Dubbelslag Alaphilippe in tijdrit naar Mont Brouilly

woensdag 8 maart 2017 om 16:34
Dubbelslag Alaphilippe in tijdrit naar Mont Brouilly

Foto: ASO

Julian Alaphilippe heeft in Parijs-Nice de individuele tijdrit naar Mont Brouilly op zijn naam geschreven. De 24-jarige Fransman van Quick-Step Floors legde het 14,5 kilometer lange parcours 19 tellen sneller af dan Alberto Contador. Alaphilippe neemt de leiderstrui over van Arnaud Démare.

De renners kregen vandaag in het departement Rhône een tijdrit voorgeschoteld met een vlakke aanloop, die afgesloten werd met een drie kilometer lange beklimming. De Spanjaard David De La Cruz zette vroeg een snelle richttijd neer en bleef in de hotseat totdat zijn landgenoot Contador hem daar uit reed. Contador leek op weg naar winst toen Gorka Izagirre en Tony Gallopin met een klein verschil zich stukbeten op zijn tijd.

Dat was echter buiten Alaphilippe gerekend. De jonge Fransman zette bij het eerste meetpunt de snelste tussentijd neer en zou aan de finish ruim onder de tijd van Contador duiken. Hij vertrekt morgen in de leiderstrui.

Sam Oomen was op een twaalfde plaats de beste Nederlander. Hij deed er een kleine minuut langer over dan Alaphilippe. Steven Kruijswijk werd op één minuut en dertien seconden twintigste.

Dit artikel delen:

88 Reacties

nederbelg 9 maart 2017 om 02:16

@miguelon @ah-ja
Zou Lefèvre zelf al actief zijn op dit forum, en over jullie schouder meelezen?
Opletten geblazen: als er berichten in mank Engels met een onmiskenbare West-Vlaamse tongval beginnen verschijnen, dan weten jullie dat Hij in the house is….

mus van de maasstad 9 maart 2017 om 06:12

Wel of geen neus voor talent. De dag dat Levevre stopt gaat hier de vlag uit. Weer 1 persoon uit de hoogtijdagen vd doping minder in het peloton.

Doordrijver 9 maart 2017 om 06:23

Lul niet zo, klimmer99 :) Je kan overdrijven en overdrijven. Zo gaat het er niet aan toe.

wielrenner 9 maart 2017 om 06:54

Wel bijzonder dat vooral de jeugd van Belgische ploegen zoals QS en LS zo goed presteren.

Romāns Vainšteins 9 maart 2017 om 07:53

Sowieso hup Lefevere, totaal eigen figuur die ik ondanks zijn veelal bizarre en megahypocriete uitspattingen goed hebben kan.

Stablinksy 9 maart 2017 om 09:14

Alaphilippe werd “ontdekt” door een verzorger van Etixx, die Lefevre inlichtte over dit talent. Hij werd dan opgenomen in de opleidingsploeg van Lefevere.

ah-ja 9 maart 2017 om 09:48

Voila. Heeft goede 'scouts' tegenwoordig. Toe ie het zelf moest doen deed ie maar wat raak – kijk maar naar die Domo periode bijvoorbeeld…

Aan Miguelon: Bakala (een op- en verkoper van verwaarloosde Tsjechische bedrijven) regelt die zaakjes niet, wel de Bakala Academy. Zoals Squinzi zijn zaakjes niet regelde, maar de mensen uit het Mapei opleidingscentrum in Milaan. Squinzi was toen trouwens de manager van het team – Lefevre sportdirecteur.

En om in jou woorden te spreken. Bettini kreeg een kans bij Ferretti – waarna Lefevre hem gestolen heeft – als MG ophield.

fringale 9 maart 2017 om 09:50

Lefevre bij mij heel wat aan sympathie gewonnen door “Alles voor de koers”, tv-programma op één (de belg) en een aanrader voor elke wielerliefhebber.

miguelon 9 maart 2017 om 10:04

Ah-ja, in hoeveel bochten moet je je nu nog wringen?
Nu zijn het alweer de scouts van een academy, terwijl Squinzi in de jaren ’90 wél als DS de eer mag opstrijken (Lefevere nu dus niet, past niet in je discours)

Toen Bettini zijn kans kreeg van Feretti, wat was die laatste toen? Sportdirecteur, manager, scout, een academy????? (Maakt niet uit, het past niet in je discours)

Kijk, ik vind hem net als de meesten een arrogante kwal, maar ik erken wel zijn realisaties. Jij zit je constant in bochten te wringen om zijn rol te minimaliseren, het is lachwekkend.

Stablinsky 9 maart 2017 om 11:46

Het is natuurlijk wel zo dat Lefevere dagelijks ’talenten’ krijgt aangeboden, van scouts, maar ook van makelaars. Hij beslist uiteindelijk wie een contract krijgt en wie niet. Lefevere kreeg ook een tip over Gaviria en Contreras en gaf ze beide een contract. Finaal is het zijn beslissing, soms lukt het soms niet.

miguelon 9 maart 2017 om 12:41

Ok

odiel 9 maart 2017 om 14:38

miguelon 0 – ah-ja 1

nederbelg 9 maart 2017 om 18:23

Om nog even opnieuw het vuur in de lont te steken voor de Lefèvre-ontdekker discussie: Alaphilippe werd als junior ontdekt door Johan Molly, verzorger van Quick Step Floors. “Ik tipte mijn baas Lefevere om Julian in de jongerenploeg te stoppen. Wat vandaag is gebeurd, verwondert me niet. Al de hele winter spookt deze Parijs-Nice door zijn hoofd.”
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170308_02770283

Volg hier

Headlines

Materiaalzone