Dehaes over Giro: “Ik wil een paar keer in de top 5 eindigen”

woensdag 7 mei 2014 om 15:01

Dehaes

foto: Sirotti

Lotto-Belisol mikt in de Giro op Kenny Dehaes voor de massasprints. De Belg reed ook vorig jaar deze ronde. “Dat was toen goed meegevallen”, zegt hij tegenover Sporza. “Er waren toen wel maar vier massaspurten, dit jaar spreken ze van negen. Dat zijn toch al meer kansen op een zege. Ik wil toch een paar keer in de top 5 eindigen, als het kan zelfs top 3. En alles wat meer is, is mooi meegenomen.”

Vorig jaar domineerde Mark Cavendish de sprintetappes. Hij is er dit jaar niet bij, maar met Marcel Kittel staat er een andere topsprinter aan de start. “In de finale is Cavendish of Kittel ongeveer hetzelfde. Alleen als hij een slechte dag heeft of zijn ploeg het laat afweten, zal ik een kans hebben, anders wordt het moeilijk. Kittel steekt er bovenuit, dan volgt Viviani en daarachter zit de rest ongeveer op dezelfde lijn.”

Dehaes beschikt nu over een betere trein dan vorig jaar, toen alleen Adam Hansen en Frederik Willems hem hielpen in de spurten. “Nu zijn er ook Tosh Van der Sande en Dennis Vanendert. En met ook nog Hansen en Bak daarvoor, hebben we nu toch een paar man voor de laatste kilometer. Vorig jaar was mijn beste resultaat, zonder trein, een zevende plaats. In andere koersen, met trein, won ik wel. Dat scheelt veel.”

Lees ook:
Selectie Lotto-Belisol

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone