Doek valt voor Alecto Cycling Team: nieuwe sponsor niet gevonden

vrijdag 30 augustus 2019 om 19:15
Doek valt voor Alecto Cycling Team: nieuwe sponsor niet gevonden

foto: Cor Vos

Het Alecto Cycling Team houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. De huidige sponsor werd dit jaar overgenomen, waarna de nieuwe directie besloot de geldkraan dicht te draaien. Het lukte de ploeg vervolgens niet om een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Vorige maand werd bekend dat de Nederlandse continentale wielerploeg Alecto op zoek moest naar een nieuwe hoofdsponsor. Het elektronicabedrijf werd begin dit jaar overgenomen, waarna de nieuwe directie besloot te stoppen met de sponsoring. Deze week liet de ploeg weten dat nog voor het weekend een besluit zou worden genomen over de toekomst, nadat de vooruitzichten somber bleken. 1 september moet namelijk het papierwerk voor komend jaar worden ingeleverd.

Vandaag maakte de ploeg bekend dat het doek definitief valt voor het Alecto Cycling Team. “De renners zijn nog volop gemotiveerd om het recordseizoen van 2017 (zeven klassieke zeges) te evenaren en zullen de laatste wedstrijden nog van zich laten horen. Het doet deugd dat praktisch alle renners inmiddels een nieuw team voor komend seizoen hebben gevonden. We danken dan ook alle sponsors, renners, staf en bestuur, die in dit avontuur betrokken waren”, aldus de ploeg.

Tien jaar geleden fundament gelegd voor Baby-Dump
Tien jaar geleden werd de basis gelegd voor het Baby-Dump Cycling Team, dat vanaf 2012 werd uitgebouwd tot een semiprofessionele ploeg. Met Twan Castelijns (2015), Robbert de Greef (2017) en Rick Ottema (2018) werd driemaal de nationale Topcompetitie gewonnen. Daarnaast behaalde de ploeg met Koos Jeroen Kers in 2013 de nationale titel en waren er zeges in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen met Arvid de Kleijn (2017) en de Slag om Norg met Coen Vermeltfoort (2019).

Als absolute dieptepunt noemt de ploeg het verlies van Robbert de Greef. De Brabantse renner werd op 30 maart in de Omloop van de Braakman getroffen door een hartaanval, waarna hij in kritieke toestand overgebracht werd naar het ziekenhuis. Sindsdien werd hij in een kunstmatige coma gehouden, totdat hij in de nacht van 25 op 26 april werd getroffen door een hersenbloeding.

Dit artikel delen:

6 Reacties

koos verrek 30 augustus 2019 om 19:22

Sneu. Hoeveel poen heb zo n ploegje nodig eigenlijk?

Verweggistan 30 augustus 2019 om 20:32

Paar ton meestal.

Flowik 30 augustus 2019 om 20:32

Zou onder de 100.000 euro moeten liggen afhankelijk of fietsen mee genomen zijn in het budget of worden gesponsord, uiteraard het programma dat zij rijden en het rennersloon. Nu was Alecto een van de meer voorziene ploegen van het Conti peloton binnen Nederland dus zal het wel hoger liggen

Random wielerliefhebber. 30 augustus 2019 om 22:15

Gokje 3 ton, Alecto is voor een continentale ploeg vrij proffesioneel. Vermeltfoort zal wel prima salaris krijgen, wagenparkje

TijmenCamps 30 augustus 2019 om 22:58

Ben benieuwd waar Vermeltfoort heen gaat.

SnellePelle 31 augustus 2019 om 00:56

Hahahaahahaha, salaris in een ct team!

Een renner mag blij zijn als hij de reis kilometers en zijn licentie vergoed krijgt.

Fietsen en kleding is goed geregeld maar ervan leven no way.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair