Laurens De Plus voor drie jaar naar Team Ineos

Laurens De Plus voor drie jaar naar Team Ineos
Door Nico Dick & Maxim Horssels
donderdag 18 juni 2020 om 18:48

Jumbo-Visma zal het in 2021 moeten doen zonder Laurens De Plus. De 24-jarige Oost-Vlaamse klimmer werd anderhalf jaar geleden binnengehaald, met als doel hem te laten doorgroeien richting kopmanschap. Zo ver komt het dus niet. Meerdere bronnen vertellen WielerFlits dat Team Ineos voor De Plus een contract voor drie jaar klaarliggen heeft.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na drie jaar Quick-Step verkaste Laurens De Plus in 2019 naar Jumbo-Visma. De begenadigde klimmer werd ingezet in de Giro d’Italia ter ondersteuning van kopman Primož Roglič, maar zakte door omstandigheden door het ijs. Na de openingstijdrit werd hij ziek, kreeg niet de tijd om te herstellen en moest in de zevende rit opgeven. Maar twee maanden later verbaasde diezelfde De Plus wel in de Ronde van Frankrijk. Als meesterknecht van Steven Kruijswijk zette hij een tijdlang Egan Arley Bernal en Team Ineos onder druk. Het was overigens onder het beukwerk van de jonge Belg dat Julian Alaphilippe alsnog van het podium donderde.

In augustus bevestigde hij zijn progressie met eindwinst in de BinckBank Tour. Bij Jumbo-Visma alleen maar positieve geluiden. De Plus zou op termijn doorgroeien naar het kopmanschap in een grote ronde. Ook de Ninovieter zelf praatte met enthousiasme over zijn toekomst bij het Nederlandse topteam. Maar ondertussen is blijkbaar een en ander veranderd.

Jong bloed
Ondanks de coronacrisis was De Plus een van de gegadigden op de transfermarkt en een aantal teams hadden wel wat euro’s veil om hem aan te trekken. Uiteindelijk zou de 24-jarige Belg gezwicht zijn voor een driejaarscontract bij Team Ineos, notabene een rechtstreekse concurrent van Jumbo-Visma in de eerstvolgende Tour de France. Tenminste, dat nieuws werd door meerdere bronnen aan WielerFlits bevestigd. Inmiddels zou de Nederlandse ploeg al meteen een opvolger binnen hebben: Sam Oomen.

Met Pluske heeft Egan Bernal er in de toekomst een extra – jonge – luitenant bij. Wat jong bloed is welgekomen in een team dat met Geraint Thomas (34),  Jonathan Castroviejo (33) en Andrey Amador (33) toch al wat dertigers telt. Bovendien lijkt Froome (35) volgens diverse media aan te sturen op een vertrek. Afwachten wat de rol van De Plus wordt. Dat Bernal er de komende jaren ontegensprekelijk de absolute leider blijft, staat als een paal boven water.

Dit artikel delen:

67 Reacties

S. Morgenstern 18 juni 2020 om 18:54

Bernal heeft zijn Poels te pakken! Goede match denk voor alle partijen; De Plus heeft alles van een typische Sky-knecht. Jumbo gaat er wel iets op achteruit, maar dat zal ook minimaal zijn.

0
bomb ba 19 juni 2020 om 11:09

Klopt. De Plus verkoopt zichzelf voor het grote geld en dat is zijn goed recht. Perfecte Sky-renner. Persoonlijk denk ik dat Oomen meer talent heeft voor de Grote Rondes, terwijl De Plus de motor heeft voor de iets heuvelachtigere koersen(zoals bewezen in de BinckBankTour). Denk dat Jumbo absoluut niet hoeft te treuren en De Plus ook niet. Had zich bij JV nooit ontpopt tot echte klassementsrenner, omdat hij daar toch wat voor tekort lijkt te komen, net zoals Poels. Vrees voor De Plus dat hij nooit op een hoger niveau in de bergen gaat komen dan mannen als Bennett. Oftewel, een top 10 gaat er misschien inzitten maar meer niet. Oomen zie ik in de toekomst nog wel meestrijden voor het podium.

0
Romāns Vainšteins 18 juni 2020 om 18:58

Ik vind het zowel geen slechte keuze van de Poels als dat dit ook zonder blessure, maag, dij, whatever, een valide reden is om hem diagonaal de tourselectie uit te kicken.

Ik zou hem in de Ardennen en vuelta opstellen.

0
Matxin 18 juni 2020 om 18:59

Het is wel vrij duidelijk dat Ineos in de eerste plaats de Plus heeft aangetrokken om de grootste concurrent te verzwakken. Beetje dezelfde strategie die je ook bij de topclubs in het voetbal ziet die spelers van de concurrenten opkopen.

0
Kannibaal van Schepdaal 18 juni 2020 om 19:09

Bayern München dat Reus, Götze, Lewandowski overneemt van Dortmund. Inderdaad dezelfde werkwijze. Zo werd Castroviejo ook al eerder overgenomen van toenmalige concurrent Movistar.

0
Romāns Vainšteins 18 juni 2020 om 19:16

Carapaz same story.

0
$kedel 18 juni 2020 om 19:39

Niet zo vreemd natuurlijk, maar ik had van de Plus niet verwacht dat hij zich op deze manier laat knechten voor de komende jaren.

0
VerstandOpNul 18 juni 2020 om 22:02

Ja denk het ook.. Maar zou zo’n Ineos nou echt niet beseffen dat het voor de sport beter is als er een paar concurrenten van enig formaat zijn in het rondewerk? Het blijft een groteske ploeg al met al..

0
the student 18 juni 2020 om 19:00

Vreemd eigenlijk. Er zal wel een goede zak met geld klaarliggen. En de meesterknechten wegkopen is natuurlijk nooit mis.

Wel logisch dat hij dus niet naar de tour gaat.

0
twan382 18 juni 2020 om 19:01

Normaal worden geruchten toch altijd tussen aanhalingstekens gezet op deze site?

0
wesaghi 18 juni 2020 om 19:03

Money money money….

0% kans om voor zichzelf te mogen rijden.

0
Kannibaal van Schepdaal 18 juni 2020 om 19:16

Misschien mag hij wel zijn kans gaan in de Waalse klassiekers en de Binckbank Tour, en beseft hij dat hij nooit echt mee zal doen voor winst in grote ronden. Dan is een dikke cheque voor hetzelfde werk dat hij nu verricht bij Jumbo, misschien verleidelijk.

In principe is hij over drie jaar nog jong genoeg om hoge ogen te gooien als ronderenner, maar in de praktijk ben je het dan verleerd om kopman te zijn. Deze keuze betekent dus dat hij vrede heeft met zijn huidige rol, en dat moeten we respecteren.

0
boenk 18 juni 2020 om 20:19

Froome weg en Thomas is 34. En hij is beter dan Hart. Vermoedelijk op quasi hetzelfde niveau als Sivakov. Het is dus heel goed mogelijk dat hij op korte termijn veel meer voor eigen rekening zou mogen rijden dan bij Jumbo Visma, waar in theorie Bennett ook nog voor hem stond.

Als hij in de Giro zich nu kan bewijzen en kan tonen waar hij staat tov Carapaz, zullen ze bij Ineos ook wel weten wat ze binnenhalen, vermoed ik.

0
Samlambeej 18 juni 2020 om 21:31

eens met boenk

0
harryjohan71 18 juni 2020 om 23:07

In hoeverre De Plus een kans krijgt om kopman te zijn bij Ineos of JV is volledig afhankelijk van hem. Beide ploegen hebben de mogelijkheid om meerdere sterke klassementsrenners aan te trekken. Het kijken naar de huidige selecties heeft geen zin. Voor hetzelfde geldt haalt Ineos nog bijvoorbeeld nog Simon Yates als vervanger van Froome.

0
Arie den Blanken 18 juni 2020 om 23:40

Geld , Geld , Geld. Daar draait het voor een beroepsrenner om. Opvallend dat er op dit forum zoveel kenners vooral allerlei sportieve bespiegelingen maken maar blijkbaar niet door hebben of niet willen weten hoe het professionele wielerwereldje werkelijk in elkaar steekt.

0
Lendilonus 18 juni 2020 om 23:52

Boenk, behalve als knecht heeft de Plus nog nooit iets laten zien in een grote ronde en jij plaatst hem al op dezelfde hoogte als Sivakov die de laatste Giro top 10 reed en het wit won en in de nabije toekomst op gelijke hoogte met een relatief jonge Grote Ronde winnaar. Dat lijkt me nogal optimistisch. Je kan ook zeggen dat Kruijswijk al op leeftijd is en Bennett toch net niet is dus als je top 5/10 materiaal in een Giro/Vuelta bent je echt wel voor eigen kans mag gaan. Bij Ineos weet je iig zeker dat met jonge gasten als Hart(Brit dus zal eerder voor eigen kans mogen bij Ineos), Sivakov, Sosa en vooral Bernal de kansen heel schaars zullen zijn.

0
SoloSlim 19 juni 2020 om 09:11

@lendilolus +1
Hij heeft als knecht idd al een paar keer mooi werk gedaan maar verder nog nooit iets bewezen in een klassement (met bergen).

0
Lance4eva 18 juni 2020 om 19:14

Ik zie in Laurens de Plus de ideale kandidaat voor de Belgen om weer eens Luik-Bastenaken-Luik te winnen.

0
Deel Koeper 18 juni 2020 om 21:05

Dat had gewoon Bjorg moeten zijn. Verwacht het nu eerder van Evenepoel of Van Wilder, binnen enkele jaren dan.

0
Lance4eva 18 juni 2020 om 22:07

Nee, ik zie Evenepoel die klus niet klaren.
Die kan niet eens de wegwedstrijd op een WK uitrijden!!

O wacht, dat kon De Plus ook niet.

Nou, we zullen zien!!

0
boenk 18 juni 2020 om 22:41

Nee, Evenepoel rijdt zich bewust leeg op het WK voor Gilbert halfweg, wist heel goed dat hij daarmee zijn kansen opgaf en stapte af… en dat is een referentie dat hij LBL niet zou kunnen winnen. San Sebastian winnen, als 19 jarige, is dat blijkbaar niet… Ik kan maar hopen dat het al grappend gezegd was.

0
Kannibaal van Schepdaal 19 juni 2020 om 01:02

Evenepoel zal er in de komende Ronde van Lombardije wel voor zorgen dat hij in de Luik-Bastenaken-Luik van volgend jaar goed in de gaten zal gehouden worden.

0
Lance4eva 19 juni 2020 om 13:17

@boenk

Maak die ironische inkeping iets groter joh!!

0
Titaantje 18 juni 2020 om 19:29

Prima te begijpen keuze. De beloning zal goed zijn, en hij past goed in de werkwijze van Ineos, terwijl de omkadering daar ook niet minder is dan bij Jumbo. Bij Jumbo heeft hij met Kruijs, Dumoulin en Roglic net zoveel kopmannen boven zich als bij Ineos, en die bij Ineos zijn deels een stuk ouder, dus ook het toekomstperspectief is niet per se slechter.

0
Jacob Lohof 18 juni 2020 om 19:34

Pffff, weer aanvallende rijder die zijn kunsten niet mag tonen

0
FDJ 18 juni 2020 om 19:38

Zoveel verandert er niet hoor voor hem. Knecht in de grote rondes, vrije rol in de kleinere etappekoersen en klassiekers a la Kwiatkowski bijvoorbeeld. Alleen een beter loonstrookje.

0
chasse patat 18 juni 2020 om 19:46

In Coronatijd kiezen voor zekerheid valt niemand te verwijten.

0
KennyKlimmen 18 juni 2020 om 19:47

Jammers…. Wordt het tijd voor Amerikaanse drafts-achtige toestanden in het wielrennen?

0
ervee 18 juni 2020 om 20:17

@KennyKlimmen: met een draft los je dit probleem niet, aangezien het niet om nieuwkomers gaat. Dan eerder een salary cap voor elke ploeg, al vraag ik mij af of dat haalbaar.

0
Onie 18 juni 2020 om 19:49

Toch wel een aderlating. De Plus is een teamplayer en past eigenlijk perfect binnen het team.

Hopen dat Oomen het team komt versterken, ga je er qua tijdrit iets op achteruit, maar je haalt wel een teamplayer en een lolbroek terug.

0
boenk 18 juni 2020 om 19:54

Ziek worden = door het ijs zakken dus. Echte taalridders hier op Wielerflits.

0
04398 18 juni 2020 om 19:55

Poels 2.0
Daar gaan je kansen als kopman Pluske. Miss dat hij in Parijs Nice nog een keer voor eigen kans mag gaan maar daar zal het ook bij blijven. Had hem graag zien doorgroeien bij Jumbo en dan strijden tegen Evenepoel, Bernal, Pogacar en co, maar ja hij kan nu de komende 3 jaar als knecht veel meer verdienen dan bij Jumbo, jammer van het talent dat hij wel degelijk heeft.

0
Titaantje 18 juni 2020 om 19:59

wat een onzin. bij Jumbo ook 3 man voor hem, en die 3 zijn jonger dan de kopmannen bij Ineos. De kansen zom te groeien en door te groeien naar een kopmanrol zijn daarmee dus best vergelijkbaar, alhoewel er bij Ineos een veel bredere omkadering staat en hij ook zal moeten bewijzen beter te zijn dan een Sivakov etc.

0
Chippen 18 juni 2020 om 21:17

als froome blijft, dan staan froome, bernal, thomas & carapaz zeker boven hem. sosa en sivakov voorlopig waarschijnlijk ook nog wel. als zo’n hayter of geoghan hart (misschien dunbar) toch de verhoopte stap zetten, dan zullen die als local boys ook wel voorrang krijgen. en als dennis of ganna een thomas/dumoulin kunnen doen, die dan ook nog.

yep, dat kopmanschap in een grote ronde zit er dik in, net zoals poels dat zo vaak mocht doen

0
Joek Sat 18 juni 2020 om 23:18

@chippen, vergeet dylan van baerle niet, die gaat bij ineos behoorlijk richting de status die poels daar had

0
SolitaryShell 19 juni 2020 om 13:19

Echt hilarisch om te denken dat er bij INEOS maar drie man boven hem zouden staan ja. Hoe verzin je het.

En zelfs al zou dat momenteel zo zijn, dan kopen ze de komende paar jaar nog wel een stuk of 8 andere kopmannen die hoger in de pikorde zullen staan. Het is ook niet bepaald dat de selecties voor 2021 al vast staan.

0
skylimit 18 juni 2020 om 19:56

Kunnen geruchten in deze komkommercoronatijd aub ook snel bevestigd worden?
Hoeven we niet te “speculeren”, “roddelen” etc. waarom/waardoor en/of het wel niet waar is.
Als het waar is, gaat TJV er wel op achteruit met alle respect voor Oomen, die is toch van een minder kaliber.

0
lepel 18 juni 2020 om 20:59

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Qua veelzijdigheid is De Plus misschien een betere renner, maar Oomen heeft al bewezen over drie weken goed te kunnen zijn (9e als knecht in de Giro). Dat moeten we van De Plus nog maar eens zien.

Misschien dat hij dat deze Giro kan bewijzen.

0
SoloSlim 19 juni 2020 om 09:14

@ lepel +1
Ik hoop dat hij het wel goed gaat doen maar ik vrees zelf dat hij top 10 niet haalt..

0
horsm 18 juni 2020 om 20:00

Aah… jammer. Pluske was echt een topper vorig jaar…

0
Johnny7 18 juni 2020 om 20:49

Verstandige keuze. Gaat meer geld verdienen en blijft in dezelfde rol. Bij Jumbo was hij ook geen kopman geworden. Je had hem vorig jaar na de Tour direct moeten verlengen. Zonde dit maar begrijpelijk van De Plus.

0
Chippen 18 juni 2020 om 21:09

altijd maar dat gedoe over kiezen voor het grote geld, alsof jumbo een klein ploegje zonder middelen is, zo ontzettend veel lager zal het loon daar ook niet liggen, die horen ook bij de bovenste helft van de bovenste helft qua mogelijkheden

0
Lendilonus 19 juni 2020 om 00:01

Jumbo hoort zeker bij de bovenste helft maar Ineos heeft gewoon het dubbele te besteden en kan de (luxe) knechten daardoor salarissen van kopmannen betalen. Laatst kwam ook een lijstje van de meest verdienende wielrenners voorbij en van de top 10 waren er dacht ik 4 of 5 van Ineos dus hij zal er zeker financieel stevig op vooruit gaan.

0
assen 18 juni 2020 om 21:22

Ah, de aap komt uit de mouw. :-)

Laurens DePlus is geen Poels. Laurens is jonger, en kan toch beter tijdrijden als je het mij vraagt. En heeft Poels al eens een WT-rittenkoers gewonnen?

0
Joek Sat 18 juni 2020 om 23:27

In het jaar waarin poels de ITT in paris-nice won had hij ook het eindklassement gewonnen als hij niet onderuit gegaan zou zijn in de laatste etappe. Om een wt klassement te winnen mag je geen pech hebben en poels heeft dat naast paris-nice ook al in de uae tour meegemaakt in de laatste bocht van de laatste etappe. Was dat allebei niet gebeurd had poels er al 2 gehad..

0
KimJungPoels 18 juni 2020 om 21:24

Het moment dat Dumoulin gehaald werd was ook het moment dat er gewoon openingen ontstonden voor andere ploegen om de Plus binnen te gaan halen.

Het perspectief voor de Plus was bij Jumbo echt niet zoveel beter als bij Ineos. Gewoon meerdere kopmannen voor je. Wat dat betreft gewoon een prima te begrijpen stap. Instromen op hetzelfde schavotje als Sivakov (Als die zeker blijft) en Bernal en Carapaz en nog tijdelijk Thomas voor je.

0
boenk 18 juni 2020 om 22:52

Eens.

0
Michelangelo 18 juni 2020 om 21:33

Ik denk dat velen de keuze om naar Ineos begrijpen ($$$$), maar hem daar liever niet naar toe zien gaan.

Ik vind het van die ploeg zonde dat er zoveel klasbakken zijn die nauwelijks hun eigen kans kunnen gaan.
En ik heb er moeite mee dat er een ploeg rijdt die bijna alleen uit kopmannen bestaat, tenminste als ze voor een concurrerende ploeg zouden rijden. Het liefst zie ik de beste renners verdeeld over alle ploegen.

Financieel denk ik een hele goede keuze. Sportief gezien zal hij tussen renners van heel hoog niveau fietsen. Maar of hij daardoor sneller de stap richting kopmanschap zal zetten vraag ik me af.

0
boenk 18 juni 2020 om 22:51

Met Froome weg, en Thomas die het niet lang meer gaat uitzingen, zie ik bij Ineos zijn weg niet feller geblokkeerd dan bij TJV. Sosa is geen klassementsman. De Plus is beter dan Dunbar en Hart. Blijven over Bernal, Carapaz en Sivakov. En naast die laatste kan hij volgens mij zijn voet wel zetten. We zullen zien hoever hij staat tov Carapaz in de Giro.

0
Michelangelo 18 juni 2020 om 23:19

Zelfs als hij zijn voet naast sivakov of carapaz kan zetten, dan zal de focus toch op de tour blijven met bernal. En dus toch in de sky trein die nu ineos heet.

Overigens zit hij bij tjv net zo hard geblokkeerd. Als hij voor het kopmanschap wil gaan kan hij beter een iets kleinere ploeg kiezen. Maar ik vraag me af of hij uit kopmannen hout is gesneden…. denk meteen aan vermote.

0
tvm 18 juni 2020 om 23:42

De eerste Belg ooit bij Sky/Ineos?

De Plus weg en Oomen erin. Tjv gaat er wat op achteruit. Zeker in de tijdrit.

Dan was het dus toch een leugen van Tjv dat hij maagproblemen zou hebben en daarom de tour niet zou kunnen rijden…

Mensen die Ineos bashen de concurrentie te verzwakken dmv inkopen te doen, moeten eens kijken wat Tjv t.o.v. Sunweb heeft gedaan…

0
Lendilonus 19 juni 2020 om 00:05

Jumbo heeft 1 van de 2 uithangborden van het Nederlandse wielrennen gehaald wat een commercieel hele interessante zet was, lijkt me niet te vergelijken met Ineos waar dit beleid lijkt. Eerst Movistar leegkopen om nu bij de nieuwe concurrent meteen een van de jonge superknechten op te halen.

0
LB108 19 juni 2020 om 00:08

Pauwels reed er al de eerste jaren

Dit heeft niks met leegkopen te maken..
De betere talenten en knechten kopen ja..
Wie zou dit niet doen als het financieel mogelijk is..

En JV moet nog altijd bewijzen in een Tour dat ze dé concurrent zijn van Ineos..

Het gaat niet alleen om de betere namen op papier hebben..

0
tvm 19 juni 2020 om 01:20

@lb08,

Euh… de beste renners achter Ineos in de tour in zowel 2019 als 2018 rijden voor Tjv…

0
Panache 19 juni 2020 om 09:36

Nationaliteit van de renners speelt wel mee. TJV als Nederlands team, koopt de beste Nederlandse renner van de afgelopen 5 jaar en een zeer groot talent.
Dat is nog iets anders dan minimaal 50% van de talentvolle Zuid-Amerikanen, Russen en topknechten bij de concurrentie wegkapen.

0
Jungle Man 19 juni 2020 om 00:02

Zal dit er mee te maken hebben dat bennett zijn plekje in de tour inneemt?

0
Murcia 19 juni 2020 om 00:28

Waarschijnlijk wel. Van maagproblemen naar een ontsteking van de heup wijst niet echt op een eensluidende communicatie binnen de ploeg. Ik vind het persoonlijk jammer dat de Plus verkast aangezien hij echt grote stappen heeft gezet in het afgelopen jaar.
Maar in de pikorde binnen de ploeg zou niet veel veranderen en hoewel hij bij INEOS ook op plek 4 of 5 zal belanden is de vergoeding veel rianter. Met een driejarig contract kan hij op zijn 27ste een volgende stap zetten.

0
Jean Dumas 19 juni 2020 om 03:59

Mag dit wel in juni?

0
SolitaryShell 19 juni 2020 om 13:29

Onderhandelen over een contract in juni? Waarom niet?

0
john 19 juni 2020 om 07:38

Wist niet dat de Plus Astma had,maar ja je kan ook niet alles weten
Maar en ding wist ik wel ,die bleef het hele jaar thuis als ik ook maar iets te zeggen had ,maar ja dat heb ik ook niet

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone