Curvers wint Ridderronde van Maastricht, Dumoulin doneert aan goed doel

Curvers wint Ridderronde van Maastricht, Dumoulin doneert aan goed doel

foto: WielerFlits

donderdag 9 augustus 2018 om 09:27

Roy Curvers heeft woensdagavond de Ridderronde van Maastricht op zijn naam geschreven. De 38-jarige renner van Sunweb – die solo aankwam – ging Wout Poels en Tom Dumoulin vooraf in het na-Tourcriterium. Die laatste maakte bekend dat hij zijn startgeld doneert aan een goed doel.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het geld gaat naar Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjes, die onlangs meededen aan de Ironman Limburg. Dit is een triatlonwedstrijd waarbij 3,8 kilometer moet worden gezwommen, gevolgd door 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen.

De twee deden de triatlon om aandacht te vragen voor de spierziekte ataxie, waar Wijntjes al enige tijd aan lijdt. Hij werkte de triatlon dan ook af in een bootje, een bakfiets en in een speciale rolstoel.

“Ik hoorde overal in het nieuws over Mathon en Glenn. Ik vond het verhaal zo mooi, dat ik meteen heb besloten om mijn startgeld te schenken aan de stichting voor spierziektes”, aldus Dumoulin tegenover L1.

Van Aert wint dernycriterium Antwerpen
Bij de vrouwen was het Marianne Vos die op het hoogste schavot stond. De renster van WaowDeals bleef haar ploeggenote Sabrina Stultiens voor. De Amerikaanse Coryn Rivera – uitkomend voor Sunweb – moest genoegen nemen met de derde plaats.

In Antwerpen werden er eveneens rondjes om de kerk gereden, maar dan achter de derny. Wout van Aert kwam er als winnaar uit de bus, voor zijn landgenoot Timothy Dupont en de Nederlander Fabio Jakobsen. Blikvanger Primoz Roglic viel net naast het podium.

Dit artikel delen:

28 Reacties

Dat 9 augustus 2018 om 09:33

Wie wist er ook alweer zeker dat Poels hier zou winnen? Toch ongekende spanning dus ;)

0
disodium 9 augustus 2018 om 10:39

Goed, mooi en royaal opgelost van Dumoulin na het “gedoe” over het startgeld van verleden jaar. De prestatie van Mathon en Glenn tijdens de Iron Man Maastricht was indrukwekkend

0
marehoek 9 augustus 2018 om 10:53

Dumoulin heeft weer bewezen , dat hij
niet alleen hard kan fietsen.
Maar dat hij ook zijn hart op de juiste plaats
heeft zitten

0
Lopopodium 9 augustus 2018 om 11:04

Zou het wel eens (recentelijk) gebeurd zijn dat een renner in zo’n criterium ‘wint’ maar eigenlijk niet had mogen ‘winnen’? Per ongeluk, of met opzet.

Je zou denken dat Jan, Kees of Henk ook wel eens met z’n naam als winnaar wil pronken, en het niet altijd maar aan de welbekende professionele wielrenners wil laten. Wielrennen is elkaar (een beetje) flikken, nietwaar…?

0
BenderBeach 9 augustus 2018 om 11:15

Pjotr Havik nog deze week toch?

0
Pedalo 9 augustus 2018 om 11:17

Dat gebeurt niet…hier wordt je later in belangrijke wedstrijden op afgerekend of je wordt niet meer uitgenodigd. En voor kleinere renners is die 500 euro of zoiets belangrijker dan winnen.

0
leegloper 9 augustus 2018 om 11:18

http://www.wielerflits.nl/nieuws/387627/tom-dumoulin-wint-limburgse-sprint-in-heerlen-yves-lampaert-wint-in-putte.html

Quote:
Beekman – 4 augustus 2018 om 10:27 – Bewerkt op 04 augustus 2018 om 10:29
Ik ben er geweest, als je de sprint gezien had dan was het toch wel een heel slechte voorstelling, het draait meer uit op een domper. Uiteraard wist ik van tevoren al dat Dumoulin hier mocht winnen en Riveira bij de dames, woensdag in Maastricht, Poels winnaar en Vos bij de dames. Gelukkig is het gezellig in Heerlen, anders ging ik niet eens meer kijken, dat zijn toch wel heel erg slechte uitvoeringen wat dat betreft.
Quote:
john – 4 augustus 2018 om 13:29
Die gast moet zich schamen om niet voor eigen volk te fietsen AS woensdag , nou zien die sjengen wat voor een gast dat is vorig jaar reed hij er wel door een gulle (10.000 euro) prive sponsor maar nou kunnen ze stikken

http://www.wielerflits.nl/nieuws/387085/tom-dumoulin-en-marianne-vos-winnen-in-chaam.html

