Dekker en Hoole etaleren kampioenstrui, Alecto op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

zaterdag 20 juli 2019 om 10:00
Dekker en Hoole etaleren kampioenstrui, Alecto op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

foto: Cor Vos

Nationaal

In de rubriek Nationaal schenkt WielerFlits aandacht aan het Nederlandse Continental-circuit, maar ook diverse buitenlandse renners in Nederlandse dienst en onze landgenoten in buitenlandse teams komen aan bod. In deze aflevering etaleert David Dekker zijn kampioenstrui en maakt Alecto bekend een nieuwe hoofdsponsor te zoeken.

David Dekker etaleert kampioenstrui

David Dekker heeft zijn kampioenstrui voor het eerst laten zien! De Nederlander – die twee weken geleden in Ede naar de nationale titel bij de beloften sprintte – plaatste voor aanvang van het Internationale Beloftenweekend in de U23 Road Series de foto. Daar koerste Dekker voor het eerst in de nationale driekleur. Na twee dagen koersen door Zeeuws-Vlaanderen eindigde de Nederlands kampioen op de 32ste plaats in het algemeen klassement.

Dit bericht bekijken op Instagram

Dolblij 😃 🇳🇱

Een bericht gedeeld door David Dekker (@dekkerdavid) op


Nederlanders grijpen naast de overwinning in het Internationale Beloftenweekend

Een meerdaagse wedstrijd stond afgelopen weekend op het programma in de U23 Road Series. In Zeeuws-Vlaanderen werden er op vrijdag en zaterdag een tijdrit en een rit-in-lijn afgewerkt. De Nederlanders grepen in zowel de tijdrit als de rit-in-lijn en het algemeen klassement nipt naast de zege. Arne Marit kroonde zich na twee dagen koersen tot eindwinnaar.

Tijdrit flag-nl Internationale Beloftenweekend
flag-nr1 flag-be Florian Vermeersch in 17m18s
flag-nr2 flag-nl Wessel Krul op 22s
flag-nr3 flag-be Jasper De Plus op 22s

In de tijdrit op zaterdag was het Florian Vermeersch die zich dominant toonde. De Belg hield Wessel Krul en Jasper De Plus – twee coureurs die de afgelopen weken erg goed op dreef zijn – ruim achter zich, waarna hij zaterdag aan de leiding begon aan de rit-in-lijn. Latere eindwinnaar Arne Marit eindigde op de vierde plaats in de tijdrit. Hij moest op zijn beurt dan weer tien seconden toegeven op Krul en De Plus.

Rit-in-lijn flag-nl Internationale Beloftenweekend
flag-nr1 flag-be Laurenz Rex in 3u50m39s
flag-nr2 flag-be Arne Marit in z.t.
flag-nr3 flag-nl Daan van Sintmaartensdijk in z.t.

Op zaterdag zou de klassieker bepalen wie het Internationale Beloftenweekend op zijn naam zou schrijven. Als de wedstrijd in een massasprint was geëindigd, dan had Florian Vermeersch zich tot eindwinnaar gekroond. De massasprint kwam er echter niet: tien renners wisten uit handen te blijven van het peloton. De nummers een, twee en drie uit de tijdrit hadden allemaal de slag gemist, maar Arne Marit niet, waardoor hij zich – mits de voorsprong van de kopgroep groot genoeg werd – in pole-position bevond om het Internationale Beloftenweekend te winnen.

De voorsprong werd uiteindelijk groot genoeg: met een voorsprong van 46 seconden op het peloton mocht de tienkoppige kopgroep, met daarbij de Nederlanders Daan van Sintmaartensdijk, Marten Kooistra, Lars Loohuis en Tim Marsman, in Philippine om de zege sprinten. De Belg Laurenz Rex was uiteindelijk Arne Marit en Daan van Sintmaartensdijk te snel af. Veel zal het Marit niet gedeerd hebben: hij is de winnaar van het Internationale Beloftenweekend 2019.

Klassement flag-nl Internationale Beloftenweekend
flag-nr1 flag-be Arne Marit in 4u08m23s
flag-nr2 flag-nl Marten Kooistra op 39s
flag-nr3 flag-be Lothar Verhulst op 53s


Nieuwstips of opmerkingen?

[email protected]


Wielerploeg Alecto moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Wielerploeg Alecto moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor


Bas van der Kooij op dreef in Tour of Qinghai Lake

Hoeveel scheelde het, Bas? – foto: León van Bon/Topcompetitie

Monkey Town-à Bloc is op dit moment actief in China. Daar rijdt een deel van de ploeg de Tour of Qinghai Lake, een zware 2.HC-rittenkoers. In het verleden wonnen onder meer Damiano Cunego, Maarten Tjallingii en Tyler Hamilton deze rittenkoers. In het algemeen klassement speelt het team van manager Paul Tabak tot op heden geen grote rol. De Italiaan Antonio Santoro staat na zes van de dertien etappes op een 24ste plaats, met een achterstand van vijf minuten en twintig seconden op klassementsleider en ex-prof Robinson Chalapud.

In de sprints is dat een ander verhaal. Daarin drukt Bas van der Kooij namelijk wel zijn stempel. De 23-jarige Schiedammer is al het gehele seizoen op dreef met diverse ereplaatsen, waaronder brons op het jongste NK op de weg. In de tweede etappe moest er een fotofinish aan te pas komen om uit te wijzen dat Van der Kooij als vierde was geëindigd. Tijdens de vijfde etappe was alleen de Griek Georgios Bouglas sneller, waardoor de jongeling dus een mooie tweede plek uit de brand sleepte. Wie weet lukt het Van der Kooij later deze week op zijn eerste profzege te boeken.

Roy Eefting (Memil-CCN) werd in diezelfde sprint tijdens de vijfde etappe zesde. Hij moet vooral rijden voor het Zweedse talent Erik Bergström Frisk; zijn 19-jarige ploeggenoot staat zevende in het klassement. De eerste Nederlander in het klassement is overigens Michel Kreder. De 31-jarige Zuid-Hollander van Ningxia Sports Lotery-Livall staat dertiende. Ook Adne van Engelen (Bike Aid), Jeen de Jong, Wim Kleiman (beiden Monkey Town-à Bloc), Peter Koning (EvoPro), Alex Molenaar, Folkert Oostra (beiden Monkey Town-à Bloc) en Wouter Wippert (EvoPro) zijn van de partij.


Barnabás Peák kijkt uit naar overstap Mitchelton-Scott

Peák was Hongaars kampioen bij de elite; vorige maand werd hij op het HK tweede – foto: Elisa Haumesser

SEG Racing Academy levert ook dit jaar weer de nodige alumni af bij profteams. Barnabás Peák was de eerste. Vorige maand werd duidelijk dat de 20-jarige Hongaar de komende twee seizoenen uitkomt voor Mitchelton-Scott. Daar komt hij met Kaden Groves overigens nog iemand tegen die de overstap van SEG Racing Academy maakt. Op dit moment rijdt de jongeling in de loodzware Giro della Valle d’Aosta-Mont Blanc. “Voor de eerste keer”, vertelt hij aan WielerFlits. “We hebben heel de week hetzelfde hotel en hieromheen zie ik alleen maar bergen. Ik weet dus wat me te wachten staat”, lacht hij.

De Italiaanse beloftenkoers kent een wat raar verloop, maar daarover in de rubriek Nationaal van volgende week meer. “We zijn hier met de ploeg om ritten te winnen en om een renner in de top-5 van het eindklassement te krijgen. Maar als het lukt zelfs hoger!” Tot op heden ziet het er voor de Nederlandse opleidingsploeg goed uit. Daan Hoole werd meteen tweede in de proloog, waarna Ide Schelling een dubbelslag sloeg in de tweede etappe. De Hagenees moest zijn leiderstrui echter een dag later weer inleveren. Maar nu – met nog twee etappes voor de boeg – staat Adam Hartley namens de ploeg tweede.

Na de Ronde van de Aosta-vallei breekt voor Peák een nieuw fase in zijn carrière aan. Hij gaat dan als stagiair aan de slag bij zijn nieuwe ploeg. Welke wedstrijden hij na 1 augustus voor Mitchelton-Scott rijdt, is nu nog niet duidelijk. “Ik heb voor dit team gekozen om dat ze uitstekend omgaan met jonge talenten. Renners die in het verleden voor SEG reden, hebben me verteld dat Mitchelton-Scott zich enorm richt op de ontwikkeling van een renner en niet zo zeer geforceerd op resultaten. Ik begin mezelf steeds meer te zien als een renner voor de vroege vluchten, met een grote motor en snelle benen. Ik wil dus voornamelijk groeien qua kracht, zodat ik een allrounder kan blijven. Op die manier wil ik elke koers winnen die binnen mijn mogelijkheden ligt.”


Daan Hoole komt net tekort in proloog Giro Valle d’Aosta

foto: Giro della Valle D’Aosta-Mont Blanc 2019

Zojuist kon je al lezen dat Daan Hoole in de proloog als tweede eindigde. Hoewel het natuurlijk nooit leuk is, kon hij leven met het resultaat. “Het ging goed”, vertelt de 20-jarige tijdrijder, die voor het eerst in zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui reed. “Ik heb alles gegeven. Misschien hadden de bochten iets beter gekund, maar de wattage waren verder goed. Jammer dat ik met slechts één seconde verloor, maar dat weet je bij een proloog. Ze hadden echter eerst een fout gemaakt. De organisatie zei me dat ik twintigste was op 23 tellen van de winnaar. Teleurgesteld ging ik naar het hotel. Ik kon het niet geloven. Maar later belden ze dat ik tóch tweede was. En ik moet zeggen: dat was toch een opluchting.”

Komende week lees je in deze rubriek de reacties van ritwinnaars Ide Schelling en Kevin Inkelaar.


Ploegwatchers

Alecto – Maxim Horssels

BEAT – Nick Doup

Metec-TKH – Julian Dubbeld

Monkey Town-à Bloc – Youri IJnsen

SEG Racing Academy – Youri IJnsen

Vlasman CT – Maxim Horssels

Nieuwstips: [email protected]

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone