Contador stopt na Vuelta

maandag 7 augustus 2017 om 10:45
Contador stopt na Vuelta

Alberto Contador neemt na de Vuelta a España afscheid als profrenner. Dat laat de 34-jarige renner van Trek-Segafredo weten in een boodschap op Instagram.

“Het is een beslissing waar ik lang over nagedacht heb. Ik denk dat er geen betere plek is om afscheid te nemen dan in eigen land. Ik ben ervan overtuigd dat het drie prachtige weken gaan worden”, aldus Contador.

Gracias a [email protected]! Thanks to all!

Een bericht gedeeld door Alberto Contador (@acontadoroficial) op

Dit artikel delen:

105 Reacties

Pantani77 7 augustus 2017 om 11:37

Querer es poder, gracias voor de geweldige en gedenkwaardige wielermomenten die je mij hebt bezorgd.

T80JZ 7 augustus 2017 om 11:37

Alberto bedankt.
Je aanvallende manier van wielrennen heeft de sport de laatste jaren veel leuker gemaakt.

Hollandstrots 7 augustus 2017 om 11:38

Poehh wel even slikken. @Secundant Glashard bewezen geen enkel voordeel te hebben gehad bij het winnen van die 3e tour en toch hem worden ontnomen vindt ik verdrietig. Of het nu vlees was of een vervuild supplement hij heeft hem op eigen kracht gestreden en gewonnen. De grootste wielrenner van afgelopen decennia. Kleine Contador stond overal op het podium waar hij aan meedeed afgelopen voorjaar.

edit WF: geen insinuaties en ontopic svp

Het gaat hier over Contador en deze man bracht spanning en avontuur in elke wedstrijd. We gaan hem erg missen. Bedankt Alberto ik heb enorm van je genoten.

Sagan=hulk 7 augustus 2017 om 11:39

Na Purito stopt ook Contador voor Valverde. En Valverde blijft maar winnen.

Mooie carrière heeft Contador gehad, al werd het wel minder en minder de laatste jaren. Hopelijk kan hij nog éénmaal de Vuelta op z’n kop zetten.

debbie1998 7 augustus 2017 om 11:41

Wat ook zo mooi was van hem, dattie samen met Armstrong in 1 ploeg zat tijdens de Tour. Die amerikaan in het geel, en Contador er keihard vandoor gaan. Schitterend!

Frits des Jeux 7 augustus 2017 om 11:42

Zouden ze zich bij Trek nu goed voelen? Mollema als vaste kopman voor de Tour afschepen met een kopmanschap in de Giro wat hem zichtbaar niet lag en dan deze renner, die al over zijn top was vastleggen zijn zoveelste flater in de Tour als kopman voor het klassement in de laatste jaren laten maken en er dan maar mee stopt.

Nu lijkt mij Mollema de laatste die snel zijn moraal laat knakken, maar bij deze ploegleidig had het goede gevoel toch een deukje opgelopen.

Volgende bericht zal wel zijn dat Hernandez stopt en de tweet van Oleg verheug ik mij op!

bramxq 7 augustus 2017 om 11:42

Alberto Contador, toch echt mijn favoriete renner en tevens mijn idool. Het dansen op de pedalen geeft mij kriebels. De mooie aanval in de giro op de Etna blijft me bij, ook de terugkomst op de mortirolo. Maar zeker ook de laatste jaren wanneer die het hoogste schavotje niet wist te behalen. Ik heb van je genoten, el pistolero! Bedankt voor alles en rijd ze er nog een keer af in de Vuelta!

Rondo 7 augustus 2017 om 11:46

Top renner, mooi carrière, mooi mens.
Allos ballon a Bauke, de enige kopman voor Trek in de tour van 2018!

NCK17 7 augustus 2017 om 11:46

3 keer de tour, 3 keer de vuelta en 3 keer de giro in het huidige peloton komt er niemand in de buurt van die erelijst.

Wheely 7 augustus 2017 om 11:49

Jammer maar verstandig want hij is inmiddels wel over zijn top, hopen dat hij nog een keer kan vlammen in de Vuelta.

Cyclingbruh 7 augustus 2017 om 11:51

@frits des jeux

Tuurlijk zijn ze daar blij mee. 2 jaar geleden nog reed Contador een beter klassement in de tour dan Bauke ooit heeft gedaan, na een loodzware giro. Bauke heeft nu een mooie etappe gewonnen, maar is gewoon geen top klassementsman, en zal dat ook niet meer worden.

Thailand 7 augustus 2017 om 11:53

Nou dat is het dan idd. Einde van het tijdperk ‘Bertje’. Altijd genoten van hem, prachtige renner, hopelijk zien we hem terug in een andere rol.

klootje kriekeljon 7 augustus 2017 om 11:53

Debbie, omdat Armstrong een coup pleegde terwijl Alberto de kopman zou zijn.
Ook hier nog nooit zoveel moeite met het afscheid van een renner gehad.

De ultieme doet la ultima.

Chaba 7 augustus 2017 om 11:54

Ik neem aan dat door het afscheid van Contador eraardig wat budget vrijkomt. Ook een Zubeldia heeft afscheid genomen. Daarnaast het gerucht dat Theuns vertrekt naar Lotto. Voorlopig nog geen grote aankopen maar ik verwacht toch nog wel wat versterkingen.

ronddraaien 7 augustus 2017 om 11:55

@hollandsetrots
Hij is tijdens de Tour betrapt op een spierversterkend middel. De “glasharde bewijzen dat hij geen voordeel had”, mag je me even tonen. Daarnaast werd toen in zijn bloed ook abnormaal grote hoeveelheden plastic gevonden, die in quasi alle gevallen op bloedtransfusies wijzen. Omdat het “quasi” alle gevallen is, wou Rabin hem hier (bloeddoping) niet voor vervolgen, enkel voor de clenbuterol.

bartje 7 augustus 2017 om 11:55

Wielerhistorie!

https://m.youtube.com/watch?v=SlLLgBdBtpQ

Thailand 7 augustus 2017 om 11:58

@Cyclingbruh, Bauke kan echt wel wat in een klassement. Alleen is hij echt iemand die een dijk van een ploeg nodig heeft, en die heeft en krijgt hij niet. Als hij bij bijv. BMC of Sky had gereden had hij al 2x podium gereden in de tour.
Dan ben je wmb erg goed, maar inderdaad niet top zoals Contador dat wel was met 8 grote rondes op zijn palmares.

nederbelg 7 augustus 2017 om 11:59

Voor mij blijft zijn tegelijk meest onbesproken en meest tot de verbeelding sprekende prestatie zijn succesvolle terugkeer na zijn hersenoperatie aan het begin van zijn carrière. Verder steek ik immers sinds de Pedro Delgado-ontnuchtering ettelijke decennia geleden voor geen enkele GC-man mijn hand in het vuur (ok, ik zal een uitzondering maken voor Maxime Montfort ;-)

Cyclingbruh 7 augustus 2017 om 12:02

@thailand

Dat zou best kunnen, maar als die bij zo’n ploeg had gereden was hij natuurlijk een knecht voor Froome of Porte geweest i.p.v voor Contador.

TeamNL 7 augustus 2017 om 12:03

Jammer! Zijn gevecht met Rasmussen in 2097 was fantastisch! Heerlijke manier van rijden maar altijd een naar bijsmaak(je) gehad.

Het is toch een generatie renners waar we straks afscheid van nemen. Boonen, Contador, Valverde, Sanchez, Gilbert… toppers met een nare bijsmaak.

Opvolger misschien wel Uran of Tejay van Garderen?

Scott Sunderland 7 augustus 2017 om 12:08

In hoeverre zou Trek zich hiermee bemoeit hebben ? Ze hadden aanvankelijk ook plannen met hem als kopman voor de komende jaren. Maar het bleek toch dat Contador nog wel de vechtlust heeft om voor een grote ronde te gaan, maar niet de benen. Je kon hem dus ook niet meer echt uitspelen als kopman de komende jaren terwijl hij wel ongetwijfeld het salaris heeft van kopman. Benieuwd of Bahrein alsnog een bod gaat doen…

Ik was geen fan van Contador. Maakt niks uit. Alleen al op deze website had hij er genoeg.

kelderfan 7 augustus 2017 om 12:10

Jammer dat Contador gaat stoppen. Altijd in de aanval en dat is wat je toch wil zien in deze sport.

NDI22 7 augustus 2017 om 12:23

Jammer. Wat heb ik als kijker genoten van zijn manier van koersen. Ik denk dat hij met een gematigde manier van koersen nog wel podium kan rijden in een grote ronde maar dat zit er gewoon niet in bij hem. Het is alles of niets. Vroeger lukte het vaak wel, de laatste paar jaar steeds minder.

LucasR 7 augustus 2017 om 12:25

Heel erg jammer, doch begrijpelijk. Mijn favoriete renner van de afgelopen tien jaar. Ik had gehoopt dat hij nog een paar jaar door zou gaan als rittenkaper en wegkapitein, gewoon omdat het mooi is om hem in het profpeloton te zien rondrijden, maar ik begrijp dat je daar met een dergelijk palmares weinig trek (no pun intended) in hebt.

Kosmonaut 7 augustus 2017 om 12:26

Symphatieke vent, en aanvallende stijl van koersen. Toch onbegrijpelijk hoe deze man altijd is bewierrookt. Naast het clenbuterol verhaal inderdaad de weekmakers in het bloed en natuurlijk zakje A.C. in operacion Puerto. Waar anderen zoals Valverde nog altijd worden beschimd is Bertje altijd een held. Onbegrijpelijk en hypocriet. Ik zal hem in ieder geval niet missen.

Headlines

Materiaalzone

Populair