Barnabás Peák van SEG Racing Academy naar Mitchelton-Scott

donderdag 27 juni 2019 om 09:13
Barnabás Peák van SEG Racing Academy naar Mitchelton-Scott

foto: Elisa Haumesser, archief

SEG Racing Academy levert komend seizoen weer een talent af in de WorldTour: Barnabás Peák tekent een contract bij Mitchelton-Scott. De 20-jarige Hongaar mag eind dit seizoen als stagiair al wennen aan het niveau. Peák wist vorig seizoen als belofte de dubbel te winnen op de Hongaarse kampioenschappen.

“Mijn grote droom voor volgend jaar is redelijk duidelijk: ik wil in de nationale trui starten in de Giro, die begint in Hongarije”, zegt een ambitieuze Peák, die dit jaar de vijfde rit van de Tour de Normandie won. “Ik zou volgend jaar graag al mijn eerste profzege boeken voor het team en succesvol zijn, maar het wordt ook een jaar om te leren hoe profkoersen werken en hoe mijn lichaam reageert op zware trainingen en wedstrijden.”

Peák wordt door Mitchelton-Scott-ploegleider Matthew White gezien als een allrounder. “We zien hem als deel van onze klassiekerploeg en willen hem samen laten werken met de ervaren renners die onze kopmannen ondersteunen op het vlakke”, aldus White. Bij de Australische ploeg komt Peák met Nick Schultz en Edoardo Affini twee oud-SEG-renners tegen.

Peák kwam dit seizoen pas binnen bij SEG Racing Academy, dat hem oppikte uit de internationale talentenpoel van de UCI. Eind 2018 liep hij stage bij Quick-Step Floors. Overigens wordt vandaag (donderdag) het parcours bekend van het Grande Partenza van de Giro 2020 in Boedapest.

Dit artikel delen:

4 Reacties

jvh93 27 juni 2019 om 09:16

SEG blijft talenten klaarstomen voor de WT, goed werk!

Vinokourov 27 juni 2019 om 10:42

Bodrogi heeft een opvolger! En dan doel ik op een Hongaar in de WT, ook al is die in de herfst van zijn carrière van nationaliteit veranderd.

KimJungPoels 27 juni 2019 om 11:12

En er gaat nog wel een Hongaar bijkomen volgend jaar denk ik! :)

Youri IJnsen 27 juni 2019 om 12:24

Nog even afwachten. Ik denk dat Valter nog een jaartje belofte blijft. Maar wie weet. Als-ie een goede Tour de l’Avenir rijdt, kan CCC snel overstag gaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair