Dehaes primus in Ronde van Limburg, vier Nederlanders in top-10

Dehaes primus in Ronde van Limburg, vier Nederlanders in top-10

foto: Jos Vaessens

zondag 12 juni 2016 om 17:17

De Ronde van Limburg 2016 is op naam gekomen van Kenny Dehaes. De coureur van Wanty-Groupe Gobert volgt Bjorn Leukemans op als winnaar van de Belgische 1.1-koers. Tom Boonen kwam tekort en eindigde als tweede.

Pas na veertig kilometer leek de vlucht van de dag te ontstaan. Achttien renners kozen het hazenpad, met daarbij vier Nederlanders, namelijk Etienne van Empel (Roompot-Oranje Peloton), Jetse Bol, Ike Groen (beiden Join-S|De Rijke) en Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg). Zij kregen echter geen ruimte op de eerste heuvels van de dag. Rob Ruijgh kreeg dat op zijn beurt wel.

De coureur van Crelan-Vastgoedservice zag Pieter Serry (Etixx-Quick-Step) en Wietse Bosmans (Beobank-Corendon) in zijn wiel. De maximale voorsprong bedroeg zeven minuten. Toch was de heuvelzone er te veel aan voor veldrijder Bosmans. Tot de laatste plaatselijke ronde rond Tongeren bleven de leiders samen. Serry liet met nog tien kilometer te gaan Ruijgh achter, maar niet lang daarna moest ook de Belg zich gewonnen geven.

Etixx-Quick-Step nam vervolgens het voortouw in aanloop naar een eindsprint. Hierin was het Kenny Dehaes die de zege voor zich opeiste door Tom Boonen en Timothy Dupont zijn kuiten te laten zien. Achter de Belgische top-3 wisten vier Nederlanders bij de beste tien te eindigen: Coen Vermeltfoort, André Looij, Mathieu van der Poel en Jetse Bol.

Dit artikel delen:

5 Reacties

WCEendT 12 juni 2016 om 18:09

Vermeltfoort rijdt toch voor hetzelfde team als Bol?

0
Retro Lex 12 juni 2016 om 20:56

4 Nederlanders bij eerste 10. Knap
Maar 3 Belgen op het podium en 5 bij de eerste 6. Dat is nog een tikkie beter.

0
boehoe 12 juni 2016 om 21:02

De organisatie zal wel balen dat Boonen het niet gered heeft. Dat staat toch net even wat netter.

0
TykkeThor 12 juni 2016 om 21:31

@Retro Lex
En dat in de grote Ronde van Limburg!

0
DeGroteMolen 12 juni 2016 om 22:28

Knap van MvdP. Heeft de knopsnel omgezet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone