Drie WorldTour-ploegen in Tacx Pro Classic

vrijdag 29 september 2017 om 18:24
Drie WorldTour-ploegen in Tacx Pro Classic

foto: ASO

Drie WorldTour-ploegen staan op zaterdag 14 oktober aan de start van de Tacx Pro Classic. De vroegere Profronde van Zeeland ontvangt LottoNL-Jumbo, BMC en Lotto Soudal.

Quick-Step meldt zich af
Vanwege de (door de sponsor verzochte) late datum op de kalender en concurrentie van de WorldTour-koersen in Turkije en China was het voor de organisatie een hele klus om topploegen te overtuigen om naar Zeeland af te reizen. Aanvankelijk zouden er vijf WorldTour-teams aan de start staan. Quick-Step (dat twee jaar geleden bij de laatste editie alle plaatsen op het podium bezette) zag zich door een gebrek aan beschikbare renners genoodzaakt om zich alsnog af te melden. De organisatie hoopt dat het in de laatste weken alsnog teams uit de hoogste klasse over de streep kan trekken. Er wordt nog onderhandeld met Cannondale-Drapac, BORA-Hansgrohe en Astana.

Koers van de wind
De Tacx Pro Classic kent een 200 kilometer lang parcours. Vanaf de start op het middeleeuwse Abdijplein in Middleburg voert de route naar de aankomst bij Neeltje Jans, waar twee jaar geleden nog een Touretappe finishte. De kans op waaiers is in deze koers van zee en wind groot. Met name op de Zeelandbrug en tijdens de zestien kilometer lange lokale ronde ter zuiden van Neeltje Jans zou het wel eens op de kant kunnen gaan.

LottoNL-Jumbo met Groenewegen
Dylan Groenewegen is de grootste naam op de voorlopige deelnemerslijst. LottoNL-Jumbo zal op de Zeeuwse wegen alles in het werk stellen om de wedstrijd in een massasprint te laten eindigen. Daarbij kan het rekenen op de parcourskennis van thuisrijder Antwan Tolhoek, die bij zijn ploeg nadrukkelijk verzocht om hier te mogen rijden. Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) en Thijs de Lange (Metec-TKH) zijn de andere Zeeuwen op de startlijst.

Greipel eerste reserve
BMC brengt onder meer Silvan Dillier, Ben Hermans, Loic Vliegen en de Nederlanders Floris Gerts en Bram Welten aan de start. Lotto Soudal rekent onder meer op de snelle Jens Debusschere. André Greipel (in 2015 nog winnaar van de Touretappe naar Neeltje Jans) is er eerste reserve. Bij Cofidis ontbreekt Nacer Bouhanni, al hoopt de organisatie de Franse formatie alsnog over te halen hier met zijn sterkste sprinter aan de start te staan.

Live op Eurosport
De wedstrijd wordt op 14 oktober live uitgezonden op Eurosport 1. Het commentaar is van Bobbie Traksel, die bijgestaan wordt door Johnny Hoogerland en Nick van der Lijke. Ook Omroep Zeeland zal de wedstrijd rechtstreeks uitzenden.

Deelnemende ploegen Tacx Pro Classic 2017 (1.1)
WorldTour-teams
flag-ch BMC
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-be Lotto Soudal

ProContinentale ploegen
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Veranda’s Willems-Crelan
flag-be Wanty-Groupe Gobert
flag-be WB Veranclassics

Continentale ploegen
flag-nl Baby-Dump
flag-nl Delta Cycling Rotterdam
flag-nl Destil-Piels
flag-nl Metec-TKH
flag-nl SEG Racing Academy

Dit artikel delen:

14 Reacties

SolitaryShell 29 september 2017 om 18:46

Wat een ongelooflijke ***-naam.

0
Romāns Vainšteins 29 september 2017 om 18:49

Ik dacht dat het hier zo’n watttest op stilstaande fietsen betrof

0
xistnc 29 september 2017 om 18:55

Zijn dit de nieuwe instructies uit het groene boekje voor het gebruik van de puntkomma?

0
HoofdIsVrij 29 september 2017 om 18:58

Ik dacht dat ze uitgingen van 7 WT teams en dat Quickstep al had toegezegd. Dan vind ik 3 WT teams maar wat magertjes.

0
TykkeThor 29 september 2017 om 19:05

Ik dacht dat dit alweer was afgeblazen. Of ben ik nu in de war met iets anders.

0
Covadonga 29 september 2017 om 19:12

3 wt-ploegen? Dat is bijna net zo veel als in Turkije.

0
Verweggistan 29 september 2017 om 19:16

Drie WT teams voor zo’n koers (en dan vooral zover in het jaar) is vrij normaal.

0
Charlie33 29 september 2017 om 19:25

Waarom doet BMC mee?

0
Koersmaniak 29 september 2017 om 19:59

En hoelang moeten ze Tacxen?

0
Romāns Vainšteins 29 september 2017 om 20:20

Los van de ***-naam is het natuurlijk wel iets dat een hartstikke leuke koers kan opleveren, tig x beter dan gefrustreerd rond de posbank pogen zo veel hobbels als mogelijk op te zoeken.

Koers moet gewoon een bijnaam krijgen, 'rondom de mosselen' is natuurlijk alweer een prima optie.

0
Tuubke 29 september 2017 om 20:42

Ah, weer een koers die zich bij zijn eerste editie meteen maar ‘classic’ noemt. Jongens en meisjes van de organisatie- en communicatieadviesbureaus, we leggen het nog één keertje uit: die eretitel moet je verdienen!

0
runner_123 29 september 2017 om 21:34

Help mij even: ik lees 'dat twee jaar geleden bij de LAATSTE editie', maar vervolgens begint de volgende alinea met 'De eerste editie..'…

edit wf: laatste editie ronde van zeeland, eerste keer dat de wedstrijd onder een andere naam wordt verreden

0
montventoux 29 september 2017 om 22:22

@tuubke geheel eens. 'Rondom de mosselen' (RV) bij deze! Uit de categorie vallende bladeren.

Een tacx koers met de pro's zoals de Concept 2 wedstrijden in het roeien. Commentaar er bij van Wilfied de J. Diepte-interviews met Maxim. Dat is toch veel leuker en beter voor de sponsor!

0
ssj 30 september 2017 om 08:24
Quote:
Aanvankelijk zouden er vijf WorldTour-teams aan de start staan. Quick-Step (dat twee jaar geleden bij de laatste editie alle plaatsen op het podium bezette) zag zich door een gebrek aan beschikbare renners genoodzaakt om zich alsnog af te melden.

Welke ploeg heeft er ook afgezegd? Want 5-1 is geen 3…

En met de naam vermoedde ik inderdaad iets als de wielerversie van het NK indoorroeien. Maar dat is dus niet zo. In de huidige opzit zou, naast "rondom de mosselen", bijvoorbeeld "Deltawerken Tour powered by Tacx" wat mij betreft een betere naam zijn

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone