Dolblije Van der Poel “Ben ontzettend blij om het hier af te maken”

Door , woensdag 3 april 2019 om 17:09
Dolblije Van der Poel “Ben ontzettend blij om het hier af te maken”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel toonde zich tijdens Dwars Door Vlaanderen de man van de wedstrijd. In Waregem boekte de 24-jarige Nederlands kampioen van Corendon-Circus zijn eerste zege in een Vlaamse semiklassieker dit voorjaar. “Ik ben ontzettend blij om het hier af te maken!”, vertelt hij in het flashinterview.

Na een rommelige fase op de koersradio, kwam daar op 63 kilometer van de meet dan plots het bericht: aanval Van der Poel. Niet meteen de plaats waar iedereen dat had verwacht. “Dat was een beetje een instinct-moment. Dries De Bondt van onze ploeg was vooruit gestuurd. Iván García reageerde en ik glipte met hem mee. Dries reed snel daarna zijn achterwiel kapot, dat was wel jammer. Maar ik denk dat het een goed moment was om te anticiperen.”

In de finale ontstond er uiteindelijk een groep met Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step), Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe), Anthony Turgis (Direct Energie) en dus MvdP. Zij zouden strijden om de zege. “Het was vooral opletten dat er niemand meer wegreed in de laatste kilometers. Dat hebben we goed gedaan. De jongens die aanvielen, hebben we meteen gecounterd. In de sprint keek ik net op tijd om, toen Turgis van de zijkant kwam. Toen voelde ik gelijk dat ik nog een sprint in de benen had. Ik ben ontzettend blij om het hier af te maken!”

Ronde van Vlaanderen
De laatste weken fietsten Wout van Aert, Greg Van Avermaet, Zdeněk Štybar en Jungels zich in de favorietenrol voor de Ronde van Vlaanderen, die komende zondag op het programma staat. Van der Poel zelf wil zich daar niet bij plaatsen. “Ik denk niet dat dit echt te vergelijken is met de Ronde van Vlaanderen. Het is uiteraard een heel lastige wedstrijd. Maar het is ‘slechts’ 180 kilometer en dat zijn er nog bijna honderd minder dan in De Ronde. We zullen het wel zien. Ik zie mezelf nog niet als favoriet, in ieder geval.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

adelaarvanantwerpen 3 april 2019 om 17:15

Ik zie u ook niet als favoriet, maar wel als een gevaarlijke outsider.

ikbenprocycling 3 april 2019 om 17:17

Prima, gun de anderen ook nog wat. We verlangen geen alleenheerschappij, maar wensen spannende, slimme koersen. Deze DDV is van hem. Wordt vervolgd.

koos verrek 3 april 2019 om 17:19

ik verwacht niet dat hij de ronde gaat winnen, maar dat hij de ronde minstens 5 keer gaat winnen

dikkechaap 3 april 2019 om 20:04

Dat lijkt me wel erg vaak. Maar tegelijk zou het me niets verbazen als hij uiteindelijk alle vijf de monumenten wint.

ghostwriter 3 april 2019 om 17:35

Ik zie Vd Poel zeker als één van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Samen met Van Avermaet, Stybar, Naesen en Van Aert.

mark vv 3 april 2019 om 17:40

Ik zie hem zeker als favoriet. Sterker nog hij gaat hem winnen.

Jean Dumas 3 april 2019 om 17:54

Hij is zeker favoriet. Deze kerel werd vorig jaar ook tweede op de EK, won met overmacht het NK en is wereldkampioen junioren geweest op het zware parcours van Florence. Waar hij meedoet, doet hij mee om de prijzen.

Lennimator 3 april 2019 om 18:00

Nee, de Brabantse Pijl

freirefreire 3 april 2019 om 18:02

Wat mij betreft hoort hij zeker bij de favorieten, maar dat is het probleem met die term: Er kan slechts een enkeling favoriet zijn. Van Aert, Stybar, Jungels, Van der Poel gaan allemaal rijden voor de winst en reken maar dat Greg en Sagan ook nog niet verslagen zijn. Met zo veel topfavorieten is het op voorhand al een prachtige koers.

jibi verboort 3 april 2019 om 18:32

Vergeet ook niet Lars Boom
Breukink en Boogerd hebben Lars Boom naar Roompot-Charles gehaald vanwege zijn grote naam. Zondag is Boom bij Roompot-Charles de absolute kopman in de top klassieker De ronde van Vlaanderen.
Op de website van Roompot Charles beschrijft Boom zijn aspiraties als volgt:
Ambities seizoen 2019
Een mega voorjaar rijden!
Bron: Website Roompot-Charles; Lars Boom.

mark vv 3 april 2019 om 19:09

1 april is al geweest…

achtpuntzes 3 april 2019 om 19:38

Wie?

HSV 3 april 2019 om 20:52

Kon een valse lach niet onderdrukken. Ik ben ook geen fan. Wel houdt ik in mijn achterhoofd wat hij fysiek achter de rug heeft.

assen 3 april 2019 om 18:32

Ik denk toch echt dat ie zich wat rustiger moet houden, om te winnen. Als hij weer 200 km voor de meet ontsnapt, denk ik niet dat ie wint.

Sprintje tegen Sagan lijkt me erg spannend, voor de winst. Wie er dan wint – zeg het maar.

Peter Lippens 3 april 2019 om 19:14

Waarom, hij mat zo de tegenstand ook af en wint dan nog ook, was toch ook in het NK, ging in de aanval, bijgehaald en wint nog in de sprint tegen sprinters. Laat ‘m gewoon zijn ding doen, is toch ontzettend plezant om naar te kijken om het op zijn Mathieus te zeggen.

assen 3 april 2019 om 19:29

@ Peter
Ja, mooi is het wel

52voor11achter 3 april 2019 om 19:44

Laat Mathieu maar schuiven. Hij weet precies wat hij aankan en wat niet. Hij zal in de RVV gewoon wat langer wachten zodat hij genoeg overheeft.

Martino87 3 april 2019 om 18:59

Als het een beetje had meegezeten had hij naast alle veldritten ook al wegritten, waar hij deelneemt, gewonnen.

vanSpringel 3 april 2019 om 20:26

Hij is die wegwedstrijden snel weer beu. Verwacht dat ie fietsvoetbal gaat doen. Let maar op ! binnen een paar jaar speelt Mathieu aan de top.

assen 3 april 2019 om 21:43

Heb je wel eens fietsvoetbal gezien?!?
Dat is pas een sport… Daar doe je niet zomaar mee, en dan hoppakee aan de wereldtop. Dat vergt decennia toegewijde trainingen, bloed, zweet en tranen. En vooral een andere fiets.

VerstandOpNul 3 april 2019 om 23:54

Mooi om eindelijk eens een renner in het rood-wit-blauw te zien die echt wat kan..

MDKIDW 4 april 2019 om 00:10

Ja terpstra en groenewegen hebben nikslaten zien in het RWB

VerstandOpNul 4 april 2019 om 09:42

Die waren nog wel ok..
Ik associeerde het RWB nog teveel met Moerenhout, Hoogerland, Ligthart, Sinkeldam etc. nog nooit een platte prijs gereden..

boenk 4 april 2019 om 02:08

De sterkste. Verdiende overwinning. De enige die mogelijk even sterk was, Jungels, was dan weer veel dommer.

Headlines

Materiaalzone

Populair