Deense solozege in Profronde van Noord-Holland

zondag 17 april 2016 om 16:35

Mathis Westergaard (Almeborg-Bornholm) heeft de Profronde van Noord-Holland op zijn palmares bijgeschreven. Jim van den Berg en Wouter Mol mochten mee op het podium.

In het open gebied van Noord-Holland stond een stevige wind. Pas na vijftig kilometer ontstond een kopgroep van 26 man, met daarbij de voltallige Parkhotel Valkenburg-ploeg. Hieruit ontsnapten dan weer zestien man, die de tweede waaier zeer lang op een halve minuut hielden. Na 170 kilometer was het liedje over van de vluchters.

In de plaatselijke rondes rond Assendelft ontsnapten twaalf renners, maar meer dan een halve minuut kregen zijn niet cadeau. Mathis Westergaard (Almeborg-Bornholm) trok ten aanval in de slotronde. De voorsprong die hij pakte gaf hij niet meer uit handen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 17 april 2016 om 18:42

Op 5 kilometer van de meet wegspringen uit de kopgroep en alles behalve hij ingelopen door de rest. Prachtig beukwerk van hem, hij had zich ook niet gespaard tijdens de koers. Westergaard had ook gestreden voor de tussensprints.

SprintjeBergop 17 april 2016 om 21:53

Dit was live op de regionale tv, veel interessantere koers dan de AGR. Volop waaiers en kopgroepen met wisselende samenstellingen. Terechte winnaar, het sterke Parkhotel-blok kon het net niet bolwerken in de finale.

Jacco van Stierop 17 april 2016 om 22:17

Mooie foto van Leon van Bon.

Laatste nieuws

Materiaalzone