Curvers wint Ridderronde van Maastricht, Dumoulin doneert aan goed doel
foto: WielerFlits
donderdag 9 augustus 2018 om 09:27

Curvers wint Ridderronde van Maastricht, Dumoulin doneert aan goed doel

Roy Curvers heeft woensdagavond de Ridderronde van Maastricht op zijn naam geschreven. De 38-jarige renner van Sunweb – die solo aankwam – ging Wout Poels en Tom Dumoulin vooraf in het na-Tourcriterium. Die laatste maakte bekend dat hij zijn startgeld doneert aan een goed doel.

Het geld gaat naar Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjes, die onlangs meededen aan de Ironman Limburg. Dit is een triatlonwedstrijd waarbij 3,8 kilometer moet worden gezwommen, gevolgd door 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen.

De twee deden de triatlon om aandacht te vragen voor de spierziekte ataxie, waar Wijntjes al enige tijd aan lijdt. Hij werkte de triatlon dan ook af in een bootje, een bakfiets en in een speciale rolstoel.

“Ik hoorde overal in het nieuws over Mathon en Glenn. Ik vond het verhaal zo mooi, dat ik meteen heb besloten om mijn startgeld te schenken aan de stichting voor spierziektes”, aldus Dumoulin tegenover L1.

Van Aert wint dernycriterium Antwerpen
Bij de vrouwen was het Marianne Vos die op het hoogste schavot stond. De renster van WaowDeals bleef haar ploeggenote Sabrina Stultiens voor. De Amerikaanse Coryn Rivera – uitkomend voor Sunweb – moest genoegen nemen met de derde plaats.

In Antwerpen werden er eveneens rondjes om de kerk gereden, maar dan achter de derny. Wout van Aert kwam er als winnaar uit de bus, voor zijn landgenoot Timothy Dupont en de Nederlander Fabio Jakobsen. Blikvanger Primoz Roglic viel net naast het podium.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2018 19:56
Het is niet overal hetzelfde in de criteriums, zoals sommigen onterecht en ongefundeerd beweren.

Enkele criteriums hebben het omniumconcept. Als de favoriet zijn tijdrit dan verziekt, krijg je hem onmogelijk nog op het hoogtse schavot. Dat kan dan alleen als de renner in kwestie in de twee andere onderdelen overal als eerste doorkomt. Maar dat gebeurt niet, omdat de “kleine” renners premies binnen willen halen en er echt voor rijden. Dat echte rijden is natuurlijk relatief, maar wij wf’ers houden ze echt niet bij.

De organisatie stuurt uiteraard bij tijdens de koers en doet dat met behulp van de ervaren rotten in het peloton. In de bus wordt er dan even overlegd.

Veel lezers hier onderschatten de inspanningen. Het is, om een scheve situatie recht te zetten, soms echt wel even bikkelen voor de renners.
9 augustus 2018 21:08
Waarom staat de subkop over van aert boven een alinea die nog over het voorgaande gaat?
10 augustus 2018 12:54
Ik dacht dat hier alleen ervaren volgers aan het woord kwamen, maar dit gezeur over de criteriums bewijst het tegendeel. Vooraf bepalen de gezagsdragers in het peloton, wie er mag winnen, daarbij rekening houdend met de wensen en verlangens van de organisatie, die vooraf de "gezagsdragers" hebben geraadpleegd. Deze gang van zaken is bijna even oud als het wielrennen zelf. Ik was zelf ooit betrokken bij de organisatie van een profronde, maar dat was in de tijd dat het peloton maar één gezagsdrager had en dat was Jan Raas, met Knetemann, Kuiper en Decauwer als assistenten. En vergeet ook de rol van Peter Post richting organisatie niet. Het "toneelspel" was meestal goed, het publiek ilde meestal dezelfde winnaar als Raas. Dus men dronk een glas , deed daarna een plas en alles bleef ook het jaar daarna zoals het was ! Ook volgend seizoen en ook zondag in Etten-Leur. Zetten we daar in op een tweestrijd Froome-Dumoulin of gaan we toch voor Thomas? Het peloton weet het al lang....

Reacties zijn gesloten.