Quote:
Beekman – 2 augustus 2018 om 10:48
“Moeten”winnen kunnen ze er beter bij zetten, Dumoulin wint vrijdag ook in Heerlen, Riveira bij de dames, en woensdag wint Poels in Maastricht bij de mannen, en Vos bij de vrouwen, hoe voorspelbaar is dit, en toch zie je steeds bij dit soort criteriums dat er mensen zijn die denken dat hier serieus gekoerst word.
0
Veloburto 9 augustus 2018 om 11:20

@leegloper, wat is jouw punt? Dat er hier mensen zijn die vooroordelen hebben die niet kloppen? Dan kun je de hele dag wel bezig blijven op dit forum

0
leegloper 9 augustus 2018 om 11:26

@Veloburto,
Antwoord op de vraag van Dat.

0
Veloburto 9 augustus 2018 om 11:27

Maar als Curvers iets wint is er toch bij voorbaat niet serieus gekoerst?

0
leegloper 9 augustus 2018 om 11:27

@Lopopodium,
Ooit werd Max van Heeswijk derde in een criterium en kreeg daar veel gezeik mee. Hij was verbaasd. Hij zei dat hij wist dat de eerste vast lag, maar voor de derde plaats kon je zeker wel sprinten? Ik kan het artikel niet meer terugvinden.

0
Col du Bramont 9 augustus 2018 om 11:31

@Lopopodium.

De afspraken niet respecteren door de profs komt hoogst zelden voor in een criterium. De organisatie die de renners betaalt bepaalt ook wie men op het podium wil zien. Das logisch, betaal je fors voor de tourwinnaar dan wil je ook dat ie op het podium komt en liefst wint.
Respecteer je de afspraken niet dan heb je een probleem, contracten, startgeld etc.
Bij de Draai vd Kaai waar geen grote namen aan de start staan wordt wel echt gereden.
Bij de Acht van Chaam heeft met dat ook wel eens geprobeerd maar dat beviel toch niet, meen dat daar zelfs even UCI punten te verdienen waren.

Overigens ook bij de amateurs worden en zeker werden wel eens afspraken gemaakt bij criteriums, de beste renners rijden dan niet tegen elkaar maar maken afspraken wie wanneer wint.
Lang geleden in de tijd dat Amstel een sterke amateur ploeg sponsorde was de Amstel combine een bekend zo men wil berucht begrip in het peloton.

Een prof criterium gaat volgens bepaalde regels en die moet je respecteren, op het podium zie je de grote naam en/of de lokale coureur.

0
tijnh 9 augustus 2018 om 11:40

Heerlijk om te lezen, maar het is dus wel gebeurd dat een amateur er met de winst vandoor gaat: https://nos.nl/op3/artikel/2122925-amateur-18-klopt-wielerprofs-in-criterium-tegen-alle-afspraken-in.html

0
Scott Sunderland 9 augustus 2018 om 11:55

Criteriums zijn shows waarin de mensen wielrenners kunnen bekijken. Het is een schouwspel. Een stukje theater. Niks mis mee. Maar er is geen sprake van een echte wedstrijd en dus ook geen echte overwinning.

0
Brummel 9 augustus 2018 om 12:06

Huh? de Ridderronde staat toch gewoon op de WT-kalender? Curvers heeft zijn hoogtestage gewoon goed afgestemd.

0
hophop 9 augustus 2018 om 12:13

Toch jammer van de huidige “format” van de meeste criteriums ; waarom hadden we dat vroeger niet door. Maar ja toen hadden we Wout !!!!! Gelukkig vanaf maandag BinckBank.

0
john 9 augustus 2018 om 13:07

Leegloper wat wil je hier mee zeggen !!!! .Toen ik die reactie plaatste was er nog helemaal geen spraken dat er iemand 15.000 euro zou geven aan die renner en net als vorig jaar komt hij er alleen fietsen als er eentje zo gek is om een hoop geld te geven . En ja nou hangt hij ook nog een de gulle gever uit door zijn start geld weg te schenken aan een goed doel

0
yougo1983 9 augustus 2018 om 13:31

@tijnh dat is een leuk artikel inderdaad! Maar ik heb begrepen dat de meesten toch liever een show zien dan een echte wedstrijd met nadruk op strijd. Check de reacties hier maar: http://www.wielerflits.nl/nieuws/388314/stuyven-en-havik-winnen-criterium.html

0
Col du Bramont 9 augustus 2018 om 14:03

sommigen schijnen nog steeds niet de kern en essentie van een prof criterium te begrijpen. Een organisatie betaalt startgeld voor de mannen die het publiek willen zien, de uitslag staat feitelijk vast, de mannen voeren een showtje op om het publiek dat ook niet achterlijk is te vermaken.
Het heeft niets met wielersport te maken, geen probleem want we zien bijna elke dag wel een mooie koers op TV of als we willen kunnen naar een amateur wedstrijd kijken.
Een prof criterium kan ook alleen maar bestaan bij de gratie van een geregisseerde wedstrijd waar de profs op de automatisch piloot wat rond rijden, betaald krijgen en het podium vooraf min of meer vaststaat. Heldere spelregels, take it or leave it.

Of je dat een bezoek waard vindt moet je zelf maar bepalen :). Het is geen verplichting.

0
Plavka 9 augustus 2018 om 15:11

In het verleden was er wel degelijk een keer, dat de afspraken niet gerespecteerd werden en betreffende renner heeft de grootste zeik gehad en werd daarna niet meer gecontracteerd. Dat moet in 1990 of in 1991 geweest zijn en het betrof de ronde van elsloo, toen ook nog een na-tour criterium. Het betrof een TVM renner, maar ik ben zijn naam kwijt, voornaam martin en nog iets.

0
Plavka 9 augustus 2018 om 15:36

Martin Schalkers

0
Col du Bramont 9 augustus 2018 om 15:49

Je bedoelt niet Danny Nelissen in 1990 als prof debuteerde in Elsloo toen een criterium met klimtijdrit en deze meteen won?
Dat kon nog wel :). Klimtijdrit en hij kwam uit de buurt.
In de tijd dat Raas nog reed was het simpel, hield je je niet aan de afspraken werd je gewoon de hekken ingereden. Hij bepaalde de uitslag van een criterium waar uiteraard met de belangen vd organisator rekening werd gehouden.
Was er veel geld te verdienen dan regelde Raas wie wat kon verdienen. Tsja het zijn profs en dan gaat het om de centen.

0
Koel 9 augustus 2018 om 16:07

john – 9 augustus 2018 om 13:07
Dumoulin had ook een bedragje aan jou “weg kunnen schenken”, voor een cursusje Nederlands bijvoorbeeld…

0
Beekman 9 augustus 2018 om 16:29

Limburger Roy Curvers heeft hier voor zijn afscheid in dit Limburgs criterium net als Bram Tankink "mogen" winnen, was dus niet per toeval. Misschien gaan ze nu op de verrassingstour i.p.v. op de voorspelbare uitslag, en mogen afscheid nemende renners met de "eer" gaan strijken. Ik had in ieder geval drie van de vier winnaars voorspeld voor de onnozelaars die menen dit te moeten controleren, wellicht ook van die figuren die menen dat hier serieus gekoerst word. Verder nog even een correctie, toch wel knap dat iemand die niet eens aan de start stond hier als tweede vermeld word, Sabrina Stultiens stond wel aangekondigd maar was niet daar, de tweede was ook geen ploeg genote van Vos, haar naam ben ik ff kwijt. Stond gisteravond ook al zo in de Krant van L1, waarschijnlijk klakkeloos over genomen.

0
Plavka 9 augustus 2018 om 16:39

Nee, ik bedoelde de wedstrijd van de profs, die was altijd na de klimtijdrit op de maasberg. Danny won toen zijn eerste wedstrijd als prof waar hij aan meedeed. Het kan ook een jaar eerder of later zijn geweest dan 1990.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone