Bingoal-Chevalmeire en Doltcini-Van Eyck Sport gaan fuseren

zaterdag 30 oktober 2021 om 11:22
Bingoal-Chevalmeire en Doltcini-Van Eyck Sport gaan fuseren

Thalita de Jong wordt een van de rensters in de fusieploeg - foto: Cor Vos

Bingoal-Chevalmeire en Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus gaan komend seizoen als één continentale vrouwenploeg verder. Beide teams zullen namelijk met ingang van 1 januari fuseren. De nieuwe fusieformatie gaat Bingoal-Chevalmeire-Van Eyck Sport heten, met Shana Van Glabeke als sportief manager en Jo Chevalier en Davy Vermeire als algemeen managers.

Eigenlijk had Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus de ploeg al rond, zegt Van Glabeke in Het Laatste Nieuws. “Maar plots kwamen we in contact met Jo Chevalier en Davy Vermeire. Zij hadden wel een ploeg, maar geen staf meer. Dus slaan we de handen in elkaar. Ik denk dat dit een heel mooi project wordt. Dankzij de extra sponsoring willen we doorgroeien naar een sterk continentaal vrouwenteam.”

Chevalier en Vermeire, momenteel nog de eigenaars van Bingoal-Chevalmeire, zullen zich over het algemeen management van de fusieploeg gaan ontfermen. “We hebben alle sponsors aan boord kunnen houden”, zegt Chevalier. “Door voortaan als een team naar buiten te komen, worden we in de breedte sterker, maar zal ook de kwaliteit van de ploeg toenemen”, vertelt hij verder.

Tara Gins wordt hoofdploegleider bij de nieuwe Belgische vrouwenploeg. Nico De Roeck wordt tweede ploegleider. Davy Wijnant, sportdirecteur bij Bingoal-Chevalmeire, gaat niet mee naar het team. De 46-jarige ploegleider kondigde onlangs aan vanwege persoonlijke redenen ermee te willen stoppen. Het is de bedoeling dat de ploeg in eigen land in alle belangrijke koersen aan de start verschijnt.

Selectie Bingoal-Chevalmeire-Van Eyck Sport voor 2022
flag-nl Minke Bakker – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-be Nathalie Bex – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-be Lotte Claes – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-be Caren Commissaris – Bingoal-Chevalmeire
flag-be Naomi De Roeck – Lviv Cycling Team
flag-be Kelly Druyts – Bingoal-Chevalmeire
flag-be Lenny Druyts – Bingoal-Chevalmeire
flag-be Julie Hendrickx – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-nl Noa Jansen – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-nl Thalita de Jong – Bingoal-Chevalmeire
flag-nl Claudia Jongerius – Bingoal-Chevalmeire
flag-ua Olha Kulyncy – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-be Lotte Popelier – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-pl Barbara Sniezynska – Doltcini-Van Eyck Sport
flag-be Kelly Van den Steen – Bingoal-Chevalmeire
Totaal: 15 rensters

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 30 oktober 2021 om 11:37

Dat Wijnant niet meegaat is een logisch gevolg van zijn relatie met de Jong, de problemen die dat opleverde willen ze niet bij de fusieploeg. Goede zaak, maar voor de rest heb je een ploeg zonder rensters met wat extra’s. Vas vertrok al vroeg dit jaar en Steigenga is ook al weg.

Boomie1 30 oktober 2021 om 12:04

Wat weet jij daar nou van joh? Geloof eens niet alles wat in de media wordt geschreven.

Stap gewoon eens op een van de rensters van die ploeg af. Zoals ik Thalita, haar zusje Demi en Claudia Jongerius wel eens spreek vanwege dorpsgenoten.

De problemen met Puck Moonen ontstonden door een botsing van beide kampen.

De relatie tussen Davy en Thalita heeft nooit iets in de weg gestaan. Ze hebben vooral onderschat wat het is om een goede continentale ploeg op te zetten.

reusjen 30 oktober 2021 om 12:16

@Boomie
Jij verwacht dat Thalitha en haar zusje bij een beetje smalltalk met een dorpsgenoot gaan zeggen dat haar relatie het probleem is?

Boomie1 30 oktober 2021 om 12:34

@reusjen: zullen we het erop houden dat ik ze alle 3 beter ken dan enkel oppervlakkig.

De aanname van Murcia is elk geval speculatief en nergens op gebaseerd anders dan wat media schrijven.

Murcia 30 oktober 2021 om 13:16

@Boomie1
Wat ik ervan weet is dat het gewoon compleet stupide is om te tolereren, dat de eigenaar/ploegleider en wat nog meer een relatie heeft met één van zijn rensters. Iemand met enig gevoel voor wat wel en niet kan zou meteen zodra de relatie wordt aangegaan de sportieve leiding moeten overdragen. Natuurlijk was er meer dan alleen het gedoe rond Moonen aangezien Wielerflits al berichtte over strubbelingen eerder.

Boomie1 30 oktober 2021 om 14:40

Davy Wijnant doet toch niet voor niks een stap opzij?

Viktrodriguez 30 oktober 2021 om 19:12

Boomie, buiten het feit dat ze echt niet met willekeurige mensen gaan roddelen over dit soort zaken, vergeet je voor het gemak nog maar iets: niet iedereen woont in dezelfde plaats, wijk of buurt als profwielrenners en kan zomaar even een gesprek met ze aangaan. Nog even los van de details die ze je nooit gaan vertellen en het feit dat ze maar net in het nieuws moeten zijn.

Daarnaast is er bij Bingoal wel degelijk een probleem met die relatie. Dat is het namelijk bij iedere werkgever als de baas een privérelatie heeft met een van de personen in hun afdeling/bedrijf en dat hoeft niet eens een romantische te zijn. Vader of moeder die de leidinggevende van hun kind zijn kan net zo goed een probleem zijn.

Beekman 31 oktober 2021 om 09:46

@Boomie, tja zoals hier al word neergezet, ploegdirecteur zijn terwijl je een van je rensters, Thalitha afpaalt dat kan geen goede basis zijn, wellicht in het keutelenploegje van Bingoal, maar nu met meerdere rensters dat zou wrijving geven. En je kan ze best goed kennen, maar die zullen je vast niet alles aan je neus gaan hangen.

AWestie 30 oktober 2021 om 12:23

Waarom kiezen veldritploegen er zo vaak voor strakke veranderingen te maken op 1 januari? Omdat er dan geen hond naar andere sporten kijken en ze in de zomer niet zulke aankondigingen kunnen doen? Of heeft het met UCI-regels te maken?

Boomie1 30 oktober 2021 om 12:34

Deze ploeg is geen crossploeg?

Steven_E 30 oktober 2021 om 13:24

Contracten en inschrijvingen (bij de UCI bvb) lopen gewoon vaak tot 31 december…

armstrong 30 oktober 2021 om 13:41

In ieder geval mooi nieuws voor de rensters

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair