Deceuninck-Quick-Step presenteert selectie voor Ronde van Romandië

zondag 25 april 2021 om 13:25
Deceuninck-Quick-Step presenteert selectie voor Ronde van Romandië

Rémi Cavagna - foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step heeft zijn zevenkoppige selectie voor de Ronde van Romandië naar buiten gebracht. De Belgische formatie rekent onder meer op klimmer Fausto Masnada en hardrijder Rémi Cavagna. Mauri Vansevenant ontbreekt in de definitieve selectie.

Mauri Vansevenant was aanvankelijk ook voorzien voor de Ronde van Romandië, maar de jonge Belgische klimmer staat vandaag toch aan de start van Luik-Bastenaken-Luik en dit gaat ten koste van de Zwitserse rittenkoers. Zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step heeft met Fausto Masnada en Mattia Cattaneo echter nog meer ijzers in het vuur.

Masnada werd dit seizoen al tiende in de UAE Tour en vijftiende in de Ronde van Catalonië en kan wellicht een rol van betekenis spelen als klassementsrenner. Voor de 27-jarige renner is de Ronde van Romandië een laatste voorbereidingskoers op de Giro d’Italia, die over goed twee weken van start gaat in Turijn.

Deceuninck-Quick-Step rekent in Romandië ook op hardrijders Rémi Cavagna en Josef Černý, kilometervreter Iljo Keisse en de Amerikaan Ian Garrison.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor Ronde van Romandië (27 april-2 mei)
flag-it Mattia Cattaneo
flag-cz Josef Černý
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Dries Devenyns
flag-be Iljo Keisse
flag-us Ian Garrison
flag-it Fausto Masnada

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 25 april 2021 om 13:35

Dat wordt ritten kapen en dat kunnen ze goed, Cavagna voor proloog maar nog meer de man voor de slottijdrit en Cerny en Cattaneo voor de heuvelritten en Fausto voor de bergen. Klassement met Cattaneo zou ook nog kunnen maar als je als Patrick kunt kiezen tussen ritzege of een Top 10 AK kies je voor de ritzege en wordt dat ook de opdracht voor de mannen denk ik.

0
tvm 25 april 2021 om 19:27

Ritwinst lijkt me zeer lastig, tenzij Cavagna hier alle rappe tijdrijders op gaat leggen maar ik vermoed dat het hem niet lukt. De andere renners gaan sowieso geen rit winnen.

0
lo squalo dello Stretto 25 april 2021 om 20:13

Lefevre kickt op WorldTour punten om als 1e op de team-ranking te blijven. Cattaneo en of Masnada zullen wellicht voor het klassement moeten gaan om zo ook punten te sprokkelen. Zeker als je ziet wat INEOS hier aan de start brengt en hoeveel punten zij gaan kunnen nemen

0
Kannibaal van Schepdaal 25 april 2021 om 21:33

Zou dit kunnen betekenen dat ze vertrouwen hebben in Evenepoel en Vansevenant alsnog naar de Giro willen sturen nu hij het onverwacht goed doet?

0
SoloSlim 25 april 2021 om 22:13

Nee, Mauri gaat op verlof.

0
Kannibaal van Schepdaal 26 april 2021 om 00:24

Net ook gelezen. Dik verdiend, misschien de Vuelta later dit jaar dan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone