Deceuninck-Quick-Step volgt Nederlands talent Marten Kooistra

Deceuninck-Quick-Step volgt Nederlands talent Marten Kooistra
vrijdag 11 januari 2019 om 12:55

Marten Kooistra heeft in december meegetraind met Deceuninck-Quick-Step. De 21-jarige renner wordt door de Belgische WorldTour-ploeg gevolgd en kreeg een uitnodiging om een paar dagen mee te trainen in het Spaanse Calpe.

Al jarenlang laat Deceuninck-Quick-Step beloftevolle renners meetrainen om ze beter te leren kennen. “Fysiek zijn die jongens meestal goed in orde. Wij vinden het echter ook belangrijk om te zien wat voor karakter ze hebben en of ze in de ploeg zouden passen”, vertelt ploegleider Tom Steels aan WielerFlits.

Kooistra, sinds 2016 in dienst van SEG Racing Academy, won afgelopen jaar de belofteneditie van Parijs-Tours. Ook werd hij tweede in het eindklassement van Olympia’s Tour en in de wegrit van het NK voor beloften. “Wij hebben altijd interesse in nieuwe talenten en zo kregen we ook Marten in het vizier”, aldus teammanager Patrick Lefevere.

In december trainde ook het 20-jarige Hongaarse talent Barnabás Peák mee met Deceuninck-Quick-Step. Momenteel is het januari-trainingskamp gaande, waarvoor opnieuw een aantal talenten zijn uitgenodigd. Dat zijn de Tsjech Karel Vacek, de 20-jarige Deen Jakob Egholm (beiden van Hagens Berman Axeon), de Deen Julius Johansen (ex-junioreswereldkampioen van ColoQuick) en de 20-jarige Colombiaanse klimmer Einer Rubio.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jawbone 11 januari 2019 om 13:05

Mark Donovan was in december ook mee met Deceuninck en is afgelopen week meegeweest met Sunweb.

AWestie 11 januari 2019 om 13:21

Beloften meenemen naar trainingskampen gebeurt vaker toch? Ik vind het interessant wat teams daar over zeggen en wie waar rondrijdt voor een weekje eigenlijk. Zijn er meer WF-ers met mij daarin? Misschien een overzichtje publiceren met een “Wie volgt wie?” van de voor dit medium meest relevante teams/beloften, geachte redactie?

Rhohan 11 januari 2019 om 13:30

Lijkt mij wel een geinige rubriek, al brengt dat ook wel weer veel (onnodige) speculatie met zich mee.

AWestie 11 januari 2019 om 14:17

@rhohan Nee inderdaad, maar hier geven Steels en Lefevere ook commentaar. Dan herken je de context van zo’n uitnodiging. Ik ben daar bij andere teams ook wel benieuwd naar.

kelderfan 11 januari 2019 om 13:34

Dan doet SEG ’t toch niet verkeerd.

EddyB1958 11 januari 2019 om 14:16

20 renners met aflopend contract, waaronder een aantal dertigers en de toppers Alaphilippe en Mas waarvoor andere ploegen zonder twijfel grote belangstelling gaan tonen en die dus duurder zullen worden, lijkt me dus niet raar dat Lefevere bezig is uit te zien naar en verjonging en naar binnen het budget passende renners.

Wielerfan1987 11 januari 2019 om 15:38

Als je ziet hoe SEG het doet de afgelopen jaren is dat inderdaad wel een pluim waard, na Jakobsen lijkt Kooistra weer zo’n renner die vanaf zijn overstap jaar op jaar stappen zet en zich gestaag blijft ontwikkelen.

Als je nu nagaat hoeveel jongens SEG al heeft afgeleverd aan pro-conti en WT ploegen dan is dat echt wel indrukwekkend, en niet zonder succes ook als je Jakobsen als voorbeeld neemt die de hele opleiding bij hen heeft doorlopen.

Arensman lijkt ook weer zo’n succesverhaal te worden overigens.

Het is toch maar mooi voor met name het NL wielrennen dat SEG in het gat is gesprongen dat Rabobank achterliet toen zij het Development project stopten

bidon colle 11 januari 2019 om 20:19

@Wielerfan1987: Sport Vlaanderen-Baloise doet dat net als SEG Racing en dat al 25 jaar. Kijk eens waar Lampaert, Declercq, Theuns, Wallays, Campenaerts, Naesen, De Tier…nu staan. Die rijden allemaal bij een World Tour ploeg.

Wiebren Veenstra 12 januari 2019 om 01:30

Seg doet het idd heel goed, opleiden is de renners in alle rust beter maken.
Marten is gelukkig op de achtergrond gebleven, maar heeft zich hierdoor heel goed ontwikkeld.
Dit jaar onder de Nederlandse beloften 1 van de sterkste renners die in staat is om zware koersen naar zijn hand te zetten.

polke57 14 januari 2019 om 13:10

ben benieuwd wie zal doorbreken dit jaar bij topsportvlaanderen ??? Tips zijn altijd welkom

Volg hier

Headlines

Materiaalzone