Direct Energie ziet aanwinst Bonifazio meteen schitteren

dinsdag 29 januari 2019 om 19:00
Direct Energie ziet aanwinst Bonifazio meteen schitteren

foto: La Tropicale Amissa Bongo

Niccolò Bonifazio heeft zijn start bij Direct Energie niet gemist. Wat heet: de Italiaanse sprinter was dé grote slokop tijdens La Tropicale Amissa Bongo. De 25-jarige sprinter won drie etappes én het eindklassement. “En dit is nog niet het einde”, zo vertelt teammanager Jean-René Bernaudeau aan Velopro.fr.

Dat Bonifazio talent heeft, staat buiten kijf. Zo eindigde de Italiaan in 2015 op 21-jarige leeftijd als vijfde in Milaan-San Remo. In dienst van Trek-Segafredo won hij het jaar daarop een etappe in de Ronde van Polen. Hij trok aan het einde van 2016 naar Bahrain Merida, in de hoop nog verder te groeien.

Bonifazio stond bij de Bahreinse ploeg echter stil in zijn ontwikkeling. Hij boekte in twee jaar tijd slechts één overwinning: een etappe in de Ronde van Kroatië. “Als je echter goed kijkt, dan zie je dat hij vorig jaar een paar keer dicht eindigde in de Giro d’Italia”, aldus Bernaudeau.

Niccolò Bonifazio op het podium namens Bahrain Merida – foto: Cor Vos

“Bonifazio gedijt niet in de WorldTour”
De oud-renner probeerde eerst een beeld te krijgen van de Italiaan, vooraleer hij hem een contract aanbood. “Ik vroeg aan een paar kenners hoe hij zich gedroeg bij Bahrain Merida. Zij vertelden me dat hij erg zelfstandig is. Een dergelijke sprinter paste perfect in ons plaatje.”

“Toen we in contact kwamen, vertelde hij me dat hij graag weg wilde. Weg uit de WorldTour, om zodoende meer vrijheid te krijgen.” Het zegt volgens Bernaudeau alles over de Italiaan. “Het is een artiest, een showmannetje. Hij gedijt daarom niet in de WorldTour, waar alles strak georganiseerd is.”

Milaan-San Remo 
De overstap naar Direct Energie lijkt dan ook een geschenk uit de hemel voor speelvogel Bonifazio. De 25-jarige renner richt zich dit seizoen met name op één wedstrijd. “En dat is Milaan-San Remo, zijn thuiskoers. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog zal scoren. Het kan een geweldig 2019 worden”, is Bernaudeau enthousiast. Bonifazio’s eerstvolgende koers is de Ster van Bessèges (7-10 februari).

Dit artikel delen:

4 Reacties

IlPirata 29 januari 2019 om 19:27

Eerst zien dan geloven, dat hij de revelatie van 219 gaat worden. De La Tropicale Amissa Bongo is nou niet echt een goede graadmeter.

Romāns Vainšteins 29 januari 2019 om 19:39

Ik zet toch mijn geld op Elagabalus, mochten ze me d’r een gun voor op me kop zetten.

Greg4ever 29 januari 2019 om 19:39

Leuk om te lezen… enne hij trapte enkele weken terug al indrukwekkende wattages op de Poggio (gemiddeld ruim 600w over de beklimming, ruim 5min). Kan ik alleen maar van dromen :-)

Benieuwd hoe t voor m uitpakt …

Romāns Vainšteins 29 januari 2019 om 19:42

‘Kan ik alleen maar van dromen’

Daarom is er https://zwift.com

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair