Dylan Groenewegen na derde plek in Ronde van Drenthe: “Ik heb dit nodig”

Dylan Groenewegen na derde plek in Ronde van Drenthe: “Ik heb dit nodig”

foto: Cor Vos

zondag 24 oktober 2021 om 17:39

Dylan Groenewegen werd na vroege vluchter Rune Herregodts in de sprint om plaats twee geklopt door Andrea Pasqualon. Desondanks kon de 28-jarige Leeuw van Amsterdam leven met de laatste podiumplek. “Het is voor mij echt goed dat ik finales kan rijden, dat heb ik nodig om weer naar mijn oude niveau te groeien”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

“Het was een mooie, selectieve koers. Veel springen, steeds groepjes die wegreden en weer terugvielen. Een afmattingsslag”, vat de topsprinter samen. Groenewegen reed voor de gelegenheid mee met de opleidingsploeg van Jumbo-Visma via de UCI U23-regel. “Intermarché-Wanty Gobert had een heel sterke ploeg mee en zij hebben het initiatief getoond. Maar wij waren ook steeds goed mee, ondanks dat we vrij snel twee jongens kwijtraakten. Met zijn vieren konden we het redelijk goed doen.”

In de finale zat Rick Pluimers mee in een achtervolgende groep op de eenzame leider. Groenewegen zat zelf – na een finalelus met drie keer de VAM-berg – weer een groepje daarachter. “Daar zaten zo’n 25 man in, denk ik. Rick zat daarvoor goed mee in een groepje met zes. We hadden steeds iemand in de koers om voor een goede uitslag te rijden, maar voor de overwinning hebben we iets te veel ruimte weggegeven aan de vroege vluchters. Dat is jammer, maar het is wat het is.”

foto: Cor Vos

‘Weinig kunnen trainen begin dit jaar’
Uiteindelijk restte er dus een derde plek voor de spurter, die er in de sprint in ieder geval niet met de pet naar smeet. “Het is voor mij echt goed dat ik finales kan rijden”, legt Groenewegen uit. “Ik merk al heel het seizoen dat ik niet op mijn absolute topniveau ben geweest. Met vlagen was het goed, maar soms ook echt totaal niet. Ik weet waar dat aan ligt. We hebben aan het begin dit jaar veel meegemaakt na de geboorte van mijn zoontje, waardoor ik weinig heb kunnen trainen.”

Logisch uiteraard, want dat is zo veel belangrijker. “Eigenlijk ben ik zonder super veel getraind te hebben, weer aan het seizoen begonnen”, gaat de Amsterdammer verder. “Bovendien gaat het je niet in de koude kleren zitten als je zo vaak naar het ziekenhuis moet. De conditie was wel goed, maar ik miste die laatste kick in de sprints. Ik weet waar ik aan moet werken. Het is voor deze winter zaak dat ik mijn basisconditie weer kan aanscherpen. Dan kan ik volgend jaar écht terugkeren op het niveau waar ik hoor.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Mwielerfan 24 oktober 2021 om 19:03

Dat je weinig kan rusten snap ik helemaal, maar weinig trainen? Kennelijk warennde problemen thuis groter dan ik doorhad. Wel mooi op zich dat ie voor z’n gezin er wil zijn

peter s 24 oktober 2021 om 19:59

Waarvan akte

Ronellenfitsch 24 oktober 2021 om 19:58

Je vraagt je nu nog meer af waarom Dekker en Kooij zo vaak hun kansen voor Groenewegen hebben moeten vergooien. Waarom tijdens het seizoen niet die zelfreflectie en nu het gedaan is wel? Of zet jumbo hem in zo’n strak protocol?

roeleur 25 oktober 2021 om 00:46

De flauwte van z’n kind heeft hij zelf begin maart aan de grote klok gehangen op Twitter. Om daar nu nog het mislukte seizoen aan op te hangen vind ik een leeuw onwaardig. Bovendien heeft Fabio heel wat vaker het ziekenhuis moeten bezoeken en veel beter gepresteerd. Voor mij is Fabio dan ook de echte leeuw.

Murcia 25 oktober 2021 om 01:06

Was natuurlijk wel iets meer dan een ‘flauwte’, zijn zoon werd ten eerste al zes weken te vroeg geboren en kreeg toen hij twee maanden oud was drie zogeheten Alte’s zeer kort achter elkaar als gevolg van een griepvirus en verborgen reflux. Dan heb je dus al van januari tot maart meer tijd in het ziekenhuis doorgebracht dan je lief is en zullen je trainingen logischerwijs op een lager pitje staan. Ik ben kritisch op zijn verdere seizoen maar dat de aanloop hierdoor verstoord was kan ik erg goed begrijpen.

harryjohan71 25 oktober 2021 om 06:56

@Rouleur jij stapt wel heel gemakkelijk over de impact die de gezondheid van je kind op je presteren heeft. Als jij echt denkt dat de impact alleen het niet kunnen trainen door ziekenhuis bezoeken is, heb je vast zelf geen kinderen.

Aart van Woud 25 oktober 2021 om 08:22

Quote Roeleur “Bovendien heeft Fabio heel wat vaker het ziekenhuis moeten bezoeken en veel beter gepresteerd. Voor mij is Fabio dan ook de echte leeuw.”

Waarom weer proberen de zoveelste discussie over de sprint in Polen uit te lokken?

Michael Bianchi 25 oktober 2021 om 15:25

@roeloer, geen kinderen zeker? Als ouder maak je je meer zorgen om je kinderen dan om jezelf.

roeleur 25 oktober 2021 om 16:35

Ach, er zijn tienduizenden ouders van jonge kinderen met soms ernstige kinderziekten die niet de sociale media opzoeken en gewoon naar hun werk moeten en presteren.

Wheely 25 oktober 2021 om 09:23

Mentaal behoorlijk wat te verwerken gehad, logisch dat je prestaties daar onder gaan lijden. Binnen korte tijd veranderd van een lefsprintertje zonder zorgen naar een volwassen vader met verantwoordelijkheid en bagage.

Fijn dat dit podium hem met een goed gevoel de winter instuurt. Denk dat zware wedstrijden met wat uitdaging wel goed voor hem kunnen zijn. Op naar het openingsweekend!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair