene niet geloofd”, luidt de eerste reactie van Whelan op de website van zijn nieuwe ploeg. “Ik heb geluk dat ik de juiste mensen op de juiste plek bij me had zodat ik de juiste resultaten kon rijden op het juiste moment”, is Whelan dankbaar.

Ook Jonathan Vaughters, baas bij EF Education First-Drapac, is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Jimmy is overduidelijk een erg getalenteerde jongen en we zijn verheugd om hem aan boord te mogen verwelkomen. Niet alleen als atleet, maar ook zijn passie voor wielrennen en opleiding maakt hem ‘all-around’ match met onze ploeg.”

Whelan kwam dit jaar reeds voor de opleidingsploeg van EF Education First-Drapac, Drapac-EF, uit sinds zijn tweede plaats op het nationaal kampioenschap voor beloften.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Arry1337 1 juni 2018 om 09:42

Juist…

0
Johnny Westcycle 1 juni 2018 om 10:10

Ik ben niet overtuigd.

0
wielrenner 1 juni 2018 om 11:43

Geen indrukwekkende ploeg op zijn zachtst gezegd. Tellen niet meer mee in de World Tour.

0
Sagan=hulk 1 juni 2018 om 11:54

Knap werk van Vaughters.

0
WernerFranke 1 juni 2018 om 12:01

Hij is nog maar anderhalf jaar wielrenner en de Ronde van Vlaanderen U23 was zijn eerste wedstrijd in Europa. Er zal wel nog wat rek op zitten.

0
zipp404 1 juni 2018 om 12:43

Waarom zo negatief? Prima ploeg voor een prima renner lijkt me. De RVV is geen loterij, en win je dus niet perongeluk.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone