Dehaes per 1 juli weg bij Katusha
vrijdag 19 juni 2009 om 11:44

Dehaes per 1 juli weg bij Katusha

Kenny Dehaes gaat dan toch vertrekken bij Katusha. Hoewel de Belgische sprinter de afgelopen dagen in alle toonaarden ontkende te azen op een vertrek, is de kogel nu alsnog door de kerk.

Een week geleden uitte Katusha-ploegleider Andrei Tchmil nog stevige kritiek op zowel Gert Steegmans als Kenny Dehaes. De reactie van Dehaes daarop was toen: “Ik voel me hier nog altijd goed. Ik weet echt niet waar het gerucht vandaan komt dat ik de ploeg zou willen verlaten.”

Nu klinken er heel andere woorden in Het Nieuwsblad. “Katusha is inderdaad een afgesloten hoofdstuk. Ik ga bij een andere ploeg aan de slag. Ik heb het er eigenlijk nooit naar mijn zin gehad. Van in het begin legde de ploegleiding een veel te grote druk op mijn schouders. Zo kon en kan ik niet functioneren. Sommigen zeggen dat ik rondtoerde als een ‘dood vogeltje’. Een handtekening staat er nog niet onder het contract van mijn nieuwe ploeg. Ik moet eerst de ontslagprocedure bij Katusha afhandelen, maar aangezien ze me daar liever kwijt dan rijk zijn, kan dat geen problemen opleveren.”

Dehaes heeft al snel een nieuwe werkgever gevonden. “Wie dat dan wordt? Daar kan ik nog niets over zeggen. Het is alvast een ProTourteam, maar dan heb ik al veel te veel uit de doeken gedaan, want het team wil zelf graag met het nieuws uitpakken. Vandaar dat ik niets mag en kan zeggen. Hoe mijn programma er verder zal uitzien, is voor mij ook een immens vraagteken. Dat ik graag een grote ronde zou rijden, is een feit. Misschien kan dat nu nog met de Vuelta? We zien wel. Ik ben alvast tevreden dat ik het hoofdstuk Katusha kan afsluiten. Er breekt nu een nieuwe tijd aan voor mij.”

RIDE Magazine