‘Dylan Teuns staat in belangstelling van Team Ineos’

dinsdag 14 juli 2020 om 09:06
‘Dylan Teuns staat in belangstelling van Team Ineos’

foto: Cor Vos

Voor welke ploeg Dylan Teuns volgend seizoen koerst, is een van de vragen die momenteel boven de transfermarkt hangen. Naar verluidt heeft de Bahrain McLaren-renner ook de interesse gewekt van Team Ineos.

Teuns (28) werd eerder gelinkt aan Israel Start-Up Nation, in 2021 de nieuwe ploeg van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. Maar nu staat hij ook in de belangstelling van Team Ineos, schrijft Het Nieuwsblad. Daar zou de winnaar van een Touretappe naar La Planche des Belles Filles (in 2019) zijn landgenoot Laurens De Plus tegenkomen, die aan het eind van het jaar overkomt van Jumbo-Visma. Over enkele weken wordt er duidelijkheid verwacht over de zijn toekomstplannen.

Bij Bahrain McLaren heeft Teuns een aflopend contract. Bij zijn huidige ploeg was hij dicht bij een nieuwe verbintenis van twee jaar met een optie voor een derde jaar. De ploeg verkeert echter in zwaar weer, omdat zij aan het eind van het jaar mogelijk de steun verliest van co-sponsor McLaren. De autoconstructeur, een roemruchte naam in de autoracerij, is financieel zwaar getroffen door de coronacrisis en doet er alles aan om het hoofd boven water te houden.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Yeez 14 juli 2020 om 09:15

Ineos heeft ook in elke topper belangstelling

Panache 14 juli 2020 om 11:29

Er is geen bronvermelding (de bron Het Nieuwsblad noemt geen bron), dus lijkt meer een kwestie van geruchtjes aanwakkeren over de rug van renners en teams.

LB108 14 juli 2020 om 11:35

In de wandelgangen hoor je veel ;) zeker nu vele renners op stage/hoogte zijn

josi 14 juli 2020 om 09:18

Iedereen die een aardige tijdrit heeft en behoorlijk een berg overkomt, staat tegenwoordig geloof ik in de belangstelling van Ineos. Teuns lijkt me een renner die het best tot z’n recht komt als hij de nodige vrijheid krijgt in de koers. Ineos lijkt me niet echt de beste match, hoewel het financieel wel goed zal zitten.

john 14 juli 2020 om 09:54

Dan reist de vraag ,ga je voor het geld (zo als De Plus,die niet kon wachten dat hij voor eigen succes gaat en nou nummer zoveel word in het rijtje bergop achter Bernal) of kies je voor nog een paar jaar eigen succes

Massimo Bataille 14 juli 2020 om 10:20

De plus zijn keuze lijkt mij maar zeer logisch.
Bij Jumbo staat hij ook achter Roglic, Dumoulin en Kruijswijk. En zelfs Bennett lijkt me nog voor hem te staan.
Bij Ineos zullen ze Bernal, Carapaz en Thomas hebben. Dan is het aan de Plus om concurrentie aan te gaan met Sivakov (en eventueel Sosa).
Als je dan toch dezelfde rol zou hebben, kun je evengoed naar een team gaan die er goed voor betaalt.

Voor Teuns zou ik het nu ook afraden, lijkt me toch meer een rijder voor de heuvelklassiekers en vrije rol in de grote rondes. En met Kwiatkowski hebben ze al een kopman en vrije rol bestaat niet voor ineos in grote rondes.

Panache 14 juli 2020 om 11:33

“vrije rol bestaat niet voor ineos in grote rondes.”

Kijk nog eens terug naar de Giro en Vuelta 2019.

ChefSpijker 14 juli 2020 om 11:45

Dat waren wel uitzonderingen doordat ze in de Giro zonder absolute kopman startten (Sivakov moest opeens de rol van de geblesseerde Bernal overnemen als rookie maar was natuurlijk nog niet iemand voor een echte topklassering) en in de Vuelta werd er ook zonder kopman gestart doordat Froome zwaar gevallen was in de Dauphiné. Die had anders Tour en Vuelta gecombineerd geloof ik. Maar op dergelijke scenario’s kun je inderdaad gokken als Teuns zijnde…

Verweggistan 14 juli 2020 om 09:56

Er schijnt ook wel een aardige 'opruiming' bij Ineos te komen. Froome vertrekt sowieso. Moscon en zijn maatje Basso lijken ook op weg naar de uitgang. Knees is al 38. Het contract van Kwiatkowski loopt af, wellicht dat hij en zijn maatje Golas vertrekken. Hoewel door het stoppen van CCC Kwiatek wellicht toch blijft. Stanard volgt wellicht Froome. En Wurf is alleen maar voor dit jaar.
Van de andere aflopende contracten: Gana, Hart, Sivakov (Franse ploegen met interesse) en Narvaez verwacht ik dat Ineos ze wel graag wil behouden.

zipp404 14 juli 2020 om 10:02

Zou jammer zijn.. Hoop dat hij zich op ritten/ kleinere rondes en klassiekers zowel de Vlaamse als die in de Ardennen gaat richten.
EF en AG2R lijken me een goede match of DQS als Jungels vertrekt.

Massimo Bataille 14 juli 2020 om 10:22

Lijkt mij onwaarschijnlijk dat ze hem als vervanger van Jungels halen.
Ze hebben al alaphilippe voor de heuvelklassiekers en denk dat ze met Evenepoel al hun belgische klassementsrenner hebben.

Romāns Vainšteins 14 juli 2020 om 10:08

Vreselijk, doe het niet.

Hardrijdbeul de Plus kan ik volgen in zijn keuze, voor de leuke coureur die Teuns nu is niet mocht hij gaan.

KnightBiker 14 juli 2020 om 10:22

Teuns bij Ineos…
Ik denk dat hij zijn persoonlijke ambities voor Ritten-kapen dan op zijn buik kan schrijven. In Grote Rondes een Etappe scoren zit er dan niet meer in, aangezien het een renner is die zijn kans moet afwachten.
Wat zijn potentie in Kleine rondes & Klassiekers betreft: als hij daar op wil focussen kan hij daar een goede ploeg aan hebben.. al heb ik het in de klassiekers nog niet te vaak van hem gezien: ik zie het meer als een renner voor meerdaagse koersen, van een week en een etappe jager.
Volgens mij is hij al zo goed en afgetraind dat er niet veel meer te verbeteren valt, dus of Ineos hem beter maakt? Twijfel… maar voor het salaris en garanties in bepaalde wedstrijden zou ik het doen.

Een renner als de Plus haalt wel veel ontwikkelings meerwaarde uit een contract bij Ineos. Misschien willen ze Theuns er bij hebben om DePlus gezelschap te houden…

Wielervolger 14 juli 2020 om 10:22

Ineos zal weer ongekend sterk worden. Jungels en De Plus komen zo goed als zeker, Teuns en Adam Yates misschien. Verder zullen Kwiatkowski, Sivakov en Geoghegan Hart verlengen. Moscon vertrekt waarschijnlijk naar UAE. Basso, Wurf, Narvaez en Stannard vertrekken ook, waarbij Narvaez misschien nog kan verlengen. Knees zou stoppen of nog 1 jaar bijtekenen, zelfde geldt voor Golas.

lander luypaert 14 juli 2020 om 12:10

Moscon naar UAE heb je een link?

Romāns Vainšteins 14 juli 2020 om 12:28

Moscon weg naar UAE zou ik jammer vinden liever Astana maar alles beter dan Ineos.
Sivakov acht ik eerzuchtig en Frans genoeg om zich bij AG2R aan te sluiten, is toch veel mooier, leuker en uitdagender dan een beetje rond te schandknapen bij SKY.

Lance4eva 14 juli 2020 om 11:06

Teuns is een van mijn favoriete renners in het peloton. Sympathieke jongen.

HoofdIsVrij 14 juli 2020 om 11:33

Je weet ook niet of Teuns het voor het kiezen heeft he. Mitchelton, CCC en Bahrain staan op omvallen. Andere teams hebben geld problemen.

Teuns zal bij Bahrain ook niet niks verdienen en op je 28ste wil je ook niet enorm terug in salaris gaan.

LB108 14 juli 2020 om 11:36

Hoofdreden dat hij toen naar Bahrein kwam, was toch vanwege Rik Verbrugghe denk ik en nu hij weg is..

Glorious 14 juli 2020 om 17:37

Ze willen iedereen hebben en kunnen iedereen betalen, vreselijke ploeg zonder enige identiteit. bah

ProfrondeZevenbergen 14 juli 2020 om 20:52

Ze hebben anders best een ploeg voor het rondewerk en de doelstellingen zijn daarbij vrij duidelijk. Dat vind ik een duidelijke identiteit. Bij een ploeg als Sunweb bijvoorbeeld vind ik dat veel lastiger.

boenk 15 juli 2020 om 05:25

Hangt ervan af wat ze met hem willen doen. Als het is om een plaatsje te krijgen in de trein zou ik resoluut bedanken. Als hij een soort klassiek kopman zou worden die dan ook nog eens in rittenkoersen van een week zijn ding mag doen… valt het al te overwegen. Ik weet ook wel dat Teuns al een aantal jaren de boot afhoudt om “voor een klassement te gaan” in een grote ronde, maar dat hij dat “later in zijn carrière” nog zou overwegen, zei hij altijd. Maar of hij daarvoor echt in aanmerking komt (voor podiumplaatsen) betwijfel ik wel. Top 10 zal wel mogelijk zijn. Een soort Dan Martin die wel kan tijdrijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair