Dylan Teuns emotioneel: “Na de Waalse Pijl was ik een held, nu word ik afgemaakt”

vrijdag 1 juli 2022 om 20:04
Video

Met een tiende plek op amper 20 seconden van winnaar Yves Lampaert deed Dylan Teuns het verre van onaardig in de openingstijdrit in Kopenhagen. Maar vrolijk werd de winnaar van de Waalse Pijl er niet van. “Ik heb na de klassiekers naar deze Tour naartoe gewerkt. En ik verkeer in goede conditie. Het zou zonde zijn me dat te laten afpakken”, doelde hij op de verdachtmakingen rond Bahrain-Victorious.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het moet gezegd, ondergetekende kreeg in eerste instantie een uitbrander van de woordvoerder van Bahrain-Victorious over de berichtgeving van de vroegtijdig afgebroken persconferentie op donderdag. “Er was duidelijk gesteld dat vragen over de inval in ons hotel niet konden. Andere vragen kwamen niet. En we kregen bericht dat de renners van Israël-Premier Tech klaar zaten voor hun persconferentie. Vandaar dat we er een punt achter zetten.” Waarvan akte.

Als bewijs dat ze bij Bahrain niet van slechte wil zijn, mochten we daarna Dylan Teuns voor de camera halen. En ja, ook de vraag of de situatie een impact had op de prestatie van de 30-jarige Limburger, mocht zonder problemen gesteld worden. Al had Teuns het er allesbehalve gemakkelijk mee.

Geen makkelijk onderwerp
“Dit is ook geen gemakkelijk onderwerp om over te praten”, was hij eerlijk. “Dat begrijp je wellicht ook wel… Je verwacht je daar niet aan, hé. Ik heb hier na de klassiekers naar toegewerkt. Ik ben ook in goede conditie. Het zou zonde zijn me dit allemaal te laten afnemen door de omstandigheden.”

“Of het een invloed heeft gehad op mijn prestatie in de tijdrit? Het heeft vanochtend toch door mijn hoofd gespookt”, geeft hij toe. “Vlak voor de tijdrit heb ik wel mijn hoofd leeggemaakt, aan andere dingen gedacht en me toch zo goed mogelijk voorbereid op de tijdrit. Dat de ritten op mijn maat nog een paar dagen weg zijn? Dat klopt ja. Maar hoe lang gaat dit nog aanslepen? Wat mij betreft mag het in elk geval zo snel mogelijk ophouden.”

Na afloop praatten we nog even zonder camera en werd Teuns best emotioneel. “Dit is bijzonder zwaar en voelt onrechtvaardig”, vertelde hij ons nog. “Na mijn overwinning in de Waalse Pijl was ik de held van Vlaanderen, nu word ik afgemaakt.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Albeijing Feeniks 1 juli 2022 om 20:09

Men is in Frankrijk gewoon stikjaloers op de knappe prestaties van Bahrain. Ze blijven het team maar viseren en terroriseren zonder enige vorm van bewijs. Echt triest. Teuns lijkt mij een heel eerlijke jongen, die zou zoiets volgens mij nooit doen.

0
FDJ 1 juli 2022 om 21:05

Als kind geloofde ik Michael Boogerd ook op zijn blauwe ogen en prodent gebit.

0
Guushovd 1 juli 2022 om 21:19

’terroriseren’? ‘Lijkt mij… nooit doet’

Een combinatie van grote woorden en naïviteit die redelijk populair is.

Ik verdenk Teuns nergens van, maar dit soort geloofsbrieven geven mij toch een beetje de kriebels.

0
oostrijck 1 juli 2022 om 22:19

Die laatste zin is wel héél naïef.

0
horsm 1 juli 2022 om 23:21

Hoe weet jij nou dat er geen bewijs is? Een huiszoekingsbevel krijg je niet zomaar.

0
Fallguy 1 juli 2022 om 20:12

Als mijn vriendin zo ‘emotioneel’ zou worden zou ik er voor tekenen

0
HSV 1 juli 2022 om 20:56

Whoehahaha!
Ik meen te begrijpen dat jouw dame wat hogere piekwaardes heeft qua emotioneel uiten? If so, been there, done that..

0
Limal 1 juli 2022 om 20:19

In elk geval knap dat hij toch voor de camera durft te verschijnen. Hopelijk is de verontwaardiging terecht en is de vele rook in zijn geval geen indicatie voor vuur.

0
Romāns Vainšteins 1 juli 2022 om 20:43

Teuns mag ik graag, emotionele jongen zonder opschmuk

0
Anton van Valouwe 1 juli 2022 om 21:48

Exact, een lieve jongen die wat moeilijk communiceert, prima klimmer!

0
klootje kriekeljon 2 juli 2022 om 07:26

Idd! Gewoon elke keer recht uit het hart. Mooie vent.

0
peterwinnen 1 juli 2022 om 21:08

Nee, je wordt niet afgemaakt, er wordt alleen onderzocht of alles in de haak is. Wat gezien de reputatie van het wielrennen niet zo vreemd is. Verder prima dat ze nu wel reageren en normaal doen.

0
Vierkante Wielen 1 juli 2022 om 21:55

Tja het is gewoon een lastige situatie. Ik vind dat dit soort doorzoekingen wel moeten kunnen maar dan wel transparant ook over directe aanleiding, waar je exact naar op zoek bent en de bevindingen zijn.

Zoiets moet gewoon direct bekend worden gemaakt om te zorgen dat er geen (op dat moment) onterechte doek over een team komt.

Als renner is het ook niet niks als dat een dag voor de Tour gebeurt en zet je ook niet zomaar van je af. Als je het mij vraagt presteert het team nou ook weer niet boven verwachting

0
oostrijck 1 juli 2022 om 22:18

Als er serieuze verdenkingen zijn dan zijn al deze onderzoeken wat mij betreft prima. Later zal blijken of het een storm in een glas water was of dat er echt serieus wat mis is.

0
mauri 1 juli 2022 om 22:37

Padun doet wel raar maar ze hebben gewoon talent, intermarché dan meer verdacht. Hoop dat het alleen maar circus is…

0
Jean Dumas 1 juli 2022 om 23:24

Sowieso veel wisselende verhoudingen in de prestaties de laatste twee jaar, en dat is nooit een goed teken. Geniet er maar van zolang het nog kan.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 2 juli 2022 om 01:48

Lieve Dylan,

Veel mensen hebben het probleem dat ze niet voluit durven leven. Ze twijfelen, wikken, wegen, stellen uit en laten de kansen die het leven ze geeft aan zich voorbij gaan. Ze durven geen JA te zeggen.
JA zeggen is een kunst, en meer dan dat, het is een levenshouding. Het vraagt moed, overgave en open staan voor alles wat je toekomt. Als ik dit interview met jou hoor dan valt me meteen op hoe makkelijk het JA zeggen je afgaat. Zo natuurlijk, vanzelfsprekend en veelvuldig rolt jouw JA de wereld in. Ik heb het even voor je geteld, en in 1.23 minuut weet je toch al 20 keer JA te zeggen. Dat is werkelijk van een ongekend niveau.
JA zeggen is je kwaliteit. Je gave, je ontegenzeggelijke talent. En zoals dat vaak gaat met de dingen waar we goed in zijn, wellicht ook je valkuil.

Lieve Dylan, leef vol, geef alles, maar pas op met waar je allemaal JA tegen zegt. Ik weet ’t, het is moeilijk, zeker als je fietst voor mensen die niet gewend zijn om NEE te horen. Maar JA zeggen heeft pas echt waarde als je ook weet wanneer je NEE moet zeggen.

Veel fietsplezier toegewenst,

Je Zen

0
Barry Batsbak 2 juli 2022 om 08:00

Kijk toch eens. Dat pakt die Dylan toch maar even mooi mee.

0
Ward 2 juli 2022 om 08:03

Mooi gezegd, op voorwaarde dat hij ergens “nee” had moeten tegen zeggen. In het andere geval komt er gif uit jouw pen. Toch een gokje dit.

0
Limal 2 juli 2022 om 08:11

Als er aan het einde van het jaar een artikel komt met "Beste lezersreacties van 2022" dan mag deze er van mij zeker bij. (zoals Ward aangeeft had er wel ergens een 'als' bij gemogen in de laatste alinea)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone