Coen Vermeltfoort zegeviert in Slag om Norg

zondag 11 augustus 2019 om 16:20

Coen Vermeltfoort heeft Slag om Norg op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van Alecto won na een wedstrijd van 187 kilometer de sprint van een groep van zes. Hij volgt op de erelijst Jan-Willem van Schip op.

Liefhebbers van koersen op onverharde stroken konden vandaag in Drenthe hun hart ophalen. Al vroeg in de wedstrijd zorgden deze passages voor een ware afvallingrace. Het peloton werd in waaiers getrokken en versplinterde in verschillende groepjes.De Belg Jimmy Janssens (Corendon-Circus) en de Canadees Adam de Vos (Rally) gingen er samen vandoor, maar zouden niet voorop blijven.

Uit een grote kopgroep vielen vervolgens steeds meer renners af, tot er in de slotfase vier overbleven. Coen Vermeltfoort (Alecto), Ryan Christensen (Canyon dhb), Ivar Slik (Monkeytown- A bloc) en Dries De Bondt (Corendon-Circus) gingen als leiders de finale in.

Op drie kilometer van het einde kregen zij gezelschap van Piotr Havik (BEAT) en Thomas Stewart (Canyon dhb), waardoor in de straten van Norg zes man om de zege zou gaan strijden. Havik probeerde met een demarrage in de slotkilometer weg te rijden, maar het gat werd door Vermeltfoort vakkundig dichtgereden. Stewart ging de sprint aan, maar Vermeltfoort klopte hem met overmacht.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Scott Sunderland 11 augustus 2019 om 17:19

In koersen op dit niveau kan hij echt overwinningen behalen. Dat bewijst hij wederom dit jaar. Ook Roompot ging hier van start. De ploeg waar hij geen contract meer kreeg.

Flowik 11 augustus 2019 om 18:01

Ik denk dat in koersen van een niveau hoger hij ook resultaten kan houden. Echter vond ik bij Roompot dat hij nooit “echt” steun kreeg. Vaak leek het er meer op dat ze met 2 man gingen sprinten.

Samlambeej 11 augustus 2019 om 20:29

Is me ook niet ontgaan @Scott Sunderland.

Baik-Baik 11 augustus 2019 om 18:40

Mooie koers toch!

HSV 11 augustus 2019 om 19:48

Ik was er en vond eigenlijk Dries de Bondt de sterkste. Die deed veel werk. Ja Vermeltfoort is sneller aan de meet maar niet als het 50 km meer was geweest. En ja raar dat hij weg moest bij Roompot vorig jaar. Denk echter dat hij er nu mazzel mee heeft want hij heeft nog een plekkie. Had ’t gevoel dat de moraal naar de knoppen is bij Roompotrenners.

xistnc 11 augustus 2019 om 19:53

Knappe wedstrijd van Sven Burger. Niet in het verslag, maar wel in de uitslag.

maklukzat 11 augustus 2019 om 21:18

Had meer verwacht van renners als Marten Kooistra en Ide Schelling. Sterk van Sven Burger, na het blessureleed eerder dit jaar. Maar leuke wedstrijd om te kijken.

Oblomov 11 augustus 2019 om 20:27

Winst maakte flink wat emotie los. Interviewer blunderde door schijnbaar niet van Robbert de Greef te weten.

Grobbel 11 augustus 2019 om 22:13

ja, dat was behoorlijk pijnlijk inderdaad.

Romāns Vainšteins 11 augustus 2019 om 21:14

Mooie winnaar voor een superkoers. Hopelijk volgend jaar weer iets groter.

Headlines

Materiaalzone

Populair