Dit zijn de stageplannen van de topteams
foto: Cor Vos
maandag 22 juni 2020 om 07:00

Dit zijn de stageplannen van de topteams

Overzicht Alle profteams zijn voorzichtig om zich heen aan het kijken hoe zij hun renners gaan voorbereiden op de hervatting van het wielerseizoen. Na rondvraag zijn dit voorlopig de plannen voor trainingsstages.

Sinds de bekendmaking van de herschikte UCI-kalender kunnen de profteams weer plannen gaan maken. Alle ploegen zitten momenteel middenin die fase, al kan de ene ploeg inmiddels concreter zijn dan de andere. Soms zijn enkel het land en de regio bekend, terwijl bijvoorbeeld Team Ineos (Teide) en Trek-Segafredo (Passo San Pellegrino en Isola 2000) al hun specifieke locaties voor een hoogtestage uitspreken.

In juli staan de eerste .1- en .Pro-wedstrijden op de agenda, de eerste WorldTour-koersen volgen in augustus. Strade Bianche trapt de reeks af, terwijl de Tour de France de eerste grote ronde is op de herschikte wielerkalender. De start van de Franse ronde is voorzien op 29 augustus in badplaats Nice. De Giro d’Italia en de Vuelta a España volgen normaal gesproken in oktober en november.

AG2R La Mondiale

stageplaats: flag-fr Chambon sur Lignon (23-29 juni), flag-fr Vaujany (1-10 juli), flag-fr Vaujany (13-23 juli), flag-fr Col du Lautaret (8-23 juli), flag-fr Val d’Isère (12-26 juli)
plannen: De twaalf renners (waaronder Romain Bardet en Oliver Naesen) die kans maken op een Tourselectie, verblijven eind juni in Chambon sur Lignon. Op 1 juli verzamelen de klassiekerspecialisten zich voor een tiendaagse stage in de Alpen, met als uitvalsbasis Vaujany. Lees hier meer over de andere stages.


Bahrain McLaren

stageplaats: flag-fr Alpen (eind juni), flag-ad Andorra (juli), flag-de Freiburg (juli), 2x flag-it Passo Pordoi, Dolomieten (juli)
plannen: De ploeg zal zich eind juni in de Franse Alpen verzamelen voor een algemene trainingsstage. De sprinters (zoals Mark Cavendish en Phil Bauhaus) en allrounders (onder meer Marcel Sieberg en Heinrich Haussler) trainen in juli in het Duitse Freiburg. Onder meer Mikel Landa, Wout Poels, Dylan Teuns, Pello Bilbao en Rafael Valls trekken naar Andorra.


BORA-hansgrohe

BORA-hansgrohe kiest voor Oostenrijk – foto: Cor Vos

stageplaats: flag-at Ötztal
plannen: BORA-hansgrohe gaat half juni op stage naar Oostenrijk. Daar kan de ploeg op zowel het vlakke als op hoogte trainen.


CCC

stageplaats: flag-it Livigno of flag-it Sicilië
plannen: CCC is van plan een hoogtestage te doen, maar wellicht ziet die er anders uit dan normaal gesproken. De ploeg gaat haar renners niet verplichten mee te gaan.


Deceuninck-Quick Step

stageplaats: flag-it San Pellegrino
plannen: Deceuninck-Quick Step gaat van 6 tot 23 juli op hoogtestage naar San Pellegrino in Italië met heel de ploeg.


EF Pro Cycling

stageplaats: mogelijk Zuid-Europa
plannen: EF Pro Cycling vindt een hoogtestage voor haar ronderenners een must, maar voor de andere renners misschien iets minder. Mogelijk blijven de klassieke renners in Noord-Europa trainen.


Ineos

Team Ineos trekt vermoedelijk naar Tenerife – foto: Cor Vos

stageplaats: mogelijk flag-es Tenerife
plannen: Team Ineos ziet in Europa genoeg opties voor een hoogtestage, maar kiest waarschijnlijk voor Tenerife. Renners en staf zijn graag op de Teide, laat de ploeg weten. “Het liefst ga je naar een plek waar je al jaren komt. Dan weet je wat je krijgt en op welke wegen je moet gaan trainen”, aldus Servais Knaven.


Jumbo-Visma

stageplaats: flag-fr Tignes en flag-at Oostenrijk
plannen: Bij Jumbo-Visma heeft de Tourploeg prioriteit. De ploeg trekt in de tweede week van juli naar Tignes voor een hoogtestage. Eerder liet Tom Dumoulin in de nieuwe WielerFlits Update al weten dat de ploeg bezig is met een hoogtestage in de Alpen. “Het is aan te reizen met de auto, je kunt er geweldig trainen en je wil proberen zo veel mogelijk afgezonderd te zijn”, zo legt sportief directeur Merijn Zeeman uit. De rest van de ploeg gaat op stage naar Oostenrijk.


Lotto Soudal

stageplaats: n.n.b.
plannen: Lotto Soudal houdt haar eerste stage wellicht in juli, maar vindt dat ook nog niet nodig: het is immers nog twee maanden tot de eerste koers. Stages wil de ploeg afwerken in clusters. Teammanager John Lelangue: “Wij hebben geen potentiële groterondewinnaar in onze rangen. In onze visie ligt de focus op ritzeges, offensief koersen en sprints. Een individuele hoogtestage kan altijd, maar het is geen noodzaak om dat in teamverband te organiseren.”


NTT

NTT is bang dat het niet alle renners samen krijgt – foto: Cor Vos

stageplaats: Europa
plannen: Bij NTT vreest men dat het niet mogelijk is om alle renners nog eens samen te krijgen. Als de ploeg een stage doet, is dat in Europa. Vanwege het coronavirus is een stage in Zuid-Afrika geen optie.


Sunweb

stageplaats: n.n.b.
plannen: Team Sunweb moet de koppen nog bij elkaar steken over de planning voor stages, meldt de ploeg.


Trek-Segafredo

stageplaats: flag-it Passo San Pellegrino en flag-fr Isola 2000
plannen: Trek-Segafredo wil twee hoogtestages in de tweede helft van juli: de Italiaanse renners van de ploeg verblijven dan op de Passo San Pellegrino, de andere renners in Isola 2000. Voor de Giro-selectie wordt vóór Tirreno-Adriatico nog een extra stage georganiseerd, voor de Tour-ploeg ergens in augustus.


UAE Emirates

stageplaats: flag-it Livigno of flag-it Sestrière
plannen: UAE Emirates wil met haar Tourploeg vóór het Critérium du Dauphiné op hoogtestage, van 18 juli tot en met 7 augustus. De rest van de ploeg wordt vermoedelijk in clusters naar andere stageplaatsen gestuurd.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2020 08:50
Veel spreiding, lijkt me goed idee.
21 juni 2020 10:32
Naast het trainingskamp van de Tour-ploeg van Jumbo-Visma in Tignes staat voor de andere renners van de ploeg een trainingskamp begin juli in Oostenrijk op het programma.
21 juni 2020 13:10
Zit eind augustus in oetztal. En ga doorgaans ook dagje naar livigno. Hopelijk zij. Er dan nog wat profteams daar
22 juni 2020 10:39
Sunweb nog geen idee... Ik vind dat toch vreemd hoor. Die gasten moeten toch weten waar ze aan toe zijn. Ook al gaat het dan niet door. Pas je je plannen aan.
    22 juni 2020 14:24
    heb een beetje een verontrustend voorgevoel bij Sunweb. Laten hun betere renners zomaar vertrekken, en dit soort zaken moet je toch ook al geregeld hebben... zou de sponsor een probleem met betaling hebben? Krijgt Spekenbrink nu ook alleen vouchers van Sunweb?
    22 juni 2020 15:09
    Dat gevoel heb ik ook. Budget terug geschroefd, Oomen laten gaan. Kan niet lang duren dat Kelderman ook (naar TJV?) gaat, toch? Tom is een groot fan van Kelder.

Reacties zijn gesloten.