Contador stopt na Vuelta

maandag 7 augustus 2017 om 10:45
Contador stopt na Vuelta

Alberto Contador neemt na de Vuelta a España afscheid als profrenner. Dat laat de 34-jarige renner van Trek-Segafredo weten in een boodschap op Instagram.

“Het is een beslissing waar ik lang over nagedacht heb. Ik denk dat er geen betere plek is om afscheid te nemen dan in eigen land. Ik ben ervan overtuigd dat het drie prachtige weken gaan worden”, aldus Contador.

Gracias a [email protected]! Thanks to all!

Een bericht gedeeld door Alberto Contador (@acontadoroficial) op

Dit artikel delen:

105 Reacties

Bergje over 7 augustus 2017 om 10:59

Nou dat was het dan Bertje, dank! Altijd genoten van zijn manier van koersen, vooral toen hij top was….Wat een aanvaller! Altijd een dubbel gevoel gehad bij het "afpakken" van zijn 3e touroverwinning.
Ik wens hem nog een mooie afsluitende Vuelta, hopelijk een mooie ritwinst! Klassement verwacht ik eigenlijk niet.

vevie 7 augustus 2017 om 11:00

We zullen je missen, Bert. Bedankt voor de mooie jaren!

RubenAV 7 augustus 2017 om 11:02

Alberto, maak er nog een laatste prachtige Vuelta van! Jarenlang genoten van zijn manier van koersen, ik zal het gaan missen.

Secondant 7 augustus 2017 om 11:03

Toprenner, maar het is goed dat er van deze generatie renners langzamerhand afscheid genomen gaat worden. Is niet van onbesproken gedrag, en verliest daardoor toch wat geloofwaardigheid.

Goed van zijn manier van koersen genoten, zei het altijd met een bijsmaak.

vevie 7 augustus 2017 om 11:04

Hij had zeker nog 2 a 3 jaar meegekund. Maar een renner als Contador wilt meedoen voor de winst en hij kreeg door dat dit er helaas niet meer in zat. Ik snap zijn keuze, dus. Nogmaals bedankt voor alle mooie sportmomenten die jij ons hebt gegeven!

Noud89 7 augustus 2017 om 11:04

Enorm van hem genoten, en hopen op een laatste mooie prestatie van hem deze Vuelta. Verstandig dat hij stopt want het wordt ieder jaar toch een beetje minder. Hoop wel dat er nu geen berichten meer verschijnen dat hij toch weer doorgaat.

Tuubke 7 augustus 2017 om 11:04

Einde van een tijdperk. Er zijn niet zo veel renners die ik zal missen als ze stoppen, maar Contador is er zeker een van. Altijd in voor een stunt, aanvallen als het kan – zo zijn er veel te weinig.

Aristos 7 augustus 2017 om 11:07

Secondant slaat de spijker op zijn kop.

kartje 7 augustus 2017 om 11:08

Het ga je goed Alberto! Je bent altijd één van mijn favoriete renners geweest. Je was één van de laatste fladderende klimmers, die altijd wou strijden zelfs al zat je in een verloren positie.
Nu nog 3 weken lang knallen en hopelijk mag je nog eens je “pistolero” bovenhalen.
Dit jaar toch nog steeds aardig gestreden met een schitterende parijs-nice, maar ook steeds op de dichtste ereplaats in Catalunya en Baskenland, Ruta Del Sol. Dan ben je nog lang niet versleten.
We zullen je in elk geval zeker missen!

Je trouwe fan en bewonderaar,
kartje

Alban 7 augustus 2017 om 11:08

Eerst zien dan geloven :). Als hij zich goed voelt zegt hij immers ook dat het slecht gaat. Misschien is de boodschap nu dat hij doorgaat :).

Verder op zich eens met Secondant. Was eerst nooit fan, idem voor Valverde, ook vanwege die bijsmaak, maar in de loop der jaren ga je ze, soms ook vanwege menselijker prestaties (nou ja) toch waarderen. Kijken of ik dat ook met Froome ga hebben…

Contadoristas 7 augustus 2017 om 11:08

Ik ga hem missen.. Hopelijk nog een mooie overwinning

schlunzi 7 augustus 2017 om 11:11

we gaan je missen! de enige renner, die alle rondes drie keer won! chapeau!!!

Chaba 7 augustus 2017 om 11:11

Goede keuze lijkt me zo. Toch duidelijk niet meer de klasse om mee te doen voor het hoogste schavotje. Als Spanjaard afscheid nemen in de Ronde van je eigen land voor eigen publiek, mooier kan niet. Nu hopen dat er andere renners durven te verliezen en de boel vroeg in de brand willen steken, want dat zie je steeds minder.

Baukema Tomoulin 7 augustus 2017 om 11:11

Wauw, die rit in de tour dat Rasmussen, in het geel, door Rabobank uit de tour werd gehaald en Contador zijn eerste pakte was mijn eerste keer live bij het wielrennen. Ondanks het ‘schandaal’ heeft wielrennen mij nooit meer losgelaten. Bedankt Contador!

wielerfan95 7 augustus 2017 om 11:11

Als hij uit zou vallen, dan zie ik hem er nog wel een jaar aan vastknopen. Ik hoop nog op een gigantische stunt en dat hij afscheid kan nemen als recordhouder.

castroviejo 7 augustus 2017 om 11:13

Jammer maar logisch besluit. Hopelijk kan hij nog één keer de Vuelta winnen. Gelukkig staat er met Landa en De La Cruz zijn er wel weer wat nieuwe Spaanse toppers want lang zag het ernaar uit dat er geen opvolging was voor Purito, El Pistolero en El Imbatido.

Geit in mijn Kelderman 7 augustus 2017 om 11:14

Man, wat ga ik deze held missen. Het gaat je goed Alberto! Voor mij ben je een van mijn favoriete renners aller tijden.

hartstikkebedankt 7 augustus 2017 om 11:14

Grote renner met een fantastische stijl. Verdient wat mij betreft nog een rit te winnen in zijn allerlaatste Vuelta. Snap zijn moment van stoppen, op het tandvlees 9e worden in de Tour en niet bij machte een bergrit af te maken vanuit de vlucht, dat past niet bij zo’n grote ronderenner.

Johnny7 7 augustus 2017 om 11:15

Neeeeeeeeee :( !!!
Wielrennen is kapot nu.

Team Spaak 7 augustus 2017 om 11:16

Adios Alberto het ga je goed.
Ondanks dat ik ervan overtuigd ben dat je lang niet altijd schoon hebt gereden, heb ik wel altijd van je aanvalslustige rijstijl genoten!!!

HoofdIsVrij 7 augustus 2017 om 11:16

Mollema volgend jaar weer kopman in de Tour? Of gaat Trek nog een andere topper binnenhengelen?

Arema Pro Cycling Team 7 augustus 2017 om 11:18

Alle balle weer op Bauke dan bij TREK?

Romāns Vainšteins 7 augustus 2017 om 11:21

Niks bijsmaak, gewoon 3 tours, 3 giri en 3 vueltas. Mooist qua stijl en klimmend en met heldhaftige aanvallen zijn rondes winnend. Het zal nog wel eens een eeuwigheid kunnen duren voor er een vergelijkbare coureur opstaat.

stijnv10 7 augustus 2017 om 11:22

Een van de meest stijlvolle klimmers ooit en door zijn manier van koersen altijd een genot om naar te kijken. Het gaat je goed Alberto!

Japsie 7 augustus 2017 om 11:29

Jammer, had gehoopt dat hij nog een keertje Giro-Vuelta zou doen volgend jaar. We gaan deze man missen, maar voor het missen nog drie weken genieten van Alberto in de zinderende hitte van de Vuelta. Froome is gewaarschuwd.

Headlines

Materiaalzone

Populair