De Tier stond wiel af aan Van der Poel: “Zonder lekke band zat hij er bij”

zaterdag 1 augustus 2020 om 19:10
De Tier stond wiel af aan Van der Poel: “Zonder lekke band zat hij er bij”

foto: Cor Vos

Floris De Tier reed naast zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel toen hij een lekke band kreeg. De Vlaming stond vervolgens zijn wiel af Van der Poel, die vervolgens weer verder kon. “Maar zonder lekke band zat hij er denk ik bij.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan, Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Het gebeurde recht vooraan, toen we nog maar met veertig renners waren”, gaat de renner van Alpecin-Fenix verder tegen zijn ploeg. “Ik ben direct gestopt en heb mijn wiel gegeven. Andere wagens hoorden natuurlijk ook meteen dat Mathieu lek had gereden, dus die zullen het tempo toen wel hebben opgevoerd.”

“Het was een heel slecht moment”, eindigt hij. “Ik denk dat we daar de wedstrijd hebben verloren.” Van der Poel kwam uiteindelijk als vijftiende binnen, op meer dan tien minuten van winnaar Wout van Aert. De Tier haalde de finish niet.

Dit artikel delen:

38 Reacties

HSV 1 augustus 2020 om 19:36

Ook dat is koers.

Romāns Vainšteins 1 augustus 2020 om 19:36

?

Niks van gezien..

Ging er toch op een moment af dat er nog 10 bijeen waren toch,.. net voordat Fuglsang ging rammen.

adelaarvanantwerpen 1 augustus 2020 om 19:37

Ja hij was teruggekomen van die lekke band en moest dan passen.

Romāns Vainšteins 1 augustus 2020 om 19:39

Ah ok.

Soit, het zal niet geholpen hebben maar op zijn beste momenten rijdt hij dwars door dat soort tegenslagen heen.

Fredje Raketje 1 augustus 2020 om 19:40

Zowaar al 10 wegwedstrijden op rij niet gewonnen. Dat heeft ie wellicht nog nooit meegemaakt.

S. Morgenstern 1 augustus 2020 om 19:42

Hij zal misschien mee hebben gezeten, goed mogelijk. Met benen waarmee hij ook daadwerkelijk had kunnen winnen, had hij er echter niet toen al af gemoeten.

Panache 1 augustus 2020 om 19:44

Wat als…. Antwoord: dat weet je niet, je kan enkel beredeneren en zo een eind komen. Zelfs MvdP zelf kent het antwoord niet.

Toch verwacht ik dat er verschillende lieden zijn die hier met stelligheid gaan verkondigen dat hij de finale vooraan had gereden, of dat hij met zekerheid had moeten passen.

Wheely 1 augustus 2020 om 20:03

Laat mij dan zeggen dat de Tier hier had kunnen winnen als hij zijn wiel niet had afgestaan.

Man met de hamer 1 augustus 2020 om 20:15

Haha.

kelderfan 1 augustus 2020 om 20:38

@Wheely
Daarom moest hij ook weg bij de ploeg.

Limal 1 augustus 2020 om 19:47

Het is wachten op een interview, maar mij leek het dat hij (zoals tijdens de verkenning) helemaal oververhit was toen hij gelost werd. Mathieu kennende zal hij zeker geen uitvluchten zoeken en eerlijk zeggen of hij dacht anders mee te kunnen doen voor winst of niet.

Michelangelo 1 augustus 2020 om 20:04

Inderdaad. Normaal draait hij niet om de hete brij heen.

Heb hem nog niet vaak kunnen betrappen op excuses.

Zou overigens niet voor het eerst zijn dat van aert er met de zege vandoor gaat na een lekke band van vdp. Maar deze is zeker niet gestolen, itt de wereldtitel in Luxemburg.

Limal 1 augustus 2020 om 20:10

Ah ja, dát was de reden dat Wout in Nederland een tijdje niet erg populair was :p

Romāns Vainšteins 1 augustus 2020 om 20:27

Het zag er alleszins oververhit uit in ieder geval. Vrij herkenbaar mag ik zeggen want boven de 30 graden is het voor mijzelf meestal snel over.

Spurter 1 augustus 2020 om 22:19

MVDP wint ook MTB wedstrijden en daar is het ook nogal warm.

De MvdP fanboys staan nu weer met beide benen op de grond. MvdP zelf staat dat sowieso al.

Mischa 1 augustus 2020 om 19:54

Ik zag een uitgebluste MvdP op 55km van de streep.

harryjohan71 1 augustus 2020 om 20:04

Als je stil staat door een lekke band en vooraan versnellen ze, kun je je over de kop rijden om terug te komen. De volgende versnelling kan dan net teveel zijn, waardoor je er weer afgaat. Zeker als je net de extra inspanning hebt gedaan om aan te sluiten. Dat is Strade,

Wheely 1 augustus 2020 om 20:02

Ik begreep uit het commentaar op Sporza dat VdP samen met Alaphilippe in een eerder stadium in de aanval zou zijn geweest en dat de beide heren daar hun kruit verschoten hebben… Of ze bedoelden dat ze beiden hebben moeten terugkeren na pech.

Limal 1 augustus 2020 om 20:08

Ik las dat ook op de Sporza live-ticker voor de uitzending begon, dat was op 80km van de meet. Toen dacht ik al “zo ver van de aankomst, dat doe je enkel als je geen vertrouwen hebt in je winstkansen”.

S. Morgenstern 1 augustus 2020 om 20:08

Beide; ze waren even in de aanval en daarna was er eerst een lekke band en vervolgens een valpartij met o.a. Flip en Nibali die terug moesten komen. Daar kon Van der Poel bij aansluiten.

Ruben_ 1 augustus 2020 om 20:09

Ik denk dat er hier een hoop onderschatten hoeveel het kost om terug te komen na een lekke band als de finale al bezig is (hard tempo).

Zeker in dit weer.
Ja in RVV vorig jaar kwam hij nog terug, maar toen viel het ook stil en was het niet zo warm als nu…

Merlinappa 1 augustus 2020 om 20:49

In die warmte een flinke inspanning doen om terug te komen na lek kan je goed de kop kosten ja. Benieuwd naar het interview.

Mille 1 augustus 2020 om 21:05

Sneue reactie van De Tier en jammer dat de VDP Posse er weer in meegaat. Als je op 10 minuten binnen komt, was je niet goed genoeg. Simpel.

Cyclinglife 1 augustus 2020 om 21:28

Hij wordt 15e dat is niet slecht voor een eerste keer strade. Ben je wel eens als je op je limiet rijdt, door wat dan ook, uit je ritme geraakt? Als je dan niet het geluk hebt om in iemands wiel te kunnen aan sluiten en even recupereren, dan lopen de secondes hard van je weg. Dan moet je eerst terug in je eigen tempo komen, ( welke langzamer is dan in een groep)
En vervolgens vandaar uit versnellen. Zonder jezelf opnieuw op te blazen. Als je het dus niet alleen naar cijfertjes kijkt maar naar het gehele proces is er niets mis mee en naar omstandigheden een goede uitslag.

Michelangelo 1 augustus 2020 om 21:34

Oftewel: gewoon afwachten wat VDP er zelf over zegt.

En dan weten we of het sneue reacties zijn van De Tier en de VDP politie. Of van jou. Mille.

Want normaal gesproken zegt Matje waar het op staat. En als hij zegt dat hij goed was, dan geloof ik dat. En als hij zegt dat het beste eraf was, dan geloof ik dat ook.

Neemt overigens niet weg dat we een mooie winnaar hebben. Niks aan gestolen, en een prachtige beloning voor een zware revalidatie.

Mille 1 augustus 2020 om 21:35

Het gaat er in deze topic over dat hij zonder lekke band wel eens even had kunnen winnen. Laat het duidelijk zijn dat daar niets van aan is. Wat dat betreft zijn de cijfertjes wel duidelijk. VDP is gewoon niet altijd de beste. Gewoon aanvaarden en respect geven aan de tegenstand, zonder hun prestatie naar beneden te praten omwille van een lekke band.

Michelangelo 1 augustus 2020 om 21:52

@Mille,
Volgens mij lees je het stuk iets anders dan ik.

Ik zie De Tier nergens zeggen dat VDP wel even zou winnen zonder die lekke band. En heel veel anderen hier ook niet.

Maar wat hij wel zegt is dat hij daar de koers in zijn ogen heeft verloren. Dat zijn twee verschillende dingen.

En ik denk ook dat niemand (ook De TIer niet) iets af wil doen aan de overwinning van Van Aert. Tenminste, ook dat lees ik nergens zo terug.

Maar we zien waarschijnlijk wat we willen zien.

Samlambeej 1 augustus 2020 om 22:12
Quote:
Michelangelo 1 AUGUSTUS 2020 OM 21:15
Ik denk ook dat dit wel eens de redding geweest kon zijn voor WvA. Bij zijn demarrage zal eerst iedereen een paar tellen naar Fuglsang gekeken hebben, want die leek mij tot dat moment gewoon de sterkste. En waarschijnlijk dacht de kopgroep daar ook zo over.

Dat kunnen net de paar seconden geweest zijn die ervoor zorgden dat Wout voorop kon blijven net na de laatste onverharde strook.

Maar jij maakt je toch vaak zo ongelukkig duidelijk he Michelangelo. Wout was gewoon de sterkste vandaag. Zeker met zijn extra kilo's. Na Fuglsang loste was er nog tijd zat om die vertwijfeling (waar jij zo haarfijn je vingertje denkt op te kunnen leggen) goed te maken.

Michelangelo 1 augustus 2020 om 23:10

@Samlambeej
edit wf: geen namen verbasteren svp
Ik weet dat ik niet bij jouw fanclubje hoor. Maar ik heb geen oogkleppen op. Ook geen dqs bril. Of nationalistische gevoelens als het om fietsen gaat.

Ik doe helemaal niets af aan de overwinning van wout. Maar vraag 10 mensen wie tot op dat moment de sterkste in koers leek, en dan zeggen waarschijnlijk 10 mensen dat fuglsang dat was.

En dat heeft bettiol waarschijnlijk ook even gedacht. Net als formolo en schachmann. Eén moment van twijfel en het zijn 3 seconden extra.

Nu kwam hij met 6 seconden van de strook af. En niet met 4 of 3. Een paar tellen, maar een wereld van verschil. Iedereen zonder oogkleppen die ooit heeft gefietst snapt wat deze tellen voor verschil kunnen maken.

Was hij de sterkste? Waarschijnlijk wel. Maar koers is koers, en de sterkste wint niet altijd. Rijden ze het gaatje wel dicht, dan krijg je een ander verhaal. Wie weet had bettiol dan aan het langste eind getrokken.

Maar dat wil je waarschijnlijk niet horen zien en snappen.

Samlambeej 2 augustus 2020 om 12:11

Wat een onzin. Zo kun je alles uitleggen.
“Misschien had Bettiol wel gewonnen.”

Die werd nog gelost bij Schachmann en Formolo dus die had zeker niet gewonnen…

Gij moet nen vrejen groten duim hebben.

Michelangelo 2 augustus 2020 om 13:47

@Samlambeej,
Als je vaker naar koers gekeken hebt, dan moet je ook weten dat de sterkste niet altijd wint.
Komt van Aert met een paar tellen minder van de laatste strook af en krijgen ze het gaatje wel dicht, dan ontstaat er een nieuwe situatie. En wie weet ben je dan als “zwakste” wel in het voordeel. Op een goed moment wegglippen, en niemand die voor de ander de kastanjes uit het vuur gaat halen. Dat is al ontelbare keren gebeurd in de koers. En dat heeft niks met dikke duimen te maken. En ik kan me ook niet voorstellen dat jij voor het eerst naar de koers hebt gekeken deze week.

Maar dat alles is niet gebeurd, Als mijn tante een piemel had, dan was het mijn oom. Achteraf is het mooi wonen, etc.

Een prachtige overwinning van Van Aert. De juiste benen hebben, gespaard blijven van pech, en de juiste dingen doen op het juiste moment. En dan heb je een goede kans om te winnen. En dat heeft hij op een mooie manier laten zien.

IlPirata 1 augustus 2020 om 21:49

Kan gebeuren toch.

Samlambeej 1 augustus 2020 om 22:06

Dat als hij niet / zonder …. was hij sowieso / met zekerheid … gaat tegenstaan op den duur.

Bassobp 1 augustus 2020 om 22:49

"… jammer dat de VDP Posse er weer in meegaat…" Volgens mij zijn de meesten het hier gewoon met je eens Mille: oververhit, (dus) niet goed genoeg, etc.. Lekker stoken weer… Zucht.

Merzbow 2 augustus 2020 om 02:07

De Tier haalde de finish wel hoor. Doch OTL.

OTL DE TIER Floris Alpecin-Fenix

john 2 augustus 2020 om 12:10

Zonder lekke band zat hij er bij,en als die 14 ander niet voor hem gefinisht waren had
hij gewonnen
Ja zo lus ik er nog een paar

Hans Baas 2 augustus 2020 om 20:42

In elk geval zit het met zijn vorm, volgens zijn teamgenoot, wel goed. Dat is het enige dat ik hier uit kan halen. En dat is mooi, want er komen nog wat koersen de komende dagen. Maar iedereen hier: wat een geweldige zege voor Van Aert, een jaar na die vreselijke blessure. Held!

Taliesin 3 augustus 2020 om 15:33

De vorm is in order, hij gaat knallen. Ik ben eigenlijk erg benieuwd naar hem in Lombardije.

Headlines

Materiaalzone

Populair