Dubbelslag Alaphilippe in tijdrit naar Mont Brouilly

woensdag 8 maart 2017 om 16:34
Dubbelslag Alaphilippe in tijdrit naar Mont Brouilly

Foto: ASO

Julian Alaphilippe heeft in Parijs-Nice de individuele tijdrit naar Mont Brouilly op zijn naam geschreven. De 24-jarige Fransman van Quick-Step Floors legde het 14,5 kilometer lange parcours 19 tellen sneller af dan Alberto Contador. Alaphilippe neemt de leiderstrui over van Arnaud Démare.

De renners kregen vandaag in het departement Rhône een tijdrit voorgeschoteld met een vlakke aanloop, die afgesloten werd met een drie kilometer lange beklimming. De Spanjaard David De La Cruz zette vroeg een snelle richttijd neer en bleef in de hotseat totdat zijn landgenoot Contador hem daar uit reed. Contador leek op weg naar winst toen Gorka Izagirre en Tony Gallopin met een klein verschil zich stukbeten op zijn tijd.

Dat was echter buiten Alaphilippe gerekend. De jonge Fransman zette bij het eerste meetpunt de snelste tussentijd neer en zou aan de finish ruim onder de tijd van Contador duiken. Hij vertrekt morgen in de leiderstrui.

Sam Oomen was op een twaalfde plaats de beste Nederlander. Hij deed er een kleine minuut langer over dan Alaphilippe. Steven Kruijswijk werd op één minuut en dertien seconden twintigste.

Dit artikel delen:

88 Reacties

alsjewint 8 maart 2017 om 19:19

Indrukwekkende tijdrit van Alaphilippe. Dat had ik niet verwacht, en dan is de voorsprong van 19 seconden ook nog eens geen nipt verschil. Ben echt benieuwd of hij dit vast kan houden. Dat zou mooi zijn en ik acht hem ertoe in staat. Op Mount Baldy in California heeft hij toch ook al eens laten zien een langere beklimming aan te kunnen.

Zojuist ook nog even de beelden van rit 4 uit 2014 teruggekeken. Ook toen Mont Brouilly en prachtig weer met Slagter die net onder de top een demarrage plaatste en met Thomas om de zege mocht sprinten en die won.

Verder natuurlijk een dikke pluim voor Sam Oomen. Die geeft hier toch even een visitekaartje af met zijn 21 jaar en net 2e jaars prof.

assen 8 maart 2017 om 19:35

Nou, ik vond Gesink echt een stuk beter op zijn 21e dan Oomen nu hoor, al is Oomen nu ook al verbazingwekkend goed.

Alaphillipe heeft de vorm en de bouw om deze ronde te winnen, en in de toekomst nog meer.

Op papier heeft Cannondale zo’n goed team, maar ze maken dit jaar ook weer weinig klaar. :-( … Met Slagter en Van Baarle en Wippert als positieve uitzonderingen. :-( …

miguelon 8 maart 2017 om 19:54

@ah-ja, dan vergis je je schromelijk wat betreft het herkennen en opleiden van jonge talenten door de ploeg(en) van Lefevere.
Ik zie dat je je vlotjes Pecharroman, Efimkin en Reda voor de geest haalt, wel dan herinner je je zeker en vast volgende heerschappen, die allen onder hun 25ste voor Lefevere reden zeker!!
Hier gaan we :
Manuel Beltran, Tom Steels, Stijn Devolder, Bernhard Eisel, Stefano Garzelli, Luca Paolini, Michael Rogers, Rinaldo Nocentini, José Rujano, Johan Vansummeren, Frank Vandenbroucke, Paolo Bettini, Zdenek Stybar, Michal Kwiatkowski, Nick Nuyens, Gert Steegmans, Matteo Trentin, Abraham Olano, Tom Boonen, Oscar Freire en Fabian Cancellara!! Recenter dus Alaphilippe, Vakoc, Gaviria en een rist gasten waar nog wat zal uitkomen : Lampaert, De la Cruz, Wisniowski en Enric Mas.
Aan jou om uit te kienen hoeveel klassiekers, ritten in de grote rondes, WK’s, OS, enz… Hier zijn uit voortgekomen. Maar een neus voor talent?? Neen hoor…
Toegegeven de één werd al wat vroeger ontdekt dan de ander, maar welke renner rijdt de dag van vandaag écht nog in het team waar hij zijn jeugdopleiding genoot?

En nu is het aan jou om toe te geven : was het onwetendheid of onwil?
Het eerste geloof ik niet, je herinnert je Reda en Efimkin, wie kan dat zeggen?? Het moet dus wel het tweede zijn.
Enige objectiviteit is ook hier op zijn plaats, mijn beste!

Wigo 8 maart 2017 om 20:16

Mathews ondanks val nog in de top 10.
Die was gegarandeerd bij de eerste 3 geeindigd zonder val.
https://twitter.com/kennyverfaillie/status/839493337098878976?s=09

Baukema Tomoulin 8 maart 2017 om 20:24

Ik zie in Alaphilipe wel een nieuwe Kwiatkowski. Fantastische ‘rising star’ die nog wel de nodige pieken en dalen in prestaties gaat tonen en na jaren in het profpeloton nog altijd niet te duiden is of in een hokje/specialisme te plaatsen is. Wereldkampioenschap ligt binnen het bereik. Maar dit alles stoel ik slechts op voorgevoel…

Orakel 8 maart 2017 om 20:26

@Miguelon
Kan je ook de archieven in duiken en een stuk of 100 subtoppers en toppers opnoemen die voor hun 24e NIET voor Lefevere gereden hebben? M.i. hoort dat deel óók in een objectieve vergelijking.

Turtlehead 8 maart 2017 om 20:29

@Wigo: prachtig Flipje, dank! Matthews gaan we nog zien voor het april is….

Vic413 8 maart 2017 om 20:42

@Baukema: Alaphilippe kan ook heel constant presteren hoor.

Laatste man 8 maart 2017 om 20:52

Lekker dat lijstje. Kan je een apotheek mee vullen.

leegloper 8 maart 2017 om 20:52

@Wigo,
Prachtig hoe die zittende fotograaf ook onderuit gaat. Wel een beetje een rare val.

kelderfan 8 maart 2017 om 20:54

@Assen
Met Slagter gaat ’t goed. Vandaag is ’t kennelijk zijn dag niet.
Trouwens Sam Oomen heeft toch aardig wat concurrenten en is toch bezig om goede ronderenner te worden.

nederbelg 8 maart 2017 om 20:55

@orakel
Dat kan Miguelon ongetwijfeld, dat kan ik ook. Sterker nog: dat kan je zelf zonder de minste moeite!

leegloper 8 maart 2017 om 20:59

@miguelon,
Flauw. ah-ja zegt toch duidelijk dat het niet om de laatste jaren gaat en dat hij vroeger ook wereldkampioenen haalde. Moet je echt een neus voor talent hebben om Oscar Freire te halen, nadat hij wereldkampioen is geworden?
Dus die kan alvast van je lijstje af.

Baukema Tomoulin 8 maart 2017 om 21:01

@Vic: Kwiat ook. Die is nog eens 11de in de tour geweest (toch?)
Ik bedoel meer dat hije er opeens kan staan en een jaar later in dezelfde koers opeens nergens zou kunnen zijn. Maar nogmaals, enkel voorgevoel

Covadonga 8 maart 2017 om 21:11

Knalprestatie van Alaphilippe. Ook Gallopin was heel goed.
Ik ben echt benieuwd of Alaphilippe dit gaat houden. Ik denk het niet. Contador, Zakarin en Henao bijbenen op een heuse col zie ik hem nog niet toe in staat.

ah-ja 8 maart 2017 om 21:44

Aan Miguelon:
Recenter Alaphilippe, Vakoc, Gaviria, Trentin en een rist gasten waar nog wat zal uitkomen : Lampaert, De la Cruz, Wisniowski en Enric Mas. Gaan we dus niet meerekenen. Bakala Academy dus.
Manuel Beltran, Stefano Garzelli, Luca Paolini, Michael Rogers, Fabian Cancellara, Bernard Eisel, Rinaldo Nocentini, Giuliano Figueras (…), je vergeet Filippo Pozzato, hoef je ook niet mee te rekenen. Dat waren Mapei tijden en daar zat Squinzi dus achter – kwamen rechtstreeks uit zijn opleidingsteam – dus eerder opgepikt als talenten.
Vainsteins, Freire, Camenzind, Olano. Kwamen pas als wereldkampioen. Wou hij pas als wereldkampioen.
José Rujano? Dat was nota bene een pupil van Savio – die heeft hem weggepikt in Colombia – waarna hij onder Savio een sterke Giro reed.
En de Belgen in je lijstje? Ok. Maar als je manager van een groot Belgisch/Italiaans team bent en je hebt geen zich op het opkomend talent in eigen land, dan moet het al erg zijn. Rekening ik dus niet mee. En Boonen bijvoorbeeld, won klassiekers en BK als belofte – daar heb je geen 'neus voor talent' voor nodig hoor. En VDB, ja hoor, die had niemand zien aankomen.

Dat er nu bakken talent bij QS rijdt heeft heus niks met de neus van Lefevre te maken.

Attack 8 maart 2017 om 21:45

Barguil zou tijdens de klim op zijn gehouden door een gendarme die midden op de weg stond zei die in het korte interview net na de finish

F e r o x 8 maart 2017 om 22:00

Lefevere durft wel natuurlijk al vroeg zijn nek uit te steken. Iedereen wist dat Gaviria een monstertalent was en verscheidene ploegen hebben financieel vergelijkbare of zelfs betere middelen dan Quick-Step, maar toch durft hij het aan om Gaviria een zwaar contract te geven.

Moet dus zijn dat Lefevere het meer bij het rechte eind heeft dan niet, want anders mag je na een paar jaar het team gegarandeerd opdoeken.

LutsenkoFan 8 maart 2017 om 22:05

Ben benieuwd wat Lutsenko de komende dagen gaat doen.. ging aanvankelijk voor het klassement en bewijst vandaag toch wel in vorm te zitten. Jammer van die 1e etappe.

Joinjoal 8 maart 2017 om 22:07

Sam oomen

Manuel Beltran 8 maart 2017 om 22:26

Over Lefevere en het ontdekken van talenten: ik heb nu ook niet bepaald het idee dat hij daar meer een neus voor heeft dan anderen. De meeste talenten die voor hem rijden / reden komen nu niet bepaald zonder adelsbrieven voor de ploeg rijden. Wat hij volgens mij wel goed doet is -wat F E R OX ook al aanhaalde- is lef tonen door talenten binnen te halen (lees: een goed contract aan te bieden). Wat dat betreft kun je stellen dan Patrick misschien niet talent herkent als geen ander, maar wel erkent als geen ander. Kan me nog een situatie herinneren waarin Sky volgens mij Kwiatkowski wilde betrekken in de deal met Cavendish, en dat Lefevere daar toen een stokje voor stak. Dit was volgens mij nog voordat Kwiat iets gepresteerd had bij de profs…

Alexander 8 maart 2017 om 23:48

Matthews ongelooflijk goed gereden. Zou vanaf val op de 11 klim op zijn gereden. Dat was ook wel ah gestoemp te zien. Dit zijn zijn eerste wedstrijdkilometers en meteen zo hard rijden. Die gaan we zien in MSR.

Kruijswijk niet goed genoeg, maar ja dat is ieder jaar zo. Al vind ik dat toch vreemd. Hij regeerde echt vorig jaar in de Giro en nu is het toch echt b garnituur. Al wordt hij naarmate de dagen vorderen meestal wel beter.

Ik gun het contador zo. Hij valt altijd aan en rijdt slim. Vrees toch dat hij over de top is. Hier niet winnen zou dat toch wel bevestigen. Erg jammer want Froome en Quintana zijn niet meest aansprekende ronderenner voor mij.

miguelon 9 maart 2017 om 00:10

@ ah-ja, dit heeft niet veel zin op deze manier : ‘Squinzi’s team’?? Squinzi IS toch gewoon Lefevere??? Of heeft die brave man vlgs jou die renners opgeleid?? De huidige talenten zijn Bakala-academy??? Ok, Lefevere dus… Ik begrijp je punt nu nog minder.

miguelon 9 maart 2017 om 00:53

@ ah-ja, bovendien verkoop je gewoon onzin, ik praat niet over Vainsteins en Camenzind, dat doe jij. En Olano, daar lieg je dan gewoon over, hij werd WK als Lefevere-renner, dit heeft geen zin…

miguelon 9 maart 2017 om 01:12

@ah-ja, dus, samengevat (vlgs jou) : als een renner van bij Lefevere uitgroeit tot een toprenner dan is het :
a) niet Lefevere, maar Squinzi (een eigenaar van een bedrijf met bouwmaterialen)
b) niet Lefevere, maar Bakala(een op- en verkoper van verwaarloosde Tsjechische bedrijven)
c) een Belg waar niemand naast kon kijken (in ieder geval we rekenen ze niet mee!!)
d) het zijn pupillen van Savio (Lefevere is een DIEF!!!)
e) We liegen er nog eens bij dat Olano als WK gekocht werd (oei, schreef ik dit nu net?? Leugens!!)

OK, als ik er nu op terugkijk, je hebt gelijk man, Lefevere is een prutser eerste-klas!! Ik raad je aan de geldschieters te gaan inlichten en neem misschien meteen je cv mee!

Komaan, jongen, lees nu alles eens rustig opnieuw en ga je mond spoelen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair