De wil van oppermachtig Jumbo-Visma is de wet

De wil van oppermachtig Jumbo-Visma is de wet

foto: Cor Vos

maandag 27 februari 2023 om 17:15
Analyse

Angstaanjagend sterk. Zo beoordeelt de concurrentie het zeer dominante optreden van Jumbo-Visma in het Vlaamse openingsweekeinde. Bij de seizoensstart heeft de klassieke kern de concurrentie direct te kijk gezet. Niet alleen met twee zeges in hun eerste twee wedstrijden, maar vooral met een koerswijze waarmee de wil van geel-zwart de wet in de koers is.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”, vertelt teammanager Richard Plugge een half uurtje na de ijzersterke zege van ‘zijn’ Dylan van Baarle in Omloop Het Nieuwsblad. Met de uitdrukking die schaatser Jan Bos in het leven bracht, reageert Plugge een week eerder op de kritiek die hij van een Franse journalist voor de kiezen krijgt. Waar ploegen als UAE Emirates, Intermarché – Circus – Wanty en Soudal – Quick Step respectievelijk negen, zes en vijf overwinningen hebben, staat bij de beste ploeg van 2022 medio februari de teller op slechts één zege. In de tussenstand van de UCI-ranking bivakkeert het Nederlandse team anderhalve week geleden nog op plek 24, een zogenaamde degradatieplek.

Een degradatie die binnen de supermarktploeg wordt weggelachen. Pas in het laatste weekend van februari begint immers het seizoen 2023 voor Jumbo-Visma. Het openingsweekeinde in Vlaanderen en O Gran Camiño zijn de eerste serieuze meetpunten. Voor de klassieke kern is de Omloop zelfs pas de eerste koers van het seizoen. Zes van de zeven renners uit de Omloop en Kuurne komen rechtstreeks van de hoogtestage op Tenerife.

Lees ook:
Richard Plugge: “Eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”

De architect achter deze aanpak is Wout van Aert. Richting de winter 2021/2022 maakt hij zich sterk om met de klassieke kern eenzelfde aanpak te doen als met de Tour de France-ploeg. De Belgische kopman heeft gezien hoe het maandenlang toewerken met de hele ploeg naar de Ronde van Frankrijk zijn vruchten afwerpt en vraagt zich af waarom dit niet met de mannen voor het Vlaamse werk wordt gedaan. Van Aerts’ visie wordt door hoofdcoach Merijn Zeeman onderkend. “De belangrijkheid van de klassiekers ligt nu binnen de ploeg op een hoger niveau”, zo vertelt Van Aert in Alicante op de ploegenvoorstelling voor het seizoen 2022.

Ties Benoot wint Kuurne – foto: Cor Vos

In de eerste maanden van 2022 blijkt die nieuwe aanpak van de klassieke kern van Jumbo-Visma succesvol. Van Aert wint twaalf maanden geleden Omloop Het Nieuwsblad, maar vooral de collectieve optredens van de ploeg in de eerste rit van Parijs-Nice en E3 Saxo Bank Classic maken grote indruk. Totdat de succesvolle campagne wreed wordt onderbroken door een Covid-besmetting van Van Aert in de aanloop naar ‘Vlaanderens Mooiste’.

De aanpak van vorig seizoen is afgelopen winter gekopieerd. In november verzamelt de klassieke ploeg zich al in het Van der Valk-hotel in Gent om enkele dagen materiaal te testen en de parcoursen van de Vlaamse klassiekers te verkennen.

Lees ook:
Dylan van Baarle overwint twijfels met zege in Omloop Het Nieuwsblad

Zeker nu er twee belangrijke nieuwkomers voor het Vlaamse werk bij zijn, Dylan van Baarle en Jan Tratnik, gaat het niet alleen om de training. Het teamgevoel moet vooral gestimuleerd worden. Een paar dagen de klassieke kern bij elkaar hebben, video-analyses bekijken en samen spreken over de tactiek. Net zoals voorheen bij de Tour, moeten de klassiekers maandenlang door het hoofd spoken van de renners. Noem het mentale preparatie.

Dylan Van Baarle wint de Omloop – foto: Cor Vos

Na de gezamenlijke trainingskampen van de hele ploeg in Denia (december) en Alicante (januari) trekt de klassieke kern drie weken naar vulkaan El Teide op Tenerife. Geen voorbereiding via koersen in Australië, Mallorca, Oman, Bessèges, Algarve of Ruta del Sol, maar keihard trainen op hoogte en werken richting de grote afspraken. De eerste ‘pannenkoeken’ laten ze bewust aan zich voorbij gaan.

Over Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne hebben ze in die vele weken dat ze samen zijn al uren gediscussieerd. ‘Raceprincipes’ wordt hun tactisch logboek genoemd. In de Omloop wordt het punt op zo’n 110 kilometer voor de finish rond de kasseien van de Lange Munte en de Kattenberg aangeduid. In Kuurne het punt op 95 kilometer met zijwind rond de steile klimmen van Le Bourliquet en Mont Saint-Laurent.

Lees ook:
Benoot triomfeert na moeilijke periode: “Schitterend om zo te kunnen winnen”

Punten ver voor de finish, waar je de kracht van het collectief kunt laten gelden. Op die momenten waar het eerste peloton nog altijd zo’n zeventig tot honderd renners telt, rijdt het geel-zwart vrijwel alles en iedereen aan gort. In Kuurne is het Nederlandse team zelfs zo dominant dat er in de laatste twee koersuren geen seconde meer aan een traditionele sprint in Kuurne wordt gedacht, waar zeker acht ploegen hun tactiek op hadden afgestemd.

José de Cauwer, dé meest koersslimme wieleranalist, constateert bij het nummer op Mont Saint-Laurent in Kuurne dat hij de laatste jaren nooit meer een ploeg heeft gezien die zo’n stempel op het openingsweekeinde drukt. Dylan Van Baarle en Christophe Laporte op het podium van Omloop Het Nieuwsblad. Tiesj Benoot en Nathan van Hooydonck op het podium van Kuurne-Brussel-Kuurne. Vier van hun zes renners uit de klassieke kern staan direct vanaf de berg op Tenerife in hun eerste weekeinde op het podium… Ongekend.

Bij de concurrentie is het ontzag voor Jumbo-Visma enorm groot. De verslagenheid bij de verliezers aan de finish spreekt boekdelen. Richting de grote afspraken van het voorjaar kan het dan ook wel eens allen tegen één worden. Een vooruitzicht waar Jumbo-Visma desgevraagd geen angst voor heeft.

Foto: Cor Vos

Al gaat er vanaf Milaan-San Remo een andere dynamiek in het klassieke peloton gelden. Met alle respect voor de fantastische smaakmakers in het openingsweekeinde, maar vanaf de Primavera komen pas alle echte tenoren voor het klassieke voorjaar elkaar tegen. Jumbo-Visma krijgt er dan hun kopman Wout van Aert bij, die dit weekeinde nog op Tenerife bleef trainen om extra aan de inhoud te werken na een winter vol explosief werk in het veldrijden. Verder hebben ook Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar, Biniam Girmay en Julian Alaphilippe een weg via de Bloemenrivièra naar de Vlaamse ’kaskes’ uitgestippeld.

De grote voorjaarsprijzen worden in de Monumenten uitgedeeld en de echte balans kun je pas na Luik-Bastenaken-Luik opmaken. Heeft Jumbo-Visma in de Waalse stad aan de Maas geen Monument op zak, dan zou het team de uitspraak ‘de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen’ wel eens terug gekatapulteerd kunnen krijgen. Al moeten we wel zo eerlijk zijn dat de meeste plannen die de ploeg van Plugge en Zeeman de laatste jaren heeft gemaakt, klopten als een bus.

Dit artikel delen:

62 Reacties

Blackcanyon 26 februari 2023 om 23:10

Voeding is een belangrijke component in het succes en daar is al het een en ander over uitgelekt. Voorgerecht: pompoensoep. Hoofdgerecht: pannenkoeken. Nog onduidelijk of t met stroop of poeder erop is. Drinken: rode bietensap. Nagerecht is nog onduidelijk, mogelijk eigen merk dubbevla van Jumbo.

6
Jacob Lohof 26 februari 2023 om 23:39

Als UAE of Astana dit hadden, hoe dan reactie

-5
Pietspeed 27 februari 2023 om 13:26

Vergeet ook de tent op de Teide niet.

0
Gebruikersnaam 26 februari 2023 om 18:22

Mja, een Van Aert die in het voorjaar vaak alleen zat en die dan wil dat Benoot, Laporte, Van Baarle en Tratnik (of gelijkaardige types) erbij komen is op zich geen briljante tactiek. Dat wil iedereen wel, alleen kunnen de meeste anderen die gewoon niet betalen.

Mathieu zal dat ook wel willen en die mag dan blij zijn dat hij een wilde gok als Kragh Andersen krijgt. En de jaren ervoor een helper van het niveau Gogl of Dillier.

5
BoemBoemWvA 26 februari 2023 om 18:29

Kragh had betere resultaten dan Benoot. Tuurlijk is geld belangrijk, maar Jumbo is in alles top notch. Voeding, strategie, scouting. Het is aan anderen om hun formule te verbeteren.

7
Viktrodriguez 26 februari 2023 om 18:37

Ook de betere begeleiding en voeding komt natuurlijk gewoon terug tot het financiële aspect, want ook dat is niet goedkoop als je alles bij elkaar optelt. SKY/INEOS domineerde ook jarenlang op dat vlak als rijkste ploeg in het peloton.

1
Gebruikersnaam 26 februari 2023 om 18:39

Benoot heeft een veel beter palmares in voorjaarkoersen dan SKA, ook pré-Jumbo. En de anderen zullen ongetwijfeld ideetjes hebben om hun formule te verbeteren, maar ook daar heb je doorgaans geld voor nodig, daar begint en eindigt alles mee.

Sky nam de boel over door hun marginal gains, maar in de achtergrond kwam dat ook gewoon door het geld dat ze er tegenaan konden gooien om dat concept te ontwikkelen. -edit- zoals hierboven ook al staat

Als een klein team heel erg goed bezig is, dan krijg je iets als Intermarché vorig jaar. Een Girmay die hier en daar uitpakt, Kristoff met een goede oude dag, Hermans die ergens kan verrassen en Meintjes/Pozzovivo die zich hardnekkig naar mooie ereplaatsen vechten. Maar hoger dan dat kan zo'n team nooit raken, tenzij er financiële injecties komen.

Als je top notch bent in werkelijk alle aspecten van het wielrennen, behalve de bankrekening, dan houdt het op een bepaald moment en loop je tegen een plafond. En er is een ploeg of 4/5 die geen plafond heeft of waar dat iig. een stuk hoger ligt. Die ploegen mag je tegen elkaar afwegen, alles wat daar onder zit kan je niet echt op die schaal waarderen als het gaat over de kwaliteit van de werking.

4
limburgia 26 februari 2023 om 19:46

De ploegleiding denkt een jarenplan uit en zoekt daarbij renners die in dit stramien passen . Dat is nieuw in het wielerwereldje en dan blijkt dat dit de juiste aanpak is . Chapeau .

3
SolitaryShell 26 februari 2023 om 20:20

Zo’n Van Hooydonck is een afdankertje van CCC. Het is onzin om te stellen dat het alleen maar geld is.

8
Handige Harry 26 februari 2023 om 20:59

Natuurlijk halen ze niet alleen toppers binnen, maar wel al hun aankopen voldoen aan een bepaald profiel.
Het zijn allemaal allround renners met een grote motor.
Daarnaast zijn ze de eerste die het wielrennen echt als teamsport benaderen.
Natuurlijk werd dat voorheen ook al deels gedaan door dingen als sprint- of klimtreinen maar nu wordt het gedaan voor de gehele koers.

Je ziet ook vaak die dopinginsinuaties maar dat ze nu harder rijden dan in het epo tijdperk komt vooral omdat de sport professioneler is geworden en alle randzaken verbeterd.
Die epo gasten vertrouwden op hun bloeddoping en dat had gewoon gigantisch veel invloed op hun seizoensopbouw, die konden maar enkele weken pieken.

3
zietemgaan 27 februari 2023 om 08:35

@Limburgia: dat is sterk idd, maar niét nieuw: dat deed de Ploeg Lefevre altijd al, ondertussen al een aantal decennia. Ding is dat je dat dan idd financieel moet aankunnen (en daar ligt de focus nu anders bij hen), en dat de renners beschikbaar moeten zijn, en dan zie je dat de beste Klassieke renners nu elders zitten, bij de killer wespen bv

0
Guushovd 26 februari 2023 om 19:45

Quickstep (in al zijn namen) heeft dit soort dingen regelmatig gedaan in het openingsweekend. De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen.

Aan het eind van het voorjaar zullen we zien dat Jumbo een paar keer goed gescoord heeft, maar ook een paar keer goed op zijn bek is gegaan. Zo gaan die dingen.

5
Pietspeed 27 februari 2023 om 13:24

De pannenkoeken zijn thans misschien gewoon de hoofdmaaltijd. Met het idee, zo dat zit alvast in de pocket. Is nu de kunst om te blijven doorbakken.

0
the student 26 februari 2023 om 19:48

De snelste manier om minder populair te worden is dominant wedstrijden winnen. Dat blijkt maar weer.

Het is nooit goed.

5
Koers 26 februari 2023 om 21:56

Het is vooral dominant kopen. Dat was niet leuk bij Sky, dat is niet leuk bij rijke voetbalclubs en dus ook niet bij Jumbo.

3
Pietspeed 27 februari 2023 om 13:27

Er is een verschil tussen goed en te goed.

0
ssj 26 februari 2023 om 20:08

Tja. Het blijft pas het openingsweekend. Hoe mooi de prestatie van TJV ook is. En daarnaast is de kritiek dat ze zo weinig rijden ook best terecht. Doe desnoods met de jonkies en de nog jongere renners van het dev team mee.

5
Fast Freddy 26 februari 2023 om 21:29

Zo weinig rijden? Het is pas februari… Het heet niet voor niets het openingsweekend.

4
Mooie Sjors 26 februari 2023 om 21:33

De eerste serieuze pannenkoekenbak van het beslagseizoen, bedoelt u? Het was Rick Flens trouwens die er destijds voor heeft gezorgd dat Jumbo op een andere manier is gaan beginnen toeleven naar dit weekend.

1
ssj 26 februari 2023 om 21:38

Jaja voor alle traditionele zielen start nu het seizoen. Voor de minder traditionele zielen is het seizoen al even gestart. En mijn indruk is dat ook in het rest van t seizoen TJV minder rijdt dan de concurrenten. En als fan vind ik dat jammer. Samyn is toch een mooie koers voor Affini, Van Dijke(x2), Strand Hagenes? Vul het aan met wie wil van afgelopen weekend, van Emden en nog iemand van het dev team. Of kijk Bv wat Kooij kan op zo’n parcours.

0
Wim Kruithof 26 februari 2023 om 19:22

prima stuk lijkt me.

3
Vincent Kleijn 26 februari 2023 om 19:03

TJV is pas het derde team qua begrotingen. INEOS spendeert bijna 2x zoveel en UAE ook 1.5x zoveel. AG2R zit er net onder maar die presteren ook niet echt en we zullen het maar zeker niet hebben over de Chihuahuapack.

2
Mooie Sjors 26 februari 2023 om 19:32

Chihuahuapack heb toch al 10 zeges dit seizoen?

0
Poeksel 26 februari 2023 om 19:42

Tien pannenkoeken ;)

9
Wheely 26 februari 2023 om 20:09

PCS = PanCakeStats ;-)

10
Mooie Sjors 26 februari 2023 om 20:38

Vooral Alpecin-Deceuninck is onzichtbaar aan het seizoen begonnen. Wachten op Matje.

2
Chippen 26 februari 2023 om 21:19

@mooie sjors

stonden in de world tour team ranking van 2023 gewoon achter teams uit thailand, ecuador en argentinie, terwijl het seizoen toch al bijna 2 maanden bezig is

uiteraard zal mathieu dat snel oplossen, maar daar loopt toch iets serieus mis

0
zietemgaan 27 februari 2023 om 08:40

Yep, Alpecin lijkt het slachtoffer van een voodoo aanval, neem nu die vroege val van Jasper Philipsen in KBK, gewoon de hele ploeg uitgeschakeld voor de ritwinst, en ze moeten verder oppassen dat SKA geen Degenkolbje aan het doen is: take the money and that’s it

0
Cochise 26 februari 2023 om 20:00

Toen sky indertijd hetzelfde deed met hun voorjaarskern en ze niet meteen de stenen uit de grond reden werden ze daar nog voor uitgelachen. Daar werd dan ook niet zo nadrukkelijk geïnvesteerd in dure klassieke types (met alle respect voor Stannard en Rowe).
Met al het oprechte respect voor hun visie, trainingen, hoogtestages, voeding, materiaal, tactiek en vooral werkethiek van de renners, zonder centen haal je Laporte, Tratnik en Van Baarle niet binnen de afgelopen jaren en krijg je de types als Benoot en Van Hooydonck ook niet per se samen in de beslissende vlucht.

2
Jungle Man 26 februari 2023 om 22:04

Ik begin met tjv eenzelfde gevoel als met sky te krijgen. Ze doen het knap.
Liefst zou ik kleinere ploegen zien in een wedstrijd zodat wielrennen meer individueel wordt en er meer strijdt van man tegen man ontstaat

2

Compleet in lijn met mijn gedachte. Helaas werken de zaken zo niet. Ook in de maatschappij hetzelfde aan de hand. Money rules.

1
Maenhout 27 februari 2023 om 09:59

Het klopt natuurlijk wel dat in deze twee wedstrijden de top niet volledig aanwezig was. En TJV had mazzel dat alleen Lotto moeite deed om de kopgroep terug te halen.
Nog steeds goed gereden, maar in de monumenten zal het vast wat moeilijker zijn. Gelukkig, voor de toeschouwer.

2
4 Jours de Dunkerque 26 februari 2023 om 18:41

Het helpt behoorlijk als je een flinke zak geld hebt natuurlijk, al is het ook duidelijk dat ze bij J-V weten wat ze aan het doen zijn. Toch hoop ik dat dit weekend geen voorbode is voor een heel dominant voorjaar van J-V: als 1 ploeg alles op een hoop rijdt wordt het snel saai.

1
Handige Harry 26 februari 2023 om 21:05

Het werkt natuurlijk niet meer als er renners sterker zijn dan hun collectief.
Je kan het peloton flink uitdunnen in het begin van de koers maar later in de koers zul je ook iemand moeten hebben die meekan als de kopmannen van de andere teams gaan.

0
wielerlover 26 februari 2023 om 23:31

Daarvoor zullen ze toch een Wout van Aert nodig hebben. Als een Pogacar, Mathieu de gashendel opendraaien, zie ik Tiesj of Nathan niet direct volgen. Ben benieuwd naar wat van Baarle kan, verwacht die niet echt in de Ronde, wel Parijs-Roubaix in staat de grote kanonnen te volgen

2
Retro Lex 26 februari 2023 om 23:53

Wat nu als die andere ploegen ook de voedings app van JumboVisma ook gaan gebruiken ?

1
Anton van Valouwe 27 februari 2023 om 14:56

Het recept ligt thuis bij Frits in de kluis…

0
thorsen 27 februari 2023 om 12:04

De hoeveelheid geld speelt een rol, maar vooral ook wat je er mee doet. Sky/Ineos begon met de marginal gains, maar qua tranfers was het gewoon alle kopmannen kopen.

Jumbo doet dit toch wel anders. Die halen mannen van de 2e (bv. een Laporte, goede renner maar pre-Jumbo weinig 'grootst' gedaan) of 3e lijn (Van Hooydonck werd overal afgedankt) en weten door begeleiding het maximale er uit te halen.

Ag2r heeft een gigantisch budget, en doet daar eigenlijk dan weer bar weinig mee.

1
Dave Dubbeldammer 27 februari 2023 om 21:30

Jongens, we zitten nog in de pannenkoekenfase, dus let’s not jump into conclusions yet.

1
Antoin1980 26 februari 2023 om 19:51

Er zijn tijden geweest dat we wel eens vaker een oppermachtige voorganger van jumbo hebben gezien……

0
Zeeuw 26 februari 2023 om 20:34

Er blijven enkel kruimels over van de pannenkoek dit jaar, en nog en kleine voor Wuyts

0
Pietspeed 27 februari 2023 om 13:19

Een flensje voor Wuyts met rinse appelstroop. Glijdt zo d’r in, hoeft ie nog geeneens te kauwen.

0
Pietspeed 27 februari 2023 om 13:15

Benieuwd eigenlijk wel hoe de pannenkoekenmix er verder uit gaat zien. Tot zover goed beslag iig. Maar wat als het recept ontdekt wordt. Is er dan nog voldoende plaats op de Teide en wordt het dan copy paste? De rest van het pak zullen toch niet allemaal pannenkoeken zijn? Misschien dan de heide?

0
Dikke Kater 27 februari 2023 om 21:16

Mooi stuk dit keer Raymond (op de titel na).

Alle dopinginsinuaties sla ik verder lekker over, net als die naar andere ploegen in de afgelopen wielerdecennia. Als een ploeg goed presteert, is dat hier verdacht. Ik geniet liever van de sport zonder dat oordeel. Noem me gerust naïef -).

0
tramontana 26 februari 2023 om 22:28

Knap werk van TJV in het openingsweekend in Vlaanderen. Op andere plaatsen in de wereld werd er ook gereden, daar was het een stuk minder,… Kuss die eraf gereden werd. Wachten op Wout dus als het echt om de knikkers gaat, ik denk niet dat Alpecin en UAE zich naar de slachtbank laten voeren in die koersen. Wat Soudal betreft is het al langer duidelijk dat ze hun pijlen op LBL en Giro richten, en dat Merlier en Jakobsen ingezet worden om bv een koers als Gent Wevelgem binnen te halen, ritten in Driedaagse De Panne etc… Focus dus op wereldkampioen Remco & co, die deze week toch ook al wat prijsjes binnensleepten.

-2
Jacob Lohof 26 februari 2023 om 22:53

Je hebt toch gelezen dat zijn wedstrijden voor de kinderen, dus Jumbo de enige volwassenen

-1
Peel Rijder 27 februari 2023 om 07:23

Ritten in driedaagse De Panne, dat is al een tijdje 1 rit tramontana

0
Grote Plateau 27 februari 2023 om 13:55

oh oh, het heeft eens een openingsweekend gewonnen hoor.

Zo JV nu rijdt, dat doet de ploeg van Patlev al 20 jaar.

Zo JV '21-'22 grote rondes gereden heeft, zo rijdt Brailsford al 13 jaar…

De fanboys zijn erg snel hoteldepotel he…

-2
Aerts 27 februari 2023 om 14:29

Welke fanboys zijn hoteldebotel?
Ik heb 2 schitterende koersen gezien en dat werd geïnitieerd door Jumbo-Visma. Net zoals mapei/domo-farmfrites/Quicksteppen dat ook gedaan hebben.
Met wel het verschil dat de Jumbo-Visma’ers de rest van seizoen en in de tour ook mooie prestaties leveren.

0
Grote Plateau 27 februari 2023 om 17:00

jaren huilen over 't geld van SKY

en wanneer JUMBO's zwartgeld, betcity gokverslaving en Visma arbeidersmisbruikers alles bijeenkoopt gebaren we van niks en hebben we het over BEGELEIDING, begeleiding, be-ge-lei-ding … snap je?!

-2
YogiBear 27 februari 2023 om 17:38

Nu kan ik mij bij een eventuele uitspraak over betcity nog wel wat voorstellen. Zwartgeld in relatie tot Jumbo is wat verder gezocht (omdat Justitie expliciet heeft aangegeven dat het niet over het bedrijf ging), maar Visma en arbeidsmisbruik moet je toch echt even uitleggen. Nogmaals, renners die weggaan bij Jumbo of naar Jumbo toekomen geven stuk voor stuk aan dat de professionalisering veel verder is dan bij andere ploegen (oa UAE, Ineos, Bahrain, Cofidis, Arkea, en FDJ). Ik verbaas mij er steeds meer over dat de begeleiding bij andere ploegen mijlenver achter loopt.

1
Grote Plateau 27 februari 2023 om 13:58

strategie heeft iedereen
scouting, tja, WVA, Benoot en Van Baarle halen …
Foss won TdA

en heel de geneuzel over voeding
Ik krijg daar steeds een enorme déjà entendu van
Die van US Postal waren ook zogezegd in alles voor…

-4
YogiBear 27 februari 2023 om 15:30

Wat wil je nou insinueren? En ga je hetzelfde insinueren voor Soudal Quick Step met het rijden van Evenepoel of voor UAE met het rijden van Pogacar (Majka die met Corona lange tijd mee kon in de TDF?). Als renners zoals Van Baarle, Valter en Bennett al duidelijk aangeven dat bijna alles veel beter geregeld is bij TJV dan bij UAE, FDJ en Ineos, verbaas ik me meer over het gebrek aan professionaliteit bij de andere ploegen. TJV is werkelijk de enige ploeg die met de voltallige voorjaarskern drie weken op hoogte zit. Bij de rest zijn het alleen de kopmannen. Dat wetende is het bijna logisch dat een ploeg die zijn zaken wel op orde zoals TJV heeft er bovenuit steekt.

3
Jacob Lohof 26 februari 2023 om 19:08

Toch wel stuk arrogantie, echt Nederlands. Overwinningen van ander ploegen stellen niks voor

-26
Vincent Kleijn 26 februari 2023 om 19:14

Waar staat dat precies? Trouwens, als er een arrogant is in het wielerpeloton dan is het wel Pat met zijn grote bek. Je weet wel, die van de Chihuahuapack…

11
Jacob Lohof 26 februari 2023 om 22:55

Staat toch: kleine pannekoeken voor kinderen. Dus Pogacar en evenpoel zijn kinderen, dat vind ik dus arrogant

-4
Groetjesaandevoetjes 27 februari 2023 om 00:43

@jacob – doe jezelf een plezier en google de betekenis van ‘de eerste pannekoeken zijn voor de kinderen’, dat heeft namelijk niks met Pogi en Evenepoel te maken.

Ik ben verder ook geen fan van die uitspraak van Plugge, maar je zit jezelf nu te frusteren om niks.

1
De Zeboe van de Zoncolan 27 februari 2023 om 06:28

Ach, al had Plugge gezegd dat de omloop niets voorstelt en dat de de andere wedstrijden juist belangrijk zijn, dan had Jacob het nog arrogant gevonden.

Alle berichten die hij op WF plaatst hebben namelijk hetzelfde onderwerp: Jumbo-Visma (en alles wat ermee samenhangt) pruimt-ie niet.

1
Jacob Lohof 27 februari 2023 om 10:15

Ben gewoon kritisch, maar dat mag niet. Ik wil nuanceren en niet alleen Jumbo prijzen.

-1
Henk van Bouw 27 februari 2023 om 12:34

Volgens mij is er geen nuance te bekennen in je eerste comment

2
Jacob Lohof 27 februari 2023 om 16:47

Ik verwijder mijn account maar. Is toch duidelijk gezegd dat de pannenkoeken voor de kinderen zijn. Dat is volgens mij uit de hoogte. Maar je mag niet aan Jumbo komen. Terwijl altijd kritiek op Pat is. Dat vind ik dus hypocriet. Klopt ik ben geen discipel van het Jumbo evangelie, daar verlaat ik de Jumbo kerk maar

0
DeGroteMolen 27 februari 2023 om 17:00

Arrogant is het zeker. Maar of dat ‘typisch Nederlands’ is? Zelfde kort door de bocht opmerking dat ‘Belgen een minderwaardigheidscomplex hebben’ .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone