E3 Harelbeke gaat ook door, Gent-Wevelgem nog niet zeker

E3 Harelbeke gaat ook door, Gent-Wevelgem nog niet zeker

foto: ASO/G.Demouveaux

woensdag 23 maart 2016 om 13:58

Het peloton mag zich aankomende vrijdag gaan opmaken voor E3 Harelbeke, de eerste kasseienklassieker op WorldTour-niveau. Ondanks de terroristiche aanslagen van dinsdag in Brussel, hebben de autoriteiten bevestigd dat de wielerklassieker ‘gewoon’ doorgaat.

Minder ludiek
“De wedstrijd gaat door, maar er worden wel maategelen genomen”, zegt Jean-Louis Dalle, korpschef van de politiezone Gavers. Die maatregelen krijgen in de loop van de middag invulling, weet Het Nieuwsblad. “Natuurlijk betekent dit een meerkost voor de organisatie, maar dit weegt niet op als je het over de veiligheid van het publiek hebt. Het is jammer dat we zulke maatregelen moeten nemen, maar we kunnen nu eenmaal niet anders. Alles zal iets minder ludiek verlopen”, laat koerswoordvoerder Jacques Coussens weten. Dinsdagavond sprak Belga-wielerjournaliste Ann Braeckman in WielerFlits Live #9 al de verwachting uit dat E3 Harelbeke waarschijnlijk – net als Dwars door Vlaanderen op woensdag – ook ging plaatsvinden. Volgens haar is een van de maatregelen een verdubbeling van 25 naar vijftig beveiligers.

Vraagtekens bij organisatie Gent-Wevelgem
Over Gent-Wevelgem bestaan nog twijfels. Zo vraagt men zich onder andere af of de start op De Markt in Deinze (startplaats) wel vergeven kan worden. “Alleen bij terreurniveau vier wordt de wedstrijd afgelast. Die beslissing wordt pas in de komende dagen genomen”, is burgemeester Jan Vermeulen voorzichtig tegenover Het Nieuwsblad. “Alles zal door een andere bril worden bekeken. Voor het overige proberen we geen paniek te zaaien. Zo hebben we besloten om de wekelijkse woensdagmarkt te laten plaatsvinden.” Dat kan een teken aan de wand zijn voor aankomende zondag, maar de definitieve beslissing volgt pas later deze week.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 23 maart 2016 om 14:04

Als er één koers door moet gaan is het Gent Wevelgem wel ! Dat is naast een koers ook nog eens geschiedenisles en wellicht ook belangrijk in het kader van de huidige tijd.

0
achtpuntzes 23 maart 2016 om 14:08

fietsen of niet fietsen. de ene koers wel en de andere koers niet laten doorgaan slaat natuurlijk nergens op, net als 50 beveiligers in plaats van 25.

0
Berggeit1988 23 maart 2016 om 14:28

Hopen en bidden dat de 100e editie van de Ronde gewoon door kan gaan. Uiteraard wel met alle respect voor de slachtoffers en als het qua veiligheid überhaupt mogelijk is, maar ik hoop dat het leven weer fatsoenlijk verder kan gaan en niet dat deze klootzakken dit evenement hebben verpest!

0
walkowiak 23 maart 2016 om 14:57

waarom niet starten op een andere plek als dat het grootste probleem is?

0
Gesink4President 23 maart 2016 om 15:00

Niet buigen voor die terroristen en gewoon doorfietsen

0
Tinkerbell 23 maart 2016 om 15:11

Zou inderdaad vreemd zijn als je de ene koers wel laat doorgaan en de andere niet. Hopen dat ook Gent-Wevelgem ‘gewoon’ kan doorgaan

0
Ruben 23 maart 2016 om 17:32

Gent-Wevelgem gaat door, ook onder dreigingsniveau 4 (het huidige), is zonet bekend gemaakt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone