Contador stopt na Vuelta

maandag 7 augustus 2017 om 10:45
Contador stopt na Vuelta

Alberto Contador neemt na de Vuelta a España afscheid als profrenner. Dat laat de 34-jarige renner van Trek-Segafredo weten in een boodschap op Instagram.

“Het is een beslissing waar ik lang over nagedacht heb. Ik denk dat er geen betere plek is om afscheid te nemen dan in eigen land. Ik ben ervan overtuigd dat het drie prachtige weken gaan worden”, aldus Contador.

Gracias a [email protected]! Thanks to all!

Een bericht gedeeld door Alberto Contador (@acontadoroficial) op

Dit artikel delen:

105 Reacties

WernerFranke 8 augustus 2017 om 08:37

@alto de angliru
Alles wat ik zei, word door de meeste anti-dopingexperts als waarheid aangenomen. Deze veronderstelling heeft als enige een sluitend antwoord op alle bloedresultaten, Fuentes-lijsten, werking van het Spaanse gerecht en gelekte dossiers. Is dit ook correct? Hoogstwaarschijnlijk het meeste/alles wel, maar omdat het Spaanse gerechtshof onwaarschijnlijke bochten maakte in het dossier en hier nooit uitleg bijgaf, en recent ( http://www.wielerflits.nl/nieuws/266950/namen-bij-bloedzakken-fuentes-niet-openbaar.html ) besliste om nooit de zaken op te klaren, zullen de Contador fanboys altijd kunnen zeggen dat het nooit zwart op wit is gezegd. De zaak Contador was een hele, hele vieze juridische strijd tussen het WADA en de UCI onderling om wie de dopingbevoegdheid had, maar ook met het Spaanse gerecht. De resultaten van het WADA werden door de UCI niet aanvaard, maar er werden dan wel geen gelijkaardige testen gedaan. De ontdekking van het Spaanse gerecht zijn om privacyredenen nooit bij de UCI of het WADA geraakt. Zo heeft Contador drie middelgrote bronnen aan info, die samen één gigantische beerput zou zijn.
De UCI ondernam te weinig actie, het WADA en het Duitse gerecht die bewijzen hadden, durfden geen actie ondernemen uit schrik voor juridische gevolgen, het Spaanse gerecht ondernam te veel acties in de foute richting. Was Contador een Amerikaan of een Duitser, hij was kapot.

Vlinder 8 augustus 2017 om 09:27

Wat ongelofelijk jammer en wat zal ik het ‘dansen op de pedalen’ en de aanvalslust van hem missen! Het zat er aan te komen maar toch…. ik wil het eigenlijk gewoon niet. Ook al is het logisch en een goed moment.

mark vv 8 augustus 2017 om 09:27

Wat een bedweeters zeg hier met lang draadige onzinnige complot theorieën. Zogenaamd goed wetend hoe het zit. Ik heb jaren genoten van deze toprenner. Zo zullen er meer moeten zijn.

Romāns Vainšteins 8 augustus 2017 om 09:33

Tuurlijk deed Contador gewoon mee in het spelletje maar dat doet niets af aan zijn carriere.

Enkel die tour van 2007 was ie eigenlijk gewoon verslagen door Rasmussen, in 2008 is hem de kans op een tourzege in de vorm van zijn leven ontnomen maar dat leverde wel meteen een giro + vuelta op.

Simon1 8 augustus 2017 om 11:24

zijn verleden daar gelaten, hij was schittend in Parijs – Nice van dit jaar. Zijn bereidheid om alles of niks vallen te doen zal ik herinderen.

Headlines

Materiaalzone

Populair