Bryony van Velzen (25) stopt met wielrennen

zondag 25 juli 2021 om 17:58
Bryony van Velzen (25) stopt met wielrennen

foto: Cor Vos (archief)

Bryony van Velzen heeft een punt achter haar profcarrière gezet. De 25-jarige wielrenster kwam in de eerste helft van dit seizoen nog uit voor Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus. “Maar gisteren is een einde aan mijn wielerloopbaan gekomen”, vertelt ze.

“Wat een reis is het geweest”, schrijft Van Velzen in een bericht op sociale media. “Het waren negen jaren waarin ik mezelf heb uitgedaagd, de wereld heb rondgereisd en nieuwe mensen heb leren kennen. Negen jaar met spannende en trotse momenten, maar waarin ik ook veel lessen heb geleerd voor de toekomst.”

Een reden voor het stoppen van haar carrière geeft de Limburgse wielrenster niet. Ze bedankt al haar naasten. “En een speciaal bedankje voor Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus, voor altijd, om in mij te geloven en mij onderdeel te laten zijn van het profpeloton”, zegt Van Velzen. “Er komen veel nieuwe dingen aan en ik zal blijven fietsen, alleen niet iedere dag meer.”

In 2017 trad Van Velzen toe tot de UCI-ploeg van Lares-Waowdeals. De twee seizoenen erop reed ze in het tenue van Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus. Een korte uitstap naar Ciclotel was er in 2020, waarna ze terug kon keren bij de Doltcini-ploeg.
Dit artikel delen:

4 Reacties

JTR 25 juli 2021 om 18:20

Prof renster ? Op basis waarvan is ze daar ooit toe gekomen dan ?

notriple 25 juli 2021 om 19:08

Begrijp ik ook niet. Ze heeft m.i. geen platte prijs gereden. Was meet peleton vulling denk ik.

Magician 25 juli 2021 om 19:15

Maar in tegenstelling tot een andere Nederlandse dame wel gewoon in staat geweest om WorldTour koersen uit te rijden. Maar het lijkt me voor een renster van haar niveau en dan ook nog eens als Nederlandse een stuk gunstiger naar een maatschappelijke carrière te kijken.

armstrong 26 juli 2021 om 06:32

Gewoon een goede renster zeker als je gewoon er bij moet werken en studeren rijden voor een shirt en een broek worden niet betaald je zal iets moeten op een bepaalde leeftijd

Headlines

Materiaalzone

Populair