Démare wint in Parijs-Nice na millimeterspurt, Teunissen vijfde
foto: A.S.O. / Alex Broadway
zondag 4 maart 2018 om 16:57

Démare wint in Parijs-Nice na millimeterspurt, Teunissen vijfde

Arnaud Démare heeft in Meudon de eerste etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Fransman van Groupama-FDJ wist in een lange sprint Gorka Izagirre en Cristophe Laporte met een klein verschil af te houden. Hij is tevens de eerste leider van de Franse rittenkoers.

Vlucht van drie
Zoals verwacht startte het peloton in druilerige condities aan de eerste etappe van de koers naar de zon. Het startschot was direct een sein van vier renners om te vertrekken, al kregen zij niet de gewenste voorsprong. Daarop kozen Jurgen Roelandts, Pierre-Luc Perichon en Pierre Rolland het hazenpad. Zij reden al snel een voorsprong van drie minuten bijeen.

Exit Van Garderen
Het peloton, onder leiding van Quick-Step Floors en Groupama-FDJ, hield de kopgroep binnen schot waardoor ze nooit echt leken te koersen voor de eindzege. Wel mochten de vluchters onderling de strijd om de leiding in het bergklassement uitvechten. Perichon kwam op de eerste twee beklimmingen van de dag als eerste boven en was zo zeker van de eerste bolletjestrui. Ondertussen wist Roelandts beide tussensprints op zijn naam te schrijven. In het peloton waren een aantal renners betrokken bij een valpartij, waaronder Tejay van Garderen. De Amerikaan besloot daarop de koers te verlaten.

Twintig kilometer voor de finish had het peloton de kopgroep al in zicht, maar pas met veertien kilometer te gaan werden de vluchters ingerekend. Dat was ook het moment voor nieuwe ploegen om naar de voorpost van het peloton te trekken. Mitchelton-Scott, Lotto Soudal en Astana gooiden in de buitenwijken van Parijs het tempo de lucht in. Kort voor aanvang van de slotbeklimming werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij van acht renners.

Fotofinish breng uitsluitsel

Aan kop van de wedstrijd begon het peloton onder leiding van Ramon Sinkeldam aan de slotklim. Alexis Vuillermoz was de eerste coureur die een aanval lanceerde en in het pak keken de ploegen van de favorieten naar elkaar. Eén kilometer voor de finish had de Fransman al een voorsprong van ongeveer tien seconden te pakken, maar dat bleek niet genoeg voor de ritzege.

Démare ging als eerste de sprint aan. Wat volgde was een lange spurt waarin hij Izagirre en Laporte nipt voor wist te blijven. Met het blote oog was de winnaar niet aan te wijzen, maar de fotofinish bracht uiteindelijk uitsluitsel. Mike Teunissen was op een vijfde plaats de beste Nederlander.

[pcs-result id=”180675″]

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2018 16:58
Ik wil die foto nog wel eens zien! Wat was dit close zeg
4 maart 2018 16:59
Ik geloof het nog steeds niet helemaal.

En was het Oomen die als eerste viel?
4 maart 2018 16:59
Ik d8 nochtans echt dat Izagirre won.
4 maart 2018 16:59
Ik vond dat Tim Wellens ook erg sterk sprintte. Metertje verder en hij had hem gehad. Gave aankomst, spannende sprint!
4 maart 2018 16:59
Wie lagen erbij van Sunweb? Ik hoop niet Oomen..
4 maart 2018 17:00
Mollema en Oomen, hoe is het daarmee?
4 maart 2018 17:00
Die foto wil ik ook wel zien, ik ben er nog niet zo zeker van. Wellens misschien wel de sterkste sprint, maar werd paar keer gehinderd in de laatste 500m.
4 maart 2018 17:00
Als Vuillermoz daar niet helemaal links had gezeten dan had Wellens hier gewonnen denk ik. Maarja zonder een Wellens had Trentin weer dichter gezeten.

Uiteindelijk een vervelende etappe, in ieder geval Fuglsang en Jesus Herrada die hier al onnodig veel tijd voor het klassement verliezen. Geen idee of er nog meer bij zijn die hier al tijd verliezen, maar geeft toch altijd een onbevredigend gevoel.

Herrada en Fuglsang verliezen alvast kostbare secondes hier. Ik had de indruk dat ik Zakarin ook zag staan.
4 maart 2018 17:00
Mooie uitslag van Teunissen. Liet in Oman ook al een keer zien dit werk aan te kunnen.
4 maart 2018 17:01
Wellens verliest door hij langs Vuillermoz moest inhoude. Andermaal een hele sterke Démare op deze aankomst
4 maart 2018 17:01
Er is nog een klein mannetje van Sunweb dat NIET viel...
4 maart 2018 17:02
Tja, Franse jury denk Ik... izzagire en Demare gelijk en de foto is allerminst overtuigend. Wellens de snelste sprint maar net te laat. Eigenlijk zou Ik demare op plaats 2 zetten omdat hij Met zijn schouder ging hangen.
Vervelende etappe, mooie sprintaankomst, die zou Ik zelf ook willen doen...
4 maart 2018 17:02
Drukte op pauze bij livestream, je kan het echt amper zien. (eigenlijk kan ik het niet zien) ben blij dat ik geen jury ben.
4 maart 2018 17:03
Ik dacht even dat Izagirre niet kon jumpen omdat Demare tegen hem ging aanhangen, maar bij nader inzien was dat net na de finish. Het was allemaal erg close.

Jammer dat Wellens een beetje ingesloten raakte. Die kwam nog zeer sterk opzetten.
4 maart 2018 17:03
Was die valpartij niet binnen de laatste drie kilometer? Of heeft dat geen betekenis met de aankomst van vandaag? Het zou wel zuur zijn mocht deze binnenstad gekkigheid meteen het klassement voor een klein deel tekenen.
4 maart 2018 17:03
Van Aert had hier gewonnen!
4 maart 2018 17:04
Gorka Izaguirre is ook dik in orde. In alle anonimiteit heel sterk begonne aan dit seizoen
4 maart 2018 17:05
Ik heb er een lijn naast gehouden. Zat een millimetertje tussen...
4 maart 2018 17:05
Ben erg benieuwd naar de echte finish foto, in die slowmotion leek demare niet sneller maar het zal wel aan mij liggen
4 maart 2018 17:05
Mollema in de eerste groep. Oomen op 20s, Slagter op 34s. Dus beide niet gevallen, maar ergens de aansluiting verloren.
4 maart 2018 17:05
Sam Oomen op 20 sec, valt nog mee maar fijn is anders.
4 maart 2018 17:06
Oomen op 20 seconden. Poels Mollema Gesink geen tijdverlies
4 maart 2018 17:06
Poels, Mollema en Gesink in de eerste groep
4 maart 2018 17:06
Mooie aankomst. Démare is echt wel goed (ook al wint hij deze omdat hij goed zat en niet omdat hij de snelste was) als je kijkt naar waar vergelijkbare renners gefinisht zijn. Benieuwd naar zijn tactiek straks in San Remo, want in een sprint van een grote groep is hij niet de favoriet, maar ook niet als er een groepje voorop blijft...
4 maart 2018 17:07
Demare wel zeker hoor. Tubedikte voor.
@vlek idd me al die dodelijke witte lijnen.
Dat ze nog terugkomen van die regel. Fuglsang is mijn favoriet.

Reacties zijn gesloten.