Eerste beelden Tour de France-serie van Netflix naar buiten gebracht
screenshot
woensdag 1 maart 2023 om 20:18

Eerste beelden Tour de France-serie van Netflix naar buiten gebracht

De eerste beelden van de nieuwe documentaireserie die Netflix gaat uitbrengen over de Tour de France 2022 zijn naar buiten gekomen. Op het Mobile World Congress is een video van ruim twee minuten getoond met spectaculaire beelden, voor en achter de schermen, uit de Tour.

Niet lang geleden kwam via Netflix al een titel naar buiten van de docuserie, namelijk Tour de France: Unchained. Letterlijk vertaald ‘Ontketend’ maar ook een subtiele verwijzing naar de fietsketting. Aan het einde van de getoonde video is ook de titel Tour de France: Au cœur du peloton (In het hart van het peloton) te zien. Welke van de twee de officiële titel wordt, is nog niet bekend.

De Netflix-serie over de door Jonas Vingegaard gewonnen Tour bestaat uit acht afleveringen, die waarschijnlijk in juni 2023 te zien gaan zijn op de streamingsdienst. De vorm zal lijken op die van de succesvolle documentaireserie Formula 1: Drive to Survive, eveneens van Netflix. Dat wil op eenzelfde manier het wielrennen in beeld brengen en zo sportliefhebbers een kijkje achter de schermen geven. Niet lang geleden volgden ook al soortgelijke series over de tennis- en de golfwereld.

De serie is gemaakt in samenwerking met France Télévisions. In totaal hadden acht profploegen zich verbonden hebben aan het project: AG2R Citroën, Alpecin-Deceuninck, BORA-hansgrohe, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ, INEOS Grenadiers, Jumbo-Visma en het toenmalige Quick-Step Alpha Vinyl.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
1 maart 2023 22:10
Ik zie voornamelijk crashes voorbij komen, zelfs uit Lombardije en de Strade… heeft weinig met de Tour te maken. Desalniettemin kijk ik erg uit naar de serie, altijd leuk om de strijd te herbeleven met een kijkje achter de schermen.
2 maart 2023 08:22
Aso en Netflix
Als je je dacht dat t niet commerciëler kon, dan bedenkt Prudhomme wel weer wat om de kas te spekken
    2 maart 2023 08:55
    Boeiend. Prima als het wielrennen naar manieren kijkt om een commercieel verdienmodel te vinden. In deze sport liggen die namelijk niet voor het oprapen. Als het ook nog eens een jongere generatie warm maakt voor de sport is het een win-win.
    2 maart 2023 09:00
    Ik vind het ook prima en hoop dan maar vooral op mooi beeld.

    Van Netflix is het dat en een miniscuul beetje inhoud, dat wordt dus al snel crashen, huilen, juichen en schreeuwen.
2 maart 2023 09:18
Mooie insteek… valpartij na valpartij…
1 maart 2023 21:07
Ja hoooor. Kom maar door!
2 maart 2023 08:16
Voor de liefhebber staat de Jumbo serie nu ook op Prime.

Haha, die foto, ik denk dat de meesten precies weten om welk moment het gaat
2 maart 2023 08:21
Volgens mij weet ik al wie hier wereldberoemd mee worden gaat en de show wegsteelt bij de rest. Tip: hij heeft 2 keien thuis.

Star quality

Reacties zijn gesloten.