Doull boekt allereerste profzege: “Ben ontzettend blij!”

vrijdag 1 februari 2019 om 07:41
Doull boekt allereerste profzege: “Ben ontzettend blij!”

foto: Cor Vos

“Het is mijn eerste profzege. Ik ben echt enorm blij!” Owain Doull kon zijn geluk niet op na afloop van de derde etappe van de Herald Sun Tour. De 25-jarige Brit van Team Sky wist samen met zijn ploeggenoot Luke Rowe uit de greep te blijven van het peloton. Doull kreeg uiteindelijk de zege cadeau van zijn oudere landgenoot.

Doull – die al enkele jaren koerst voor de Britse sterrenformatie – had zijn huiswerk gedaan voorafgaand aan de derde rit. “We hadden deze etappe aangekruist als een mogelijke kans voor de vluchters. Het plan was dan ook om in de tweede etappe opzettelijk tijd te verliezen, zodat we wat meer ruimte zouden krijgen.”

Luke ‘gentleman’ Rowe 
En ruimte kregen Doull en Rowe, tot tevredenheid van de twee hoofdrolspelers. “Uiteindelijk liet Luke – gentleman als hij is – weten dat ik de overwinning mocht pakken. Ik ben echt enorm blij. Het is namelijk mijn eerste profzege. Het is sowieso lang geleden dat ik nog eens op de weg won.”

De laatste keer was in 2015, toen Doull namens het continentale Team Wiggins twee etappes won in de Flèche du Sud. “Ik heb sindsdien nog grotere overwinningen behaald op de baan, maar niet op de weg.” Het is voor zijn werkgever Team Sky overigens ook de eerste zege van 2019.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Covadonga 1 februari 2019 om 19:32

Oei, als hier maar geen rel uit voort komt. Een zege geef je niet kado!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone