Derde etappe Ster van Bessèges prooi voor Rolland (+ beeld)

Door
vrijdag 3 februari 2012 om 16:53

foto: Sirotti

De derde etappe in de Ster van Bessèges is gewonnen door de Fransman Pierre Rolland. De jonge renner van Europcar won in een sprint-à-deux van de Fransman Franck Vermeulen (Veranda Rideau – Super U). De sprint van het peloton werd gewonnen door Nacer Bouhanni. Bouhanni neemt de leiderstrui over van Kittel.

De renners kregen vandaag een etappe van 152 kilometer voor de kiezen. Vlak na de eerste klim van de dag ontstond een kopgroep van uiteindelijk 15 man, maar na 67 kilometers koers ontstond dan toch een hergroepering.

Vijf man konden zichzelf vervolgens losmaken van het peloton: Pierre Rolland (Europcar), Guillaume Bonnafond (AG2R-La Mondiale), Franck Vermeulen (Véranda Rideau-Super U), Rémi Cusin (Team Type 1-Sanofi) en David Le Lay (Saur-Sojasun). Later wisten Yohan Cauquil (La Pomme Marseille), Dimitri Champion (Bretagne-Schuller) en Jonathan Thiré (Auber 93) zich daar nog bij te voegen en reden zij maximaal twee minuten bijeen.

Met nog zeven kilometer te gaan maakten Rolland, Vermeulen en Bonnafond zich los van hun vluchtmakkers. Even later moest laatstgenoemde de andere twee laten gaan, die het uiteindelijk uitmaakten in een sprint-à-deux.

Etoile de Bessèges 2012 (2.1)
Uitslag etappe 3: Bessèges – Bessèges (152 km)

1. Pierre Rolland (Frankrijk/Europcar)
2. Franck Vermeulen (Frankrijk/Véranda Rideau-Super U)
3. Nacer Bouhanni (Frankrijk/FDJ-BigMat)
4. Stéphane Poulhiès (Frankrijk/Saur-Sojasun)
5. Kris Boeckmans (België/Vacansoleil-DCM)
6. Marco Marcato (Italië/Vacansoleil-DCM)
7. Sébastien Chavanel (Frankrijk/Europcar)
8. Jean-Luc Delpech (Frankrijk/Bretagne-Schuller)
9. Bobbie Traksel (Nederland/Landbouwkrediet)
10. Benjamin Giraud (Frankrijk/La Pomme Marseille)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone