Duyn negende in klassement Yorkshire: “Erg mooi”

maandag 4 mei 2015 om 10:13
Duyn negende in klassement Yorkshire: “Erg mooi”

Foto: Marcel Koch

Huub Duyn sprintte zondag in de lastige slotetappe van de Tour de Yorkshire naar een vijfde plaats. Dat leverde hem een negende plek op in het algemeen klassement. “Het was een doel om hier een goed klassement te rijden”, zegt de Nederlander op de website van Roompot Oranje Peloton. “Erg mooi dat het op deze manier lukt.”

“Ik voel mij al een paar weken prima, met Luik vorige week eigenlijk als piekmoment”, vervolgt de 30-jarige renner. “Helaas kreeg ik daar pech in de finale. Het is prettig om het goede gevoel nu met een uitslag te bevestigen. Ik ben niet gewend om als prof kopman te zijn, dus dat bracht best wat druk met zich mee. Daarom ben ik ook voor mijn ploegmaats blij dat ik hun werk met deze positie, en bovendien beste Nederlander, kan belonen.”

Duyn is enthousiast over de nieuwe koers. “Dit is echt een super wedstrijd met al dat volk. Ik denk dat Roompot Oranje Peloton een prima indruk heeft achtergelaten.” In de tweede etappe zorgden Dylan Groenewegen (vijfde) en André Looij (zesde) voor ereplaatsen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 4 mei 2015 om 10:16

Is hij nou achtste of negende geworden?

Stelvio-fan 4 mei 2015 om 10:22

Roompot heeft het goed gedaan in Yorkshire. Ik ben tevreden :)

ti-raleigh 4 mei 2015 om 11:17

Roompot heeft het wederom goed gedaan. Ik gun die ploeg echt een zege. Maar als ze zo doorgaan, kan dat niet lang meer duren.

Rondo 4 mei 2015 om 18:39

Leuk om te zien dat het een beetje gaat lopen, nu nog een keer een beetje geluk en een 1ste plaats is een feit.

Headlines

Populair

Materiaalzone