Doltcini-Van Eyck-Proximus niet met teammanager in Ronde van Vlaanderen op verzoek Flanders Classics

zondag 4 april 2021 om 08:47
Doltcini-Van Eyck-Proximus niet met teammanager in Ronde van Vlaanderen op verzoek Flanders Classics

Kathrin Schweinberger zien we wél in de Ronde - foto: Cor Vos

Zoek in de ploegleiderswagen van Doltcini-Van Eyck-Proximus niet naar Marc Bracke. Flanders Classics heeft namelijk verzocht dat de ploegmanager niet meer bij koersen van de organisatie aanwezig is, zegt CEO Tomas Van Den Spiegel tegen Cyclingnews.

In de zaak-Bracke is het nog altijd wachten op een uitspraak. De ethische commissie van de UCI gaf in oktober vorig jaar reeds aan dat de ethische code van de wielerunie is geschonden en dat een strafprocedure is opgestart. Er is echter nog steeds geen straf uitgesproken.

Voor Flanders Classics was het echter reden genoeg om de Belgische ploeg te verzoeken niet meer met de manager aan het stuur van de ploegleiderswagen naar een van hun koersen te komen. In een e-mail bevestigt CEO Tomas Van Den Spiegel dit. “Zolang er geen officiële uitkomst is kunnen we hem niet weigeren, maar we hebben hem verzocht om niet aanwezig te zijn.”

Een vertegenwoordiger van Doltcini-Van Eyck-Proximus laat desgevraagd weten dat gehoor is gegeven aan het verzoek. “Liesbet De Vocht wordt onze teammanager en Shana Van Glabbeke is haar assistent. Dit betekent niet dat we het eens zijn met het verzoek, maar we willen een van de mooiste dagen in onze sport niet bederven.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Peter Lippens 4 april 2021 om 09:05

lijkt me een logisch en te prijzen standpunt van Flanders Classics en buiten zijn bedenkelijke reputatie heb ik ook twijfels over zijn capaciteiten als teammanager tout court. Zo bleek uit een FB discussie met hem dat hij zoniet de ‘geniale’ bedenker maar toch volledig achter het eigenzinnige vreemde traject stond dat Kata Blanka Vas elke keer reed op het strand bij het WK veldrijden voor beloftes, tja …

David Janssens 4 april 2021 om 09:51

De UCI vindt dat de ethische code is overschreden. Is dat hetzelfde als een veroordeling? Want door de opmerking dat er een strafprocedure is opgestart twijfel ik daar aan. Als de strafprocedure het “echte” proces is en de ethische commissie een soort van openbaar aanklager is dan geldt volgens mij nog de regel “onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”. Indien de strafprocedure enkel is ter bepaling van de strafmaat dan is hij al schuldig bevonden en lijkt het mij niet meer dan normaal dat hij niet meer aanwezig is. In dat geval vraag ik mij alleen wel af waarom het zo lang moet duren om een straf uit te spreken? Dat hoeft toch geen half jaar te duren!?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair