Contador krabbelt terug: “Waarschijnlijk blijf ik koersen”

Contador krabbelt terug: “Waarschijnlijk blijf ik koersen”

foto: Sirotti

zaterdag 9 april 2016 om 20:53

Alberto Contador heeft na zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland een opvallende uitspraak gedaan. El Pistolero, inmiddels 33, greep de macht in de klimtijdrit rond Eibar en zegt nog niet te willen stoppen. “Onlangs heb ik nagedacht over mijn toekomst en daarbij mijn directe omgeving betrokken. Waarschijnlijk blijf ik koersen”, vertelt hij op de ploegsite van Tinkoff.

“Ik ben er zeker van dat dit niet mijn laatste keer hier was”, zegt Contador, die eerder dit jaar al dichtbij eindzeges was in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Beide keren strandde hij op enkele seconden. “Om eerlijk te zijn, vind ik het niet leuk om tweede te zijn. Dit is een mooie overwinning na die tweede plaatsen. Ik ben mij er van bewust dat het niveau in het peloton altijd heel hoog is en de concurrentie is altijd erg sterk. Echter, het is goed om dit deel van het seizoen af te sluiten en mijn hoognodige rust te pakken met een zege op zak.”

De overwinning draagt de Spanjaard op aan zijn ploegbaas. “Het is een hele lastige koers. Hier kunnen duizenden dingen gebeuren. Als ik daar aan denk, lijkt het ongelooflijk dat ik gewonnen heb. Ik wil deze zege opdragen aan de fans en Oleg Tinkov vanwege zijn steun, zijn passie en omdat hij dit team leidt. Deze winst gaat naar hem”, aldus Contador.

Dit artikel delen:

38 Reacties

Romāns Vainšteins 9 april 2016 om 20:56

Goed zo ! Volgend jaar misschien nog eens giro – vuelta dubbelen en dit jaar er alles aan doen om die gekke FRoome te verslaan !

Romāns Vainšteins 9 april 2016 om 20:57

Cancellara, ook gij AUB, blijf !!!!

TykkeThor 9 april 2016 om 20:59

Dit kon je natuurlijk al vanaf het moment dat hij zijn afscheidsseizoen aankondigde zien aankomen, maar desondanks een mooi bericht voor het wielrennen :)

robotour 9 april 2016 om 21:00

@RV en Purito met Sammy Sanchez mogen die wel met pensioen ?;)

LucasR 9 april 2016 om 21:20

Nee die moeten ook blijven! Contador, Cancellara, Sanchez, Purito. Allemaal kleuren ze de koers! Froome mag wat mij betreft wel met pensioen. ;-)

FondriestTF3 9 april 2016 om 21:42

Prachtig op de fiets maar de verbale diarree van deze man… Vermoeiend.

Romāns Vainšteins 9 april 2016 om 21:43

Purito zou ik niet echt missen en Sammie ook niet per se maar ik ben niet de enige wielervolger dus als dat het wisselgeld is, waar moet ik tekenen ?

LucasR 9 april 2016 om 21:53

Zoals Sammie van de week won vond ik mooi hoor! En ondanks zijn afwachtende gekoers, kan ik van die vinnige aanvallen van Purito soms ook wel genieten.

En ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom terugkomen op de beslissing om te stoppen ergerlijk zou zijn. Als je Contador in de interviews van GCN ziet, komt ‘ie over als een sympathieke vent, en blijkt ‘ie ook nog een beetje Engels te spreken!

MooieMario 9 april 2016 om 21:55

Mooi als hij blijft koersen. Hij etaleert nog altijd een heel hoog niveau en hij koerst zeer attractief. Ik hoop dat Cancellara, Purito en Sammy nog even blijven koersen. Ze zijn nog altijd van een enorm hoog niveau en het peloton heeft zulke renners nodig.

NielsCos 9 april 2016 om 22:00

Zou zeer interessant zijn! Een Contador in vorm doet nog steeds mee voor winst in de Tour!
Hoe meer kandidaten, hoe beter voor de koers! Alles beter dan een Tour zoals vorig jaar met overmacht van Froome, waarbij ik nog steeds twijfels heb of alles daar wel koosjer wordt aangepakt. De enige vraag die dan rest: waar gaat hij volgend jaar koersen? Tinkov die ermee ophoudt, dus komen alle renners vrij. Buiten als Tinkov zich toch nog bedenkt, wat niet realistisch lijkt, maar men weet nooit. Naast Nibali, Sagan & Van Avermaet een 4de topper die vrij komt op de markt!

robotour 9 april 2016 om 22:13

@RV misschien interessant om koersen in te voeren voor (gestopte of stoppende) renners vanaf 35+ ;) Kan Tom Boonen ook gelijk overstappen :):):):)

@NielsCos Contador had volgens mij het idee een eigen ploeg te starten – maar dat was als hij zou stoppen….. Ik denk dat Contador als hij doorgaat geen problemen zal hebben een sponsor of ploeg te vinden, misschien samen met NIbali en Sagan. Riis is ook weer in de markt als ploegleider…..

jelte14 9 april 2016 om 23:54

Misschien als fernando alonso nog een teampje wil beginnen voor de rest denk ik dat er genoeg teams op de markt zijn

Sammysosa 10 april 2016 om 00:02

Beste nieuws van de dag! En het tekent Bertje zijn sporthart dat ie toch nog even doorkoerst.

Johnny7 10 april 2016 om 00:13

Super nieuws!
Eerst Froome aanpakken in de Tour en daarna zien we wel wat hij volgend jaar gaat doen.
Als je naar Valverde en Rodriquez kijkt zou bij nog wel een jaar eraan kunnen plakken maar laten we hier al blij mee zijn iig.

krypton 10 april 2016 om 00:18

Haha, goh wat een verrassing. Net als dat hij zou stoppen met wielrennen als hij geschorst zou worden.

oscarito1908 10 april 2016 om 01:21

Ja bertje, alles wat jij beweert is toch nooit waar. Dus ik ben niet verrast.
Zou mooi zijn voor de sport. Al zal ik de generatie Valverde, Purito, Cance, Boonen niet gaan missen. Zeker niet gezien de geschiedenis.

Jungle Man 10 april 2016 om 07:40

Goed nieuws, door zijn aanvallende stijl van rijden een sieraad voor de sport. Hoe oud was Cadel Evans eigenlijk toen hij stopte?

IlPirata 10 april 2016 om 07:58

Goed nieuws, zo’n aanvallende renner zijn er te weinig van in het peloton, zeker bij de klassementrenners.

jan jansen 10 april 2016 om 07:59

RV;
Cancellara is rijp om te stoppen, hij is rijp voor de geraniums, zeurt de laatste jaren te veel over van alles en nog wat, heeft de motivatie niet meer voor de opofferingen als wielrenner.

Contador heeft dit nog wel, en door zijn manier van koersen is het een van de meest aantrekkelijkste wielrenners om te zien.

Alexander 10 april 2016 om 08:00

Praise the lord!! De man is veruit mooiste rondrennen. Altijd aanvallend.

Tuubke 10 april 2016 om 09:12

Eén woord volstaat: gelukkig!

haroldvc 10 april 2016 om 09:27

@Robottour

Ik zou in ieder geval naar uw concept gaan kijken of het volgen op de televisie.

LyndaLid 10 april 2016 om 09:28

Zo blijkt maar weer voor de zoveelste keer dat geen woord dat uit de mond van deze man komt als waarheid kan worden gezien.

Of het nou over zijn vorm voor een wedstrijd is, zijn slechte voorbereiding, het inschatten van de competitie, zijn zogenaamd slecht stukje biefstuk of zijn pensioen; niets kan je geloven van die vent.

Verder leuk voor de koers.

jajaja 10 april 2016 om 10:03

wat ben jij een zuurpruim zeg, een zegen voor het wielrennen is contador

jajaja 10 april 2016 om 10:03

de laatste echte coureur

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone