Dylan van Baarle: “Ik heb genoten de laatste week”
Foto: Marcel Koch
maandag 27 juli 2015 om 10:06

Dylan van Baarle: “Ik heb genoten de laatste week”

Dylan van Baarle reed dit jaar voor het eerst de Tour de France en kijkt met een positief gevoel terug op zijn debuut. “Ik heb genoten de laatste week”, zegt hij tegenover WielerFlits. “Het was supergaaf.”

De 23-jarige renner was een aantal keer in de aanval te zien. In de etappe naar La Toussuire zat hij in de vroege vlucht. “De laatste week was natuurlijk superzwaar”, weet Van Baarle. “Maar als je goede benen hebt, is het een stuk minder zwaar.”

Zijn ploeg Cannondale-Garmin kwam eigenlijk voor een goed klassement naar Frankrijk. “Maar dat was na de eerste bergetappe al om zeep. Daarna hebben we ons teruggevochten en hebben we elke dag geprobeerd om in de aanval te zitten. Dit leverde helaas geen overwinning op, maar we waren wel een paar keer dichtbij.”

De formatie van Jonathan Vaughers haalde in totaal drie tweede plaatsen. Daniel Martin greep in de etappes naar Mûr-de-bretagne en Cauterets net naast de zege, terwijl Andrew Talansky op Pra-Loup alleen Simon Geschke voor moest laten gaan.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2015 10:36
Goed teken!
27 juli 2015 10:36
Weer zo'n renner van wie ik lang niet door had dat hij in de Tour zat...
27 juli 2015 11:40
@voorgeborchte Dat ligt dan misschien ook een beetje aan jezelf?
27 juli 2015 13:41
@voorgeborchte
16e in de openingstijdrit, ligt dus echt aan jou.
27 juli 2015 15:42
Volgens mij is deze jongen een zeer groot talent gezien het "gemak" waarmee hij alles uitrijdt. Sinds hij professional is geworden heeft hij maar 3 keer een koers niet uitgereden. De eerste van de Giro waar vooraf al was afgesproken dat hij na de tweede week zou afstappen en ze toen nog heel erg hebben getwijfeld of hij dat wel moest doen omdat hij zo gemakkelijk rond reed. De tweede was het WK van vorig jaar en de derde was Gent-Wevelgem van dit jaar. Volgens mij heeft deze jongen een hele grote motor en is het een kwestie van tijd voordat hij zelf kopman is voor de klassiekers en rondes als de Eneco Tour.
28 juli 2015 12:05
@ghostwriter, zou hem zo opstellen als kopman voor de Eneco Tour aangezien hij vorig jaar al Tour of Britain op zijn naam schreef. Ik ben benieuwd of hij zich volgend jaar weer een stapje ontwikkelt

Reacties zijn gesloten.