Eerste tik is voor Jonas Vingegaard: “Maar ik geef nog niet op”

donderdag 9 maart 2023 om 11:11
Eerste tik is voor Jonas Vingegaard: “Maar ik geef nog niet op”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard keek voor de start van de vijfde etappe van Parijs-Nice nog even terug op de eerste klimconfrontatie met Tadej Pogačar. Die laatste was woensdag duidelijk de sterkste op de slotklim naar La Loge des Gardes. “Het was indrukwekkend wat hij deed, maar ik geef het nog niet op.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op de slotklim gooide Vingegaard de knuppel in het hoenderhok, maar de kopman van Jumbo-Visma had geen antwoord op een daaropvolgende demarrage van Pogačar op twee kilometer van de top. Vingegaard moest duidelijk passen en verloor uiteindelijk nog driekwart minuut op de ontketende Sloveen.

“Tadej was gewoon sterker. Hij verdiende het om te winnen”, waren dan ook de eerste woorden van Vingegaard bij de start van de vijfde etappe naar Saint-Paul-Trois-Châteaux. “Het was indrukwekkend wat hij deed. Om eerlijk te zijn: hij was gewoon beter. Ik had het misschien iets anders kunnen aanpakken, maar hij reed me er alsnog af. Tadej was sterker.”

Lees ook:
Tadej Pogacar slaat dubbelslag in bergrit Parijs-Nice, Jonas Vingegaard krijgt flinke tik

Pogačar won met andere woorden de eerste slag, maar Vingegaard maakt zich allerminst zorgen. “Natuurlijk wilde ik voor de zege gaan hier, dus ik ben wel een beetje ontgoocheld. Maar dit is niet de Tour de France en dit gaat ook niet de uitkomst van de Tour bepalen. Ik geef het zeker nog niet op. De weekendritten zijn zwaar en ik ga het zeker nog een keer proberen. Ik doe mijn best en dan zien we wel wat er mogelijk is.”

Lees ook:
Grischa Niermann: “Misschien had Jonas Vingegaard niet zelf moeten aanvallen”
Dit artikel delen:

7 Reacties

bartp25 9 maart 2023 om 11:31

Goede reactie, geen excuses, Pogacar was gewoon beter. Ook goed dat hij aangeeft nog niet op te geven en het gewoon nog gaat proberen al zal het naar alle waarschijnlijkheid tegen beter weten in zijn. Er gaat een flinke coupe gepleegd moeten worden om Pogacar af te troeven, echter hebben ze daar nou niet bepaald de ploeg voor in deze Parijs Nice

2
Federico Bahamontes 9 maart 2023 om 12:07

Beetje raar wel dat hij het erover heeft dat dit Tour niet is. Ja, no shit. Paris-Nice is ook een prachtige koers die je wil winnen toch..?

0
Angelo Pauwels 9 maart 2023 om 12:14

Ja inderdaad, het zal maar een karig palmares zijn als je enkel de grootste koersen als belangrijk ziet.

0
Romerike 9 maart 2023 om 12:14

Hangt ook volledig van de vraagstelling af, die ik in dit artikel niet terug kan vinden.

2
horsm 9 maart 2023 om 14:19

Hij zegt toch ook dat hij in PN voor de zege wou gaan?

1
fietsvriend 9 maart 2023 om 11:21

Psychologisch een slimme zet geweest, Pogacar in P-N.

Stevige bitch slap gisteren, en dat op int. vrouwendag.

-2
Romāns Vainšteins 9 maart 2023 om 11:21

Als Vingegaard echt, 100%, absoluut en per se Paris Nice had willen winnen was hij gisteren niet zelf ten aanval getrokken. Erg aannemelijk dat hij de aankomende dagen Pogi alsnog er af rijden gaat is het niet maar hij kan het iig, carte blanche, proberen.

Verloren heeft ie immers al, kan alleen maar winnen.

-5

Headlines

Populair

Materiaalzone