Dehaes: “Had me al neergelegd bij de tweede plaats”

woensdag 19 maart 2014 om 18:26
Dehaes

foto: Sirotti

Kenny Dehaes won vandaag Nokere Koerse na een millimeterspurt. “Ik denk niet dat ik ooit al zo nipt gewonnen heb”, vertelt de Belg tegenover Sporza. “Ik voelde niet meteen dat ik de wedstrijd gewonnen had. Tom Van Asbroeck juichte, ik had me al neergelegd bij de tweede plaats.”

“De laatste meters sloot ik mijn ogen voor de jump. Ik viel wat stil, Tom kwam er nog erg snel aan, maar het is de streep die telt”, vervolgt de 29-jarige sprinter van Lotto-Belisol. Dehaes is bezig aan een succesvolle periode. Vorig week wist de Belg nog de Ronde van Drenthe te winnen. “En in de Driedaagse van West-Vlaanderen was ik ook goed, maar kende ik pech. Het gaat goed met mijn conditie. Mijn voorbereiding in de winter en het harde trainen met Paul Van den Bosch werpt zijn vruchten af.”

Dit geeft de renner van Lotto-Belisol vertrouwen voor de komende koersen. “Ik laat zien dat ik in wedstrijden van dit niveau voor de zege kan sprinten. In de andere koersen rijd ik voor onze kopmannen Greipel en Roelandts.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone