Deceuninck-Quick Step krijgt opnieuw opleidingsploeg
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 09:35

Deceuninck-Quick Step krijgt opnieuw opleidingsploeg

Deceuninck-Quick Step investeert duidelijk in de toekomst. Gisteren werd de samenwerkingsovereenkomst met de Tour de l’Avenir al geopenbaard, maar ploegbaas Patrick Lefevere kwam in Vive le Vélo nog met een nieuwtje: drie jaar na het opdoeken van Klein Constantia zal opnieuw een jongerenploeg aan de WorldTour-formatie worden gekoppeld.

Het oog van de flamboyante teammanager is gevallen op Team Monti, een Italiaanse ploeg die gebruikmaakt van de structuur van de voormalige Liquigas-ploeg. Komend seizoen zal de ploeg vooral uit Italiaanse coureurs bestaan, maar naar verluidt zouden er vanaf 2021 ook renners uit andere landen kunnen koersen. In gesprek met TuttoBiciWeb meldt teammanager Riccardo Magrini dat er volgend jaar ruimte is voor twaalf tot veertien renners.

Bij Klein Constantia, het vorige aan de ploeg van Lefevere gelieerde jeugdteam, genoten onder anderen Florian Senechal, Ivan Garcia, Enric Mas, Petr Vakoc, Maximilian Schachmann, Jan Hirt en Julian Alaphilippe, momenteel geletruidrager in de Ronde van Frankrijk, hun wieleropleiding.

 
17 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2019 10:09
Valt me toch vooral op in alle interviews dat in België een meneer die al vanaf begin jaren '90 ploegleider (en nu hoger) is in de wielerwedstrijd zo kritiekloos wordt geroemd voor zijn werk. Hij die nota bene via de omstreden Walter Godefroot in het wereldje is gerold, in de roerige jaren '90 en '00 actief was en met genoeg betrapte renners/renners die doping hebben toegegeven heeft gewerkt... Het zou wel zo normaal zijn af en toe toch ook een kleine kanttekening te plaatsen bij Lefevre.
  23 juli 2019 11:12
  Valt me toch op dat velen hier de onstuitbare drang voelen om wanneer het maar kan hun gal te spuien over Lefevere (en bij uitbreiding heel Deceuninck-QS). Er vallen heel wat goede en minder goede dingen te zeggen over Lefevere, maar mijns inziens heeft het verleden wel duidelijk gemaakt dat de man een énorm goed oog voor talent heeft. De talenten die bij Klein Constantia zijn opgeleid: chapeau! Dus ik begrijp niet goed waarom deze sneer nu weer nodig is...
  23 juli 2019 11:24
  Pff afgezaagd niveau FC De Kampioenen.
  23 juli 2019 11:28
  @AJBS Je kunt ook zeggen dat het verleden vooral andere dingen heeft duidelijk gemaakt. Persoonlijk vind ik het een akelige gedachte dat deze man zich weer intensiever gaat bezig houden met jonge talenten.
  23 juli 2019 11:53
  "flamboyant" kun je op meerdere manieren opvatten
  23 juli 2019 12:02
  @AJBS dus jij wilt zeggen dat Lefevre een oog heeft voor talent omdat hij ieder groot talent (waar kinderen van 10 nog van kunnen zien dat het een groot talent is) wegkoopt, dat noem ik geen talent.
  23 juli 2019 12:35
  Moet zijn dat hij zich altijd binnen het toelaatbare begeven heeft. Anders draai je geen 30 jaar mee.
  23 juli 2019 13:10
  @midfieldgeneral Wat een schattige naïviteit.
  23 juli 2019 13:58
  'omstreden Walter Godefroot ....' ben dan maar gestopt om deze baarlijke nonsens verder te lezen, de moeite ook nniet om daar een zinnig commentaar op te geven
  23 juli 2019 14:27
  @Cedric Bruijnzeels Je gelooft maar wat je wil geloven. Ik denk zelf dat Lefevere qua 'neus voor talent' zijn gelijke nauwelijks kent. Hij moet wel: hij heeft niet de gigantische budgetten die sommige andere ploegen wél hebben. Dat doet niks af van het feit dat hij vreselijk arrogant en zelfingenomen is, je mag hem gerust onuitstaanbaar vinden - maar ere wie ere toekomt: hij maakt gewoon heel erg vaak de juiste, strategische keuzes bij het bouwen van zijn ploeg en kansen geven aan jong talent. Dit jaar weer de ontbolstering van Asgreen...
23 juli 2019 10:18
Ik kan me herrineren dat Lefevre stopte met de beloftenploeg omdat 'de renners net zo makkelijk bij andere ploegen tekende'. Als ik dan het lijstje zie met renners die bij de vorige opleidingsploeg hebben gereden en nu schitteren bij Quickstep, dan is dat niet mis. Alaphilippe, Mas, Schachmann (oke, is al weg) et cetera zijn echte klasbakken. Renners als Vakoc, Senechal et cetera zijn ook gewaardeerde profs.
  23 juli 2019 13:01
  Mas en Schachmann zijn natuurlijk wel weg voor het echte 'oogsten' kan beginnen. Narvaez & Wisniowski idem. Garcia Cortina, Hirt & Baska nooit voor Lefevere gereden. Senechal heeft eerst enkele jaren elders gereden om dan terug te komen. Had Vakoc die pech niet gehad met z'n zware val begin vorig jaar, hij was wellicht ook al weg geweest.
  23 juli 2019 16:13
  @steven Eens, maar dat geldt ook voor andere renners die juist later naar Quickstep vertrekken. Renners als Boonen, Viviani en Martin hebben hun beste jaren bij Lefevere gehad zonder daar te zijn opgeleid.
23 juli 2019 10:37
Jumbo Developent team krijgt dus concurrentie ;)
23 juli 2019 11:20
Lefevre altijd maar klagen dat zijn jeugdploeg leeggeplukt werd door anderen, maar 4 van de 7 genoemde renners rijden voor zijn profploeg. Schachman, Cavagna,Narvaez hebben ook voor QS gereden. Van diegene die weg geplukt zijn door anderen, zijn er weinig doorgebroken. De Plus heeft hij ook weg geplukt bij Lotto.
  23 juli 2019 12:54
  3 commentaren: 1) Lefevere klaagt niet, Lefevere stelt vast 2) Klein Constantia werd niet opgedoekt omdat de talenten werden weggeplukt, wél omdat het team gïntegreerd ging worden in QuickStep zelf. De UCI ging namelijk een regel introduceren dat verplichtte dat elk WT-team 8 U23-renners opnam in z'n kern. Dit plan werd last minute afgevoerd uiteindelijk, maar QS nam toch de grootste talenten op in het team en voerde KC af. 3) Beveren 2000, het vorige opleidingsteam van QS, werd dan weer wél opgedoekt vanwege leegpluk. Quasi alle grote talenten daar besloten elders te tekenen ook al lag er een contract klaar bij QS: Bakelants (Topsport Vlaanderen), Devenyns (Lotto), Dockx (Columbia), Ghyselinck (Columbia), Meersman (Discovery), Maes (Chocolade Jacques). Enkel Seeldraeyers & Van Keirsbulck kwamen rechtstreeks over.
  23 juli 2019 13:25
  vergeet bij 2 niet bij te vermelden dat team sky er zeer tegen was. (volgens lefevere in vive le velo) omdat ze dan de talenten niet meer konden kopen zoals ze nu doen

Reacties zijn gesloten